Home  //  Lokali  //  Predstavljamo  //  Hedonizam&tradicija

U termama nudimo opuštanje u lekovitoj vodi, uživanje u velnesu i vrhunske medicinske usluge. Rimske terme nalaze se na idiličnom mestu, odakle se možete prošetati i razgledati zelenu okolinu – kaže Valerij Arakelov, direktor Rimskih termi. On je od 2013. godine i vlasnik hotelskog rizorta, koji ga je, kako sam kaže, privukao zbog lokacije, netaknute prirode i velikog potencijala termalne vode, a u planu je nastavak ulaganja.

 

Hotelski kompleks koji se prostire na 30.000 kvadratnih metara čine tri međusobno povezana hotela: Sofijin dvor, Rimski dvor i Zdraviliški dvor, i jedna izdvojena vila Sisi.

Hotel Sofijin dvor **** nudi 43 luksuzno opremljene jednokrevetne i dvokrevetne sobe. Najraskošnije sobe imaju balkon ili terasu odakle se prostire pogled na obližnja brda, na reku Savinju i crkvicu Lurd.

Hotel Rimski dvor**** je centralni hotel, koji se svojom zelenom bojom stapa s okruženjem. Ima 68 dvokrevetnih soba i apartmana. Osam luksuznih apartmana opremljeno je saunama, virlpulima i okruglim krevetima.

Ovaj hotel je sedište svih aktivnosti. Bazeni su osmišljeni po uzoru na rimska kupališta, ispunjeni lekovitom termalnom vodom i prostiru se na 450 kvadratnih metara. Kupalište je podeljeno na unutrašnji i spoljašnji panoramski bazen i četiri unutrašnja i tri spoljašnja masažna bazena s vodenim sedištima i ležajevima. Izvori u Rimskim termama nalaze se na oko 1.000 metara ispod površine zemlje, voda iz Amalijina izvora ima 38,4 stepena, dok je temperatura vode iz Rimskog izvora 36,3 stepena. Na raspolaganju su i rimska, finska, turska i infracrvena sauna.

Medicinski centar opremljen je najnovijom tehnologijom i specijalizovan za više od dvadeset vrsta bolesti. Tim iskusnih fizioterapeuta i stručnjaka sprovodi rehabilitacijske programe zasnovane na jedinstvenim lekovitim dejstvima termalne vode. Kongresni centar raspolaže sa pet dvorana opremljenih najsavremenijom audio i video tehnikom. Pokretni zidovi između sala omogućavaju prilagođavanje njihove veličine potrebama događaja.

 

 

Hotel Zdraviliški dvor**** ima 76 jednokrevetnih i dvokrevetnih soba. 

U njegovom sklopu postoji muzej u kome je, na nizu fotografija, prikazana 2.000 godina duga istorija Rimskih termi, kao mali vremeplov od rimskog doba, preko zlatnih godina stare Jugoslavije, do današnje moderne ere.

Vila Sisi**** izdvojena je od hotelskog kompleksa i ušuškana u zelenilo veličanstvenog parka, namenjena onima koji žele mir i povezanost s prirodom. Na raspolaganju su tri apartmana, od kojih svaki ima dve odvojene spavaće sobe, predsoblje, dneveni boravak, kuhinju i kupatilo s finskom saunom. Gosti vile mogu da koriste sve pogodnosti u okviru hotelskog kompleksa. 

U restoranima Rimskih termi kuvari spajaju najbolja slovenačka jela s odabranim ukusima međunarodne kuhinje. Jelovnik se prilagođava godišnjim dobima i svežim sezonskim sastojcima. Baš ovde možete probati čajeve pripremljene po originalnim rimskim recepturama od biljaka koje rastu u okolini

Rimske terme obuhvataju park u kome rastu džinovske sekvoje stare dvesta godina, kao i lalino drvo, japanske jele, kalifornijski cedri i razno drugo egzotično drveće. Mnoge biljke, u znak zahvalnosti, posadili su članovi kraljevskih porodica, poznati političari i priznati umetnici u znak zahvalnosti. Kroz park vodi Ruska staza, uređeno šetalište dugo 1.224 metra sa više od dvadeset energetskih tačaka. Dodatno pozitivnu energiju ulivaju i latinski citati ispisani u svakoj sobi i hodniku. CBN

Share

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži