Home  //  Lokali  //  Predstavljamo  //  SM: Buk bar

Rođena Mitrovčanka Aleksandra Krtinić, koja se, kako sama kaže, nije nadala da će uspeti, pre mnogo godina otvorila je u dvorištu porodične kuće Buk bar, knjižaru i čajdžinicu. U početku se u lokalu služio isključivo čaj, ali pošto se gosti nisu dugo zadržavali („Okej, sad smo popili čaj, ajmo negde na pivo”), Aleksandra je ponudu obogatila i alkoholnim napicima. 

– Bez piva se ne može! Mada, prepoznatljivi smo po domaćim sokovima koje ručno pravimo, od zove, maline i višnje – kaže Aleksandra i dodaje da za deda Veljinu limunadu, koja se služi u Buk baru, znaju svi u Mitrovici. 

– Deda Velja je umro u 95. godini, a imao je poslastičarnicu u centru grada. Stalno je delio sladolede deci i prolaznicima. On je pravio najbolju limunadu u gradu, s limuntusom i šećerom. Ta limunada daje energiju i služi se ledena, a možete da je pijete kod nas. Pravimo je prema njegovom receptu. Nekad pravimo i vanilice i kolačiće za svoju dušu i za stalne goste – sa osmehom kaže Aleksandra. 

Buk bar ima predivnu baštu, idealnu za opuštanje, a ako tome dodate i opuštajuću muziku, ugođaj će biti potpun. 

– Moj brat je pre 60 godina zasadio dva oraha. Sećam se da je ukrao sadnice i zasadio ih. Imamo i limun travu koja nam tera komarce. Pas Šapa je glavni dasa kod nas, ponaša se kao Sulejman, uvek sa sobom povede neku žensku. Imamo i mural koji je radio akademski slikar Ivan Canjar. Ma vidite, on je genijalac, to je čista replika Hundertwassera – objašnjava Aleksandra. 

Četvrtak je u Buk baru rezervisan za kulturna zbivanja, a vikend za žive svirke. 

– Mitrovčanima treba neka injekcija da ih pokrene, a ta injekcija smo mi – zaključuje Aleksandra Krtinić.

Share

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži