Home  //  Lokali  //  Predstavljamo  //  SM: Restoran Sojenica

Restoran tradicionalne kuhinje Sojenica pre osam godina otvorio je strastveni ribolovac Nebojša Boričić. Od otvaranja, ponuda se mnogo izmenila, pa je nekada riblji restoran postao restoran tradicionalne kuhinje. Na meniju su gulaš od mangulice i dimljena vešalica, kao i jela od ribe. 

– Gazda ribari i upravo je doneo friške kečige – kaže menadžer Boban Janošević i dodaje da je sveža morska riba na meniju jedino četvrtkom kada na ledu stigne u prodavnicu. 

– Ribu spremamo na ćumuru, ne na plotni. Tako dobije miris dima i bez masti i ulja je. Gosti prepoznaju kvalitet i dolaze iz Beograda, Novog Sada, Šapca, Bijeljine, a najsimpatičniji su nam oni iz Brčkog koji dolaze dva puta mesečno i izvlače drvce ko će voziti nazad – kroz smeh priča Boban. 

U Sojenici radi trinaest zaposlenih koji zajedničkim snagama prave šunku, kulen i kobasicu, dime i suše. 

– Kod nas su porcije od 300 do 400 grama, a gosti nas vole jer jednom nedeljno služimo i pasulj u zemljanom loncu, što ih seća, kako nam sami kažu, na neka stara, bezbrižnija vremena – iskren je vlasnik Nebojša. 

Share

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži