Home  //  Lokali  //  Predstavljamo  //  Izletišta: Kod Tome i Nade, Nemenikuće

- Toma i Nada Savkić nekada su radili u hotelu Kosmaj, a kada su shvatili da im taj posao ide od ruke, odlučili su da otvore svoj restoran. Bilo je to neuobičajeno za to vreme, ali oni su bili odlučni i istrajni i uspeli su da održe posao, pri tom i da ga prošire. Bez prekida ovaj restoran radi 45 godina, održavajući kvalitet na istom nivou – ističe za CaféBar  network Slađana Savkić, snaja Tome i Nade. 

Njihov sin Milan i njegova supruga Slađana sada su zaduženi za poslovanje restorana, a po završetku Ugostiteljsko-turističke škole, u velikoj meri pomaže im i njihov najstariji sin Uroš. Kada je baš velika gužva, najčešće oko Prvog maja i drugih praznika, pomaže i mlađi sin Nemanja, kao i ćerke Jelena i Nevena. 

- Ovo je porodični posao i svi smo uključeni. Živimo u kući nadomak restorana i  trudimo se da gostima služimo domaće proizvode iz naše bašte, kao i domaći sir i kajmak. Osim toga, sami pečemo rakiju od šljiva, a uskoro ćemo imati i kajsijevaču – objašnjava Slađana Savkić.    

Nadaleko su poznati po jagnjećem i prasećem pečenju, ali Kod Tome i Nade gosti rado poručuju i palačinke sa domaćim pekmezom ili sa medom i orasima, koje ovde serviraju na neobičan način, kao svojevrsnu tortu od palačinki.

- Želimo da ostanemo dosledni domaćinskom stilu, ali uvodimo i neke novitete u ponudu. Tako sada na meniju imamo i palačinke sa kremom i plazmom, kao i sa topljenom čokoladom, jer su nam u gostima često porodice sa decom, a mališani su najčešće veliki ljubitelji tih slatkiša – ističe naša sagovornica. 

U goste im, kako dodaje, često dolaze i organizovane grupe, školarci dolaze na ekskurziju, a tradicionalno ovde na gozbu dolaze i gosti filmskog festivala Sofest u Sopotu. 

- Festival je počeo da se održava 1971. godine i od početka su među našim stalnim gostima glumci i članovi žirija, kao i brojni sportisti, pevači i druge poznate ličnosti – zaključuje Slađana Savkić.

 

Share

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži