Home  //  Lokali  //  Predstavljamo  //  Izletišta: Zornića kuća, Baćevac

- Lično se brinem za nabavku namirnica i trudim se da u ponudi imamo domaće proizvode iz cele Srbije. Posebno vodimo računa o razvoju okruženja, pa tako naš prvi komšija, od kojeg godinama nabavljamo organsko povrće, sada ima čak tri plastenika, a počeo je sa jednim. Kod nas su zastupljeni i proizvodi iz mog rodnog kraja, iz okoline Sjenice, a akcenat je na domaćim sirevima. Imamo veoma bogatu ponudu kvalitetnih kravljih, kozjih i ovčijih sireva sa našeg podneblja – ističe vlasnik Zornića kuće. 

Mogu da se pohvale i izuzetno velikim izborom domaćih rakija, jer pred goste izlaze sa ponudom koja broji više od 50 vrsta ovog pića. Ponosni su, kažu, i na vino kuće, ali i na vinsku kartu sa više od 70 etiketa iz Srbije i regiona, ali i na odabir isključivo najkvalitetnijih klasa mesa. 

- Već smo čuveni po jagnjetini i teletini ispod sača, a gosti hvale i naš potaž od zelja, teleću čorbu, pazarske ćevape koje spremamo po našem receptu, kao i pite od ručno razvijenih kora. Imamo i veliki izbor salata, bifteka i drugih specijaliteta, a uvodimo i jela za vegetarijance, kao i hranu bez glutena za one koji boluju od celijakije – objašnjava Zornić.    

Pre osam godina, on i njegov brat kupili su ovaj plac koji se prostire na tri hektara i odlučili da tu otvore restoran. Nisu pogrešili. Etno domaćinstvo danas obuhvata restoran u kući staroj više od 100 godina, nekoliko prostranih bašti za sedenje ispred i iza kuće, kao i natkrivenu tematski uređenu drvenu baštu, dok se jela pripremaju u starim pekarama, zemljanim loncima, ispod sača. Duh prošlih vremena ovde se oseća na svakom koraku, a seosku idilu upotpunjuju ćilimi rasprostrti po livadi oko restorana, gde gosti mogu da odmore posle jela, u hladu hrasta starog preko 200 godina.

- Želimo da svaki naš gost od nas ode zadovoljan. Zato se trudimo da imamo sveobuhvatnu ponudu, ali i profesionalno i ljubazno osoblje, koje će ispratiti svaki zahtev gostiju – ističu u Zornića kući.  

 

Ovde je poželjno rezervisati svoje mesto unapred. Dok traje sezona, kažu, vikendom su primorani da odbijaju rezervacije čak 45 odsto gostiju, jer jednostavno nema mesta, a ne žele da požuruju goste koji već dođu.

- Nismo u fast food restoranu i ne želimo da stolove rezervišemo na sat ili dva. – kaže manadžer Dragan Ivanković.

Zornića kuća je, dodaje on, prošle godine i proširila svoju ponudu. Tada je u sklopu kompleksa otvoren kamp sa 15 mesta i svim potrebnim instalacijama. Tu je i mini zoo-vrt sa domaćim životinjama. Zornića konaci smešteni su u izdvojenoj zgradi, u čijem su uređenju korišćeni samo prirodni materijali - kamen, cigla i drvo.

- Kod nas je sve u skladu sa prirodom. Trudimo se i da doprinesemo očuvanju tradicije  i razvoju seoskog turizma, pa sada već tradicionalno svakog januara organizujemo manifestaciju Selo otvorenog srca, kao pandan Ulici otvorenog srca u Beogradu – zaključuju u Zornića kući.  

Share

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži