Home  //  Lokali  //  Predstavljamo

Senjački restoran Rustique u Beogradu je poznat po svojim odličnim picama. U enterijeru dominiraju zemljane boje, a osećaju topline doprinosi i veliki kamin izrađen od kamena. Gosti iz sale mogu da posmatraju i pripremu pice jer se uz bar nalazi i pica peć na drva. Većina namirnica stiže iz Italije, a da se gosti osećaju kao kod svoje kuće, brine višegodišnji ugostitelj Zoran Lapadatović. Baš zbog svega toga Rustique se našao na našoj listi Top 12 beogradskih restorana za 2017. godinu

 

Radost fina kuhinjica je restoran u kome je Martin Gor iz Depeche Moda probao skoro sve s menija. U njemu se zdrava hrana priprema svakodnevno, a radni dan počinje rano ujutro, kada vlasnica Saška Maček odlazi na pijacu po sveže namirnice. Zatim dolazi u restoran i zajedno sa svojim timom počinje pripremu vegetarijanskih namaza i sosova za prve goste, koji pristižu oko podneva, kada se i otvara restoran. U Radosti se oseća šmek i kad se jelo čeka. Tamo dolaze gosti koji imaju vremena da se posvete hrani i koji uživaju u svakom zalogaju...

 

U kući u kojoj je pre rata živeo Mata Milošević, jugoslovenski reditelj, glumac i profesor, iskusni ugostitelj Milan Miculović otvorio je restoran dalmatinskih specijaliteta, konobu Tata Mata. Na tom mestu, u Dalmatinskoj ulici u Beogradu, nekada je radio i poznati džez klub Ptica, a danas se tu leči nostalgija za morem, i to svežom ribom iz Jadrana i pažljivo biranim vinima. Restoran radi dve godine i za kratko vreme postao je pravi tatamata za jadransku kuhinju, zbog čega se i nalazi na listi Top 12 beogradskih restorana za 2018. godinu...

 

Posle 17 godina u ugostiteljskom biznisu, od pekare, preko fast fooda i čuvene palačinkarnice Keops, ugostitelj Nikola Stupar, rešio je da, kako kaže, zaokruži svoju ugostiteljsku priču. Zato je na Novom Beogradu otvorio restoran Chez Nik. U poslu mu pomaže Tijana Ilić, koja je i suvlasnica i glavni „krivac” za naziv lokala. Restoran je podeljen na tri celine sa odvojenom prive salom...

 

 

Restoran Tabor je za 33 godine, koliko postoji, ugostio mnoge goste, od najviših državnih zvaničnika do čuvenih gradskih boema. Zahvaljujući dobroj hrani, predanom osoblju i pravoj kafanskoj muzici, uz posvećene kafedžije, porodicu Mrđenović, i danas gosti one koji poštuju i čuvaju kult beogradske kafane. Zbog svega toga, ove godine našao se na listi CaféBar network recommends Top 12 beogradskih restorana! 

 

Senjački restoran CaffeCaffe&Fish ove godine prvi put se našao na listi CaféBar network recommends Top 12 beogradskih restorana. Konstantan standard u poslovanju, kvalitetna usluga i odlična ponuda, uz posvećene vlasnike Srbislava Veljića i Hrvoja Horvatina, učinili su da se taj riblji restoran upiše na mapu domaće ugostiteljske scene

 

Poznavaoci beogradskih restorana prepoznaju da je Bizu na Topčiderskom brdu sigurno mesto u gradu za dobar suši. Veštinu spremanja učili su od čuvenog šefa Jošihiro Fudžimare, Japanca sa 25 godina majstorskog iskustva. Sva jela sa menija  spremaju se od probranih namirnica, zato se Bizu ove godine našao na listi Top 12 beogradskih restorana u okviru akcije CaféBar network recommends

 

U gradu u kome je nedavno srušena najstarija kafana Dobro jutro, i dalje tinja ugostiteljski život. Pre tri godine posetili smo Cafe Šansa, Radio caffe, piceriju Castro i Casper, koji je tada poslovao kao noćni klub. Ovaj put zaokružujemo ugostiteljsku sliku Požarevca, grada koji je nekad bio poznat po kafanskom životu

 

Pre tačno dve godine na samom kraju Zemunskog keja otvoren je ekskluzivni italijanski restoran Tricolore. Zahvaljujući kvalitetnoj ponudi, odlično osmišljenom meniju, šarmantnom i ljubaznom osoblju s Bjankom Jusufović, PR menadžerkom restorana, na čelu, za kratko vreme izdvojio se na ugostiteljskoj mapi Beograda. Gostima nudi autentična jela italijanske kuhinje pripremljena od namirnica koje stižu direktno iz Italije

 

Kažu da je Šabac između dva svetska rada imao najviše kafana po glavi stanovnika. I danas taj grad može da se pohvali velikim brojem ugostiteljskih objekata. Većina njih smeštena je u strogom centru, u pešačkoj zoni. Ponuda je vrlo raznovrsna, a kako kažu šabački ugostitelji s kojima smo razgovarali, bila bi još raznovrsnija da je kadar stručniji, a materijalno stanje građana bolje 

 

Rajko Dobrosavljević bavi se ugostiteljstvom 51 godinu. Riblji restoran Marinada otvorio je pre više od tri decenije. Danas u Marinadi radi šest Dobrosavljevića

 

Prime nije klasičan hotelski restoran. To je fine-dining restoran na srpski način u hotelu Crowne Plaza. Oko kvaliteta namirnica ovde nema kompromisa, a budući da je slogan restorana Eat Serbian Well, na meniju su odabrani specijaliteti tradicionalne srpske kuhinje pripremljeni u skladu sa svetskim trendovima. Ukusna hrana, elegantan enterijer i ljubazno osoblje presudili su da se Prime ove godine nađe na listi Top 12 beogradskih restorana

 

Dragan Pavlović, Srđan Stojanović i Aleksandar Škipić

 

 

 

 

 

 

Restoran Druga Piazza otvorili su pre više od dve godine dugogodišnji poslovni partneri i prijatelji Srđan Stojanović i Dragan Pavlović. Tom uigranom dvojcu koji stoji i iza restorana Fracci, Par.Co i La Piazza pridružio se Aleksandar Škipić, koji je u vreme kada su Srđan i Dragan otvarali La Piazzu vodio restoran Kapric. U početku je bio glavni konsultant restorana, a posle i aktivni partner u projektima La Piazza i Druga Piazza. Posle uspeha koji su ostvarili na Crvenom krstu (La Piazza), želeli su da i u delu grada za koji su posebno vezani, na Dorćolu, otvore Drugu Piazzu. Za lokaciju su izabrali Beton halu, u to vreme restoranski kvart u usponu 

 

 

 

 

 

 

 

Restoran Careva ćuprija jedan je od spomenika Beograda. Kako se navodi u izveštaju pukovnika Ilije Garašanina iz 1847. o Državnim dobrima varoši Beograda i okruga Beogradskog, još od 1846. na mestu današnjeg restorana postojala je mehana Kod Careve ćuprije sa četiri sobe. Danas Careva ćuprija može da ugosti dvesta gostiju, a uvek isti standard, odlična hrana i besprekorna usluga izdvojili su je u Top 12 beogradskih restorana   

 

 

 

 

 

 

Distributeri časopisa CaféBar network

Pre više od petnaest godina osnovana je distributerska kuća MV sistem. Osnovna delatnost kompanije jeste pružanje usluga u oblasti distribucije alkoholnih i bezalkoholnih pića

 

EKSKLUZIVNO S MAJORKE

Novi luksuzni hotel Park Hyatt smestio se na jednom od najpopularnijih i najvećih ostrva u Evropi – Majorki. Nalazi se na mestu bez ulice i broja, i do njega vodi samo jedan vijugavi put koji su probili lokalni meštani. 

U hotelu je sve podređeno komforu, a iako je otvoren pre samo nekoliko meseci, već pretenduje da postane nova luksuzna destinacija

 

Šarmantni primorci Duško i Jovica Vlaović zajedno sa svojim ocem Petkom pre više od deceniju otvorili su konobu Gušti mora u Radničkoj ulici u Beogradu. Budući da je konoba smeštena gotovo pod mostom i da je okružena vulkanizerima i auto-servisima, stručna javnost nije im predviđala uspeh. Međutim, ovi momci pokazali su da se trud i rad u životu uvek isplate i zbog toga su se i našli na listi Top 12 beogradskih restorana

 

Mezestoran Dvorište smešten je u strogom centru grada. Kuhinja restorana u potpunosti poštuje pravila mediteranske ishrane, filozofije i načina života. Zasniva se na konceptu malih tanjira – mezetluka, koji pozivaju na druženje, razmenu ideja, ukusa, aroma i ljubavi. Reputacija i glasovi gostiju postavili su ga i na listu Top 12 beogradskih restorana 

 

Jedna od najvećih atrakcija srpske prestonice, Ada Ciganlija, poznata je i kao beogradsko more, a godišnje je posete stotine hiljada Beograđana i turista. Kupanje u Savskom jezeru i uživanje na plaži samo su jedna od aktivnosti koje to popularno izletište pruža. Adu posećuju i sportski rekreativci, roditelji s decom, ali i omladina koja za izlazak bira neki od popularnih lokala bilo na makiškoj bilo na novobeogradskoj strani

 

Bili smo na Srebrnom jezeru pred početak letnje sezone i uverili se da na poslovanje lokala, kao što su nam i potvrdili ugostitelji, najviše utiču vremenski uslovi. Ponuda hrane je jednolična, uglavnom zasnovana na tradicionalnim srpskim gurmanlucima i pokojoj sveže upecanoj ribi