Home  //  Lokali  //  Predstavljamo

U gradu u kome je nedavno srušena najstarija kafana Dobro jutro, i dalje tinja ugostiteljski život. Pre tri godine posetili smo Cafe Šansa, Radio caffe, piceriju Castro i Casper, koji je tada poslovao kao noćni klub. Ovaj put zaokružujemo ugostiteljsku sliku Požarevca, grada koji je nekad bio poznat po kafanskom životu

 

Pre tačno dve godine na samom kraju Zemunskog keja otvoren je ekskluzivni italijanski restoran Tricolore. Zahvaljujući kvalitetnoj ponudi, odlično osmišljenom meniju, šarmantnom i ljubaznom osoblju s Bjankom Jusufović, PR menadžerkom restorana, na čelu, za kratko vreme izdvojio se na ugostiteljskoj mapi Beograda. Gostima nudi autentična jela italijanske kuhinje pripremljena od namirnica koje stižu direktno iz Italije

 

Kažu da je Šabac između dva svetska rada imao najviše kafana po glavi stanovnika. I danas taj grad može da se pohvali velikim brojem ugostiteljskih objekata. Većina njih smeštena je u strogom centru, u pešačkoj zoni. Ponuda je vrlo raznovrsna, a kako kažu šabački ugostitelji s kojima smo razgovarali, bila bi još raznovrsnija da je kadar stručniji, a materijalno stanje građana bolje 

 

Rajko Dobrosavljević bavi se ugostiteljstvom 51 godinu. Riblji restoran Marinada otvorio je pre više od tri decenije. Danas u Marinadi radi šest Dobrosavljevića

 

Prime nije klasičan hotelski restoran. To je fine-dining restoran na srpski način u hotelu Crowne Plaza. Oko kvaliteta namirnica ovde nema kompromisa, a budući da je slogan restorana Eat Serbian Well, na meniju su odabrani specijaliteti tradicionalne srpske kuhinje pripremljeni u skladu sa svetskim trendovima. Ukusna hrana, elegantan enterijer i ljubazno osoblje presudili su da se Prime ove godine nađe na listi Top 12 beogradskih restorana

 

Dragan Pavlović, Srđan Stojanović i Aleksandar Škipić

 

 

 

 

 

 

Restoran Druga Piazza otvorili su pre više od dve godine dugogodišnji poslovni partneri i prijatelji Srđan Stojanović i Dragan Pavlović. Tom uigranom dvojcu koji stoji i iza restorana Fracci, Par.Co i La Piazza pridružio se Aleksandar Škipić, koji je u vreme kada su Srđan i Dragan otvarali La Piazzu vodio restoran Kapric. U početku je bio glavni konsultant restorana, a posle i aktivni partner u projektima La Piazza i Druga Piazza. Posle uspeha koji su ostvarili na Crvenom krstu (La Piazza), želeli su da i u delu grada za koji su posebno vezani, na Dorćolu, otvore Drugu Piazzu. Za lokaciju su izabrali Beton halu, u to vreme restoranski kvart u usponu 

 

 

 

 

 

 

 

Restoran Careva ćuprija jedan je od spomenika Beograda. Kako se navodi u izveštaju pukovnika Ilije Garašanina iz 1847. o Državnim dobrima varoši Beograda i okruga Beogradskog, još od 1846. na mestu današnjeg restorana postojala je mehana Kod Careve ćuprije sa četiri sobe. Danas Careva ćuprija može da ugosti dvesta gostiju, a uvek isti standard, odlična hrana i besprekorna usluga izdvojili su je u Top 12 beogradskih restorana   

 

 

 

 

 

 

Distributeri časopisa CaféBar network

Pre više od petnaest godina osnovana je distributerska kuća MV sistem. Osnovna delatnost kompanije jeste pružanje usluga u oblasti distribucije alkoholnih i bezalkoholnih pića

 

EKSKLUZIVNO S MAJORKE

Novi luksuzni hotel Park Hyatt smestio se na jednom od najpopularnijih i najvećih ostrva u Evropi – Majorki. Nalazi se na mestu bez ulice i broja, i do njega vodi samo jedan vijugavi put koji su probili lokalni meštani. 

U hotelu je sve podređeno komforu, a iako je otvoren pre samo nekoliko meseci, već pretenduje da postane nova luksuzna destinacija

 

Šarmantni primorci Duško i Jovica Vlaović zajedno sa svojim ocem Petkom pre više od deceniju otvorili su konobu Gušti mora u Radničkoj ulici u Beogradu. Budući da je konoba smeštena gotovo pod mostom i da je okružena vulkanizerima i auto-servisima, stručna javnost nije im predviđala uspeh. Međutim, ovi momci pokazali su da se trud i rad u životu uvek isplate i zbog toga su se i našli na listi Top 12 beogradskih restorana

 

Mezestoran Dvorište smešten je u strogom centru grada. Kuhinja restorana u potpunosti poštuje pravila mediteranske ishrane, filozofije i načina života. Zasniva se na konceptu malih tanjira – mezetluka, koji pozivaju na druženje, razmenu ideja, ukusa, aroma i ljubavi. Reputacija i glasovi gostiju postavili su ga i na listu Top 12 beogradskih restorana 

 

Jedna od najvećih atrakcija srpske prestonice, Ada Ciganlija, poznata je i kao beogradsko more, a godišnje je posete stotine hiljada Beograđana i turista. Kupanje u Savskom jezeru i uživanje na plaži samo su jedna od aktivnosti koje to popularno izletište pruža. Adu posećuju i sportski rekreativci, roditelji s decom, ali i omladina koja za izlazak bira neki od popularnih lokala bilo na makiškoj bilo na novobeogradskoj strani

 

Bili smo na Srebrnom jezeru pred početak letnje sezone i uverili se da na poslovanje lokala, kao što su nam i potvrdili ugostitelji, najviše utiču vremenski uslovi. Ponuda hrane je jednolična, uglavnom zasnovana na tradicionalnim srpskim gurmanlucima i pokojoj sveže upecanoj ribi 

 

Želeli smo da ponudimo vrhunsku hranu u ambijentu koji ne zahteva fizičku pripremu gostiju pre nego što dođu. I mislim da smo u tome uspeli – objašnjava Ivan Ivanović, vlasnik restorana Id i voditelj emisije Veče s Ivanom Ivanovićem. Ivan dodaje da bez obzira na to što mnogi tvrde da u Beogradu ne može da se radi po evropskim standardima, Id dokazuje da je to moguće.

 

Cortina d'Ampezzo

Izmedju stenovitih vrhova južnih Dolomita uglavljena je Cortina d’Ampezzo na 1224 metara nadmorske visine. Slava koja je prati nije u srazmeri sa prvim utiscima. Čuveno zimsko mondensko odredište je ustvari seoce sa tek nekoliko uličica i raštrkanim hotelima i vilama po obodima planina. Evropski i svetski dzet set tokom zime boravi u Kortini i mestašce tokom sezone naraste sa 7 na 40.000 ljudi

 

Rimske terme, Slovenija

U termama nudimo opuštanje u lekovitoj vodi, uživanje u velnesu i vrhunske medicinske usluge. Rimske terme nalaze se na idiličnom mestu, odakle se možete prošetati i razgledati zelenu okolinu – kaže Valerij Arakelov, direktor Rimskih termi. On je od 2013. godine i vlasnik hotelskog rizorta, koji ga je, kako sam kaže, privukao zbog lokacije, netaknute prirode i velikog potencijala termalne vode, a u planu je nastavak ulaganja

 

Zrenjanin nudi za svakoga ponešto. Volite domaću kuhinju? Ili možda mađarsku, slovačku? Vaša nepca traže moderne ukuse, a pogled sofisticirane kreacije? Zrenjanin nudi sve to i još mnogo više! Zato, svi u Zrenjanin, jer se u Zrenjaninu danas dobro jede (i pije), baš! Tradicionalno vojvođansko gostoprimstvo prvi je i najjači utisak nakon nedavne posete Zrenjaninu...

 

Bili smo u Budimpešti, u kvartu koji neodoljivo podseća na Savamalu, obišli gotovo sve klubove u gradu u okviru popularnog koncepta Ruin pubs, probali mađarska kraft piva i uvideli posledice zabrane pušenja u lokalima koja je provod iselila na ulicu

Posetile, degustirale i pisale: Ana&Jelena

 

Distributeri časopisa CaféBar network

Kada u Zrenjaninu kažete Ramada, svi vas odmah upute na njenog vlasnika Dušana Petrova. Nekadašnjeg turističkog vodiča, koji je spletom okolnosti počeo da se bavi distribucijom i prodajom pića, znaju svi u Zrenjaninu i okolini. A kako i ne bi?! Ramada postoji već 22 godine

 

Budući da smo o Vlastimiru Puhalu i Filipu Ćiriću, vlasnicima restorana Homa, a odnedavno i Homa bistroa, pisali bezbroj puta i iznova se divili njihovim gastronomskim i ugostiteljskim poduhvatima, odlučili smo da sada „sasvim otvoreno” porazgovaramo o tome kako nabavljaju namirnice za jela, kako uparuju cveće sa stolovima, biraju radnike, ali i zbog čega otvaraju restorane