Home  //  Lokali  //  Kafići  //  Bar Latino
1.9 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.90 (5 Votes)

Bar LatinoOvaj restoran latinoameričke kuhinje kombinuje specijalitete sa Kube, iz Meksika, Čilea i Urugvaja, po sastojcima prilagođene našem podneblju. Od jela koje sprema šef kuhinje Itanuan, izdvajaju se Bistel Uruguayo, svinjski file punjen povrćem i sirom i file lososa sa sosom od bele čokolade po receptu drevnih Maja. Vinska karta sadrži 60 etiketa i prati ponudu lokala bogatim izborom argentinskih i čileanskih vina, od kojih se desetak može poručiti i na čašu. Enterijer lokala u skladu je s konceptom, pa su motivi iz tradicije Maja, ali i s primesama motiva karakterističnih za konkvistadore. Logo lokala, koji se nalazi na meniju, jeste zmaj zmija koja jede svoj rep i simbolizuje večni život. Tu su i horoskopski znaci specifični za civilizaciju Maja. Lokal, kojim dominiraju pastelne boje, osim osnovnog nivoa ima i galeriju, a na plafonu se nalazi vitraž, replika onog koji krasi Palatu katalonske muzike u Barseloni.

Share

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

Najnovije vesti


Zbaralji Saverio za CafeBar network

Sbaragli Saverio, chef restorana Tosca, Ženeva

EKSKLUZIVNO ZA CAFÉBAR NETWORK

Svi restorani zaslužuju Mišlenovu zvezdicu!



U Homi ima mesta za sve

Kada smo krajem prošle godine pokrenuli inicijativu da se uspostavi balans u ugostiteljskim objektima tako da i pušači i nepušači imaju prostor u kome će uživati, našoj akciji među prvima se pridružio fine-dining restoran Homa



Chez Nik

Posle 17 godina u ugostiteljskom biznisu, od pekare, preko fast fooda i čuvene palačinkarnice Keops, ugostitelj Nikola Stupar, rešio je da, kako kaže, zaokruži svoju ugostiteljsku priču. Zato je na Novom Beogradu otvorio restoran Chez Nik. U...



Kako da izgradite identitet lokala

Dejan Veljković Džesi

vlasnik restorana Dukat, Pirot

U izgradnji identiteta lokala, restorana, bilo kog objekta, učestvuje veliki broj faktora, enterijer i spoljašnjost, koncept, osoblje, vlasnik, atmosfera... i na izgradnji i održanju identiteta...



Poštujte autoritete

Nikola Stojaković, srpski kuvar svetskog glasa, kuvarsku karijeru započeo je još u domaćoj  kuhinji. U njegovoj porodici, kaže, kult hrane bio je oduvek veoma važan. Uživa u pravljenju sosova, a sa 27 godina može da se pohvali dugogodišnjim radom...