Home  //  Lokali  //  Kafići  //  Bar Latino
1.9 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.90 (5 Votes)

Bar LatinoOvaj restoran latinoameričke kuhinje kombinuje specijalitete sa Kube, iz Meksika, Čilea i Urugvaja, po sastojcima prilagođene našem podneblju. Od jela koje sprema šef kuhinje Itanuan, izdvajaju se Bistel Uruguayo, svinjski file punjen povrćem i sirom i file lososa sa sosom od bele čokolade po receptu drevnih Maja. Vinska karta sadrži 60 etiketa i prati ponudu lokala bogatim izborom argentinskih i čileanskih vina, od kojih se desetak može poručiti i na čašu. Enterijer lokala u skladu je s konceptom, pa su motivi iz tradicije Maja, ali i s primesama motiva karakterističnih za konkvistadore. Logo lokala, koji se nalazi na meniju, jeste zmaj zmija koja jede svoj rep i simbolizuje večni život. Tu su i horoskopski znaci specifični za civilizaciju Maja. Lokal, kojim dominiraju pastelne boje, osim osnovnog nivoa ima i galeriju, a na plafonu se nalazi vitraž, replika onog koji krasi Palatu katalonske muzike u Barseloni.

Share

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

Najnovije vesti


Miris hrane Ili miris duvana - 2

U prošlom broju pokrenuli smo akciju da se uspostavi balans u ugostiteljskim objektima tako da i pušači i nepušači imaju prostor u kome će uživati



Tabor

 

Restoran Tabor je za 33 godine, koliko postoji, ugostio mnoge goste, od najviših državnih zvaničnika do čuvenih gradskih boema. Zahvaljujući dobroj hrani, predanom osoblju i pravoj kafanskoj muzici, uz posvećene kafedžije, porodicu Mrđenović, i...



Retki su ugostitelji koji plaćaju na vreme

Distributeri časopisa Cafebar network Spirit&Food

Kada smo prvi put pre nekoliko godina posetili distributere našeg časopisa, distributersku kuću Spirit&Food, kancelarije i magacin nalazili su se u Zemunu. U međuvremenu su se zbog proširenja...



Ugostitelji nisu koncertna agencija

PROVOD NA UGOVOR (2)

Iako je davno prošlo vreme kada su muzičari mesecima nastupali u jednom lokalu, novi kolektivni ugovor o izvođačkom radu ugostitelje stavlja u poziciju poslodavaca muzičarima, što im, kažu, nikako ne odgovara! 



Austrijanac najbolji na svetu

Mario Hofferer, IBA Bartender of the Year 2017

Svetsko prvenstvo u pravljenju koktela, IBA World Cocktail Championships, ove godine održano je u Kopenhagenu, u Danskoj. Takmičari su odmeravali snage u najvećoj gradskoj hali Oksnehallen, a prvi...