Home  //  Lokali  //  Kafići  //  Bar Central
3.8913043478261 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.89 (23 Votes)


Bar CentralBar Central promenio je ruho i 10. septembra otvorio vrata starim i novim posetiocima. Osim prepoznatljivog velikog bara u sredini lokala, sve ostalo je redizajnirano. Enterijer je, kao i prošli put, radio Srđan Apostolović, čiji kolaži i panoi ukrašavaju i zidove, dok je za nameštaj bio zadužen Milan Pavlović. Prednja prostorija s barom može da primi oko 50 gostiju. U renoviranje zadnje prostorije uloženo je mnogo truda i danas u njoj postoji bar koji preko dana služi za obuke i praksu polaznika barmenske škole koju organizuje Udruženje barmena, dok je četvrtkom, petkom i subotom otvoren za sve posetioce, i može da primi tridesetak ljudi. Kao i ranije, gosti u Bar Central dolaze na koktele, koji čine oko tri četvrtine svega što se proda u lokalu. Kako barmeni vole da kažu, „mi imamo koktele i sve ostalo, ostali imaju sve ostalo i koktele“. Osim koktela, u ponudi je i raznovrstan izbor alkoholnih i bezalkoholnih pića, a od toplih napitaka kafa i čaj. Izbor muzike je raznolik, od bosa nove, džeza, latino džeza, preko hausa i latin hausa, do fanka i diska. U enterijeru preovlađuju smeđi i bež tonovi, zidovi su svetlih i toplih nijansi, a u glavnoj prostoriji dominira veliko ogledalo koje su poznati barmeni ispisali receptima i crtežima koktela, dok je na zidovima prikazana prava mala istorija Bar Centrala i Udruženja barmena u vidu uramljenih fotografija važnijih trenutaka u njihovom poslovanju.

 

 


Kafić Bar Central - INFO


tip lokala: Restoran

radno vreme:  9–1, nedeljom 17–1

telefon: 011 / 262-64-44

mobilni: 

adresa: Kralja Petra 59

grad: Beograd

tip usluge, kuhinja: 



 

Share

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

Najnovije vesti


Miris hrane Ili miris duvana - 2

U prošlom broju pokrenuli smo akciju da se uspostavi balans u ugostiteljskim objektima tako da i pušači i nepušači imaju prostor u kome će uživati



Tabor

 

Restoran Tabor je za 33 godine, koliko postoji, ugostio mnoge goste, od najviših državnih zvaničnika do čuvenih gradskih boema. Zahvaljujući dobroj hrani, predanom osoblju i pravoj kafanskoj muzici, uz posvećene kafedžije, porodicu Mrđenović, i...



Retki su ugostitelji koji plaćaju na vreme

Distributeri časopisa Cafebar network Spirit&Food

Kada smo prvi put pre nekoliko godina posetili distributere našeg časopisa, distributersku kuću Spirit&Food, kancelarije i magacin nalazili su se u Zemunu. U međuvremenu su se zbog proširenja...



Ugostitelji nisu koncertna agencija

PROVOD NA UGOVOR (2)

Iako je davno prošlo vreme kada su muzičari mesecima nastupali u jednom lokalu, novi kolektivni ugovor o izvođačkom radu ugostitelje stavlja u poziciju poslodavaca muzičarima, što im, kažu, nikako ne odgovara! 



Austrijanac najbolji na svetu

Mario Hofferer, IBA Bartender of the Year 2017

Svetsko prvenstvo u pravljenju koktela, IBA World Cocktail Championships, ove godine održano je u Kopenhagenu, u Danskoj. Takmičari su odmeravali snage u najvećoj gradskoj hali Oksnehallen, a prvi...