Home  //  Lokali  //  Kafići  //  Brkina Marina
2.0625 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.06 (8 Votes)

Na mestu Brkine Marine nekada se nalazila kafana Elita, u kojoj je tridesetih godina prošlog veka prvi put u jednom ugostiteljskom objektu u Novom Sadu poslužena – kafa. Elita je bila prva novosadska kafedžinica, a kompletan poduhvat osmislio je njen vlasnik Žiga Mesei. On je došao na ideju da u ponudu svoje kafane, pored drugih napitaka i pića, uvrsti i kafu. Damama je posluživana bela, a gospodi crna kafa. Mesei je i prvi u Novom Sadu obezbeđivao jutarnju štampu, organizovao igranje šaha i bilijara, te uveo romsku muziku, kojoj je štimung davao uvaženi majstor Deže Kekenji.

Skoro vek kasnije, pivnica Brkina Marina nastala je na mestu punom nasleđa zasnovanom na očuvanju tradicije Novog Sada i Vojvodine.

Brkina Marina ima Beer bar, u kome je veliki izbor piva i drugih pića. Ponuda kuhinje, koju je kreirao šef Slobodan Mirović, uključuje BBQ delikatese: BBQ junetinu i svinjetinu, kao i rebarca.

– S ponosom kažemo da ćemo svojom pažnjom prema velikim ljudima koji su ostavili značajan trag u našoj istoriji i približavanjem njihove zaostavštine novim generacijama dodatno ojačati gastronomsku ponudu i kulturno-zabavni program Novog Sada. Želimo da budemo mesto na koje će rado dolaziti sve generacije i uz našu raznovrsnu kulinarsku ponudu i redovan scenski repertoar uživati u kompletnom ugođaju i ambijentu – kaže Dušan Došenović, menadžer Brkine Marine.

Enterijer paba Brkina Marina, koji se prostire na 300 metara kvadratnih, uradio je poznati arhitekta Aleksandar Mijatović.

 


Brkina Marina - INFO


tip lokala: 

radno vreme: 7.30–23.00, vikendom 9–1

telefon: 021/301-5408

mobilni: 

adresa: Trg mladenaca 4

grad: Novi Sad

sajt: 

Ima izdvojen deo za nepušače.


 

Share

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži