Home  //  Lokali  //  Kafići  //  Brkina Marina
2.2857142857143 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.29 (7 Votes)

Na mestu Brkine Marine nekada se nalazila kafana Elita, u kojoj je tridesetih godina prošlog veka prvi put u jednom ugostiteljskom objektu u Novom Sadu poslužena – kafa. Elita je bila prva novosadska kafedžinica, a kompletan poduhvat osmislio je njen vlasnik Žiga Mesei. On je došao na ideju da u ponudu svoje kafane, pored drugih napitaka i pića, uvrsti i kafu. Damama je posluživana bela, a gospodi crna kafa. Mesei je i prvi u Novom Sadu obezbeđivao jutarnju štampu, organizovao igranje šaha i bilijara, te uveo romsku muziku, kojoj je štimung davao uvaženi majstor Deže Kekenji.

Skoro vek kasnije, pivnica Brkina Marina nastala je na mestu punom nasleđa zasnovanom na očuvanju tradicije Novog Sada i Vojvodine.

Brkina Marina ima Beer bar, u kome je veliki izbor piva i drugih pića. Ponuda kuhinje, koju je kreirao šef Slobodan Mirović, uključuje BBQ delikatese: BBQ junetinu i svinjetinu, kao i rebarca.

– S ponosom kažemo da ćemo svojom pažnjom prema velikim ljudima koji su ostavili značajan trag u našoj istoriji i približavanjem njihove zaostavštine novim generacijama dodatno ojačati gastronomsku ponudu i kulturno-zabavni program Novog Sada. Želimo da budemo mesto na koje će rado dolaziti sve generacije i uz našu raznovrsnu kulinarsku ponudu i redovan scenski repertoar uživati u kompletnom ugođaju i ambijentu – kaže Dušan Došenović, menadžer Brkine Marine.

Enterijer paba Brkina Marina, koji se prostire na 300 metara kvadratnih, uradio je poznati arhitekta Aleksandar Mijatović.

 


Brkina Marina - INFO


tip lokala: 

radno vreme: 7.30–23.00, vikendom 9–1

telefon: 021/301-5408

mobilni: 

adresa: Trg mladenaca 4

grad: Novi Sad

sajt: 

Ima izdvojen deo za nepušače.


 

Share

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

Najnovije vesti


Da li ste spremni za kremasto uživanje?

Grand kafa lansirala je Insta Grand, novi brend u kategoriji instant kafe. Za sve one koji biraju punu šolju potpunog užitka, Insta Grand dolazi u 11 različitih varijanti koje karakteriše pun kafeni ukus i kremasta tekstura, a sigurni smo da...Inovacije i razmena iskustva su ključni za razvoj ugostiteljstva

Kompanija Coca-Cola HBC Srbija u okviru Međunarodnog sajma turizma  organizuje stručne panele i diskusije u cilju daljeg jačanja ugostiteljske ponude

Koliko je atraktivan noćni život u Beogradu, kakva je gastronomska ponuda prestonice, ali i...Grand Black'n'Easy prava turska, budi za minut

Jutro je najužurbaniji deo dana, a svima nam je neophodna energija za početak istog. Potrebno nam je da se odmah razbudimo, što pre rasanimo i podignemo nivo koncentracije za dan pred nama.

Kako bismo se efikasno razbudili i započeli dan na...Istinita priča o zdravijim grickalicama od sušenog voća i povrća

True Story, brend koji domaćem tržištu nudi zdravije grickalice koje se mogu konzumirati bez griže savesti u odnosu na standardnu ponudu, predstavio se medijima uz takmičenje u kuvanju i degustaciju. True Story potrošačima nudi sušene čipseve od...Za Dan zaljubljenih poklonite iskustvo!

Dan zaljubljenih se bliži, što znači da je vreme da počnete da razmišljate o tome kako da obradujete svoju drugu polovinu. Verujemo da su vam uvek dobrodošli saveti i ideje za poklone. Uvek se možete odlučiti za kutiju slatkiša i čokoladu, buket...