Home  //  Lokali  //  Kafići  //  Sultans of Istanbul — carstvo baklave
2.9285714285714 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.93 (7 Votes)

Sultans of Istanbul — carstvo baklaveNa Trgu Nikole Pašića, otvorena je poslastičarnica u čijoj ponudi je zanimljiv izbor turskih specijaliteta. Vlasnik lokala je Mustafa Karliga, kome je ugostiteljstvo sporedna delatnost, i ovo je prva radnja s poslasticama koju je otvorio u Beogradu. Poslastice se pripremaju u fabrici na periferiji srpske prestonice. Recepti i majstori koji ih pripremaju potiču iz malog grada Gaziantepa u jugoistočnom delu Turske, koji se smatra centrom uzgajanja pistaća i mestom koje ima najdužu tradiciju u pripremanju baklave. Specijalitete pripremaju glavni poslastičar Nuretin Jalćin, koji se tim zanatom bavi 25 godina, Halil Tekin i Hamza Dikoglu. Materijal za pripremanje poslastica uvozi se iz Turske. U ponudi je 40 vrsta slatkiša kao što su baklave s pistaćima, orasima, čokoladom, kokosom, jagodama, mlekom i kajmakom, džem od kupina, džem od grožđa, tulumbe, kadaif, ćeten-alva, slatke sarmice. Vlasnik je posebno ponosan na slatke sarmice s pistaćima, koje su i specijalitet kuće. Lokal ima dva nivoa. Kolače je moguće poručiti „za poneti“, a svi se naplaćuju po gramaži.

 

 


 Kafić Sultans of Istanbul — carstvo baklave - INFO


tip lokala: Kafić

radno vreme: 9–23, nedeljom 11–19

telefon: 011/324-1664

mobilni: 065/ 2467 200

adresa: Trg Nikole Pašića 1

grad: Beograd

tip usluge, kuhinjabaklave s pistaćima, orasima, čokoladom, kokosom, jagodama, mlekom i kajmakom, džem od kupina, džem od grožđa, tulumbe, kadaif, ćeten-alva, slatke sarmice...



 

Share

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

Najnovije vesti


Nebojša Dugalić: Želim da se rodim u nekoj novoj ulozi

Nakon dvojice uspešnih sportista, domaćin Jezdić odlučio je da u Lavovske priče dovede i jednog umetnika, a ono što smo čuli od Nebojše Dugalića otvorilo nam je brojne životne perspektive. 



Riblji restoran s poreklom

Bogato i jedinstveno kulinarsko nasleđe od Gibraltara do Indijskog okeana opet je u gastronomskoj oazi mediteranske kuhinje restorana Porto Malteze. 



Domaće pivo od sladovine proizvedene od 100% ječma sa srpskih njiva

Udruženje pivara Srbije organizovalo je posetu sladari u Bačkoj Palanci, članici Soufflet grupe, koja za domaće, ali i izvozna tržišta, proizvodi slad za potrebe pivarske industrije.



Moj muž u nemogućoj misiji

Dok mi se slobodna subota nekada podrazumevala kao dan stvoren za uživanje, vremenom je postala presedan. Nemoguća misija. Sve dok moj muž nije odlučio to da promeni.



Top 12 beogradskih restorana za 2019

Godinu dana istraživali smo i obilazili restorane u Beogradu da bismo vam predstavili Top 12 beogradskih restorana za 2019.