Home  //  Lokali  //  Kafići  //  Caffe Codex
1.1666666666667 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.17 (3 Votes)

Caffe CodexIako je ime lokala Caffe Codex, reč je, zapravo, o restoranu čiji je vlasnik Jevta Pavlović, koji u Paraćinu poseduje i Villu Modex. Vlasnik kaže da je želeo da podigne nivo ugostiteljstva u Paraćinu i da stvori mesto koje se razlikuje od drugih. Na meniju koji je postavio kuvar Dejan Šutanovac (obučavao je i radnike lokala), nalaze se uglavnom jela mediteranske kuhinje, bifteci, ali i nekoliko azijskih specijaliteta (nasi goreng – piletina s kari sosom, chop suey – štapići bifteka sa soja sosom i povrćem). Glavni kuvar lokala u kojem radi osmoro ljudi je Vladimir Milovanović, nekadašnji kuvar beogradskog restorana Casa. Gostima je na raspolaganju bogata vinska karta s domaćim i inostranim vinima (ex-Yu, Francuska, Argentina...), širok izbor čajeva, kao i Codex prva pomoć, u kojoj su, na primer, espreso s limunom („protiv glavobolje“) i mlečni čaj od nane („leči sve“). Enterijer je podeljen na tri dela, a radio ga je beogradski arhitekta Zoran Nikolić. Prvi deo namenjen je onima koji su došli na kafu, a restoranski deo i deo sa par separea namenjen onima koji bi želeli veću intimu. U lokalu se uglavnom slušaju džez i bluz, naročito u večernjim satima.

 


 Kafić Caffe Codex - INFO


tip lokala: Kafić

radno vreme: 8–00, petkom i subotom 8–1, nedeljom 10–00

telefon: 035/570-670

mobilni: 

adresa: Svetog Save 18

grad: Paraćin

tip usluge, kuhinja: 



 

Share

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

Najnovije vesti


Food Waste program u Courtyard Belgrade City Center hotelu

Dana 22. jula sastali smo se u hotelu Courtyard Belgrade City Center kako bi predstavili rezultate projekta HotelKitchen koji se bavi borbom sa otpadom od ostataka hrane tzv. food wastom



Novi hit letnje sezone - Barcaffè Cold Brew

Novi hit letnje sezone - Barcaffè Cold Brew hladno pripremljena kafa... Najnoviji trend u ispijanju kafe, Cold Brew, stiže u Srbiju - hladno pripremljena i hladno služena kafa, koja će ovog leta oduševiti posetioce kafića, pravi je izbor za sve...



Jagnjetina u Mrzencima

Jovan Mrđenović

Rešio sam i ovog leta da posetim Mrzence, kao što činim i niz prethodnih godina. Čovek koji ima sreću da nađe smeštaj u hotelu Nar u Mrzencima, gde se soba traži preko veze, treba da se istušira, odmori i uveče pravac kafana...



Oni od kafe prave savršenstvo

Profesija bariste u Srbiji je relativno mlada, ali se brzo razvija i izaziva veliko interesovanje, pogotovo sa pojavom posebno zanimljivih i kreativnih delova ovog posla poput latte art-a. Kako svi uživamo u lepim slikama, koje dodatno ulepšavaju...



Vino kao most povezivanja Zapadnog Balkana

Novi projekat "Vino kao most povezivanja Zapadnog Balkana" je projekat pod kojim će se izgraditi veze za povezivanje zemalja regiona u pravcu promocije Balkana kao vinskog regiona