Home  //  Lokali  //  Kafići  //  Mademoiselle
3 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.00 (2 Votes)

 

Kafić Mademoiselle smešten u Kragujevcu nedavno je postao i restoran. Za doručak tu su “šećer i so” - uštipci sa pršutom, kajmakom, rolovanim suvim šljivama u slanini i slatkim kremovima i džemovima, fritata sa bukovačom i prazilukom... Kada gost krene, kažu iz lokala, “kašikom za dušu” ispred njega stiže domaća supa ili čorba. U jelovniku su i specijaliteti od ribe kao što je Marlan Excavech Fish with Festival – pečena orada sa festival uštipcima i slatko, ljutim i kiselim povrćem, kao i nezaobilazni italijanski ukusi brusketa, krostina, pasta i rižota. Iz ponude se posebno izdvajaju specijaliteti od mesa poput King Porkete – rolovane prasetine sa pečenjam i punjenim zapečenim krompirom. Od poslastica tu su krem pita od urmi i oraha, voćni tart. Veče je rezervisano za žive svirke, promocije vina domaćih vinarija...

 

 


Cafe&Restaurant Mademoiselle - INFO


tip lokala: 

radno vreme: 7-24

telefon: 034/25-0-550 

mobilni: 

adresa: Luja Pastera 16

grad: Kragujevac

sajt: www.mademoisellecaffes.com 



 

Share

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

Najnovije vesti


Kafana je moja sudbina

Jovan Mrđenović,ugostitelj

Kafane su bile deo života čaršije. Nosile su poseban duh, neobičan, lepršav, nepredvidiv, duh koji je profilisao kulturni, zabavni i društveni život grada...



Tata mata

U kući u kojoj je pre rata živeo Mata Milošević, jugoslovenski reditelj, glumac i profesor, iskusni ugostitelj Milan Miculović otvorio je restoran dalmatinskih specijaliteta, konobu Tata Mata. Na tom mestu, u Dalmatinskoj ulici u Beogradu,...



Novi i trendi restorani

Pogledajte šta se sve zanimljivo otvorilo širom sveta u prva tri meseca 2018. 



Meso i još malo mesa

Šta se jede u srpskim restoranima?

Samo u Beogradu, prema podacima Horesa ima oko 2000 objekata koji služe hranu. Među njima je najveći broj onih koji služe roštilj i od tog broja malo je francuske kuhinje, japanske, vijetnamske, grčke, španske,...