Home  //  Lokali  //  Kafići  //  Kafe bar 16
3.6666666666667 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.67 (3 Votes)


 

Kako bi podržali decu koja su primorana da žive i rade na ulici, socijalno preduzeće 16 otvorilo je na Dorćolu Kafe bar 16. Budući da deca iz Svratišta nakon što napune 15 godina moraju da ga napuste i da se po pravilu, čim izađu suočavaju se sa problemima pronalaženja posla, tu ključnu ulogu igra ovaj kafić. U njemu mladi iz Svratišta mogu da dobiju obrazovanje i praksu za ugostiteljske poslove, a neki čak i posao u kafiću. Kada je reč o ugostiteljskom delu ove humane priče, za nju su zaduženi Milan Otašević i Dušan Jordović. Lokal su sami uredili i u njemu dominira plava boja u kombinaciji sa drvetom i simetričnim detaljima iscrtanim na zidovima. Kafić je veliki, ima 150 kvadrata i prostire se na dva nivoa. Na spratu je i izdvojen deo za nepušače, dok su ljubimci u celom lokalu dobrodošli. Sedećih mesta ima za osamdeset gostiju, a ponuda je klasična. Za dan tu su kafa i sveže ceđeni sokovi, a za veče kokteli. U planu su i svirke. 

 


Kafe bar 16 - INFO


tip lokala: 

radno vreme: 8-24/ pet.-sub:8-1

telefon: 

mobilni: 063/591-415

adresa: Gospodar Jovanova 46

grad: Beograd

sajt: 

tip usluge, kuhinja: 


Share

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

Najnovije vesti


Zbaralji Saverio za CafeBar network

Sbaragli Saverio, chef restorana Tosca, Ženeva

EKSKLUZIVNO ZA CAFÉBAR NETWORK

Svi restorani zaslužuju Mišlenovu zvezdicu!



U Homi ima mesta za sve

Kada smo krajem prošle godine pokrenuli inicijativu da se uspostavi balans u ugostiteljskim objektima tako da i pušači i nepušači imaju prostor u kome će uživati, našoj akciji među prvima se pridružio fine-dining restoran Homa



Chez Nik

Posle 17 godina u ugostiteljskom biznisu, od pekare, preko fast fooda i čuvene palačinkarnice Keops, ugostitelj Nikola Stupar, rešio je da, kako kaže, zaokruži svoju ugostiteljsku priču. Zato je na Novom Beogradu otvorio restoran Chez Nik. U...



Kako da izgradite identitet lokala

Dejan Veljković Džesi

vlasnik restorana Dukat, Pirot

U izgradnji identiteta lokala, restorana, bilo kog objekta, učestvuje veliki broj faktora, enterijer i spoljašnjost, koncept, osoblje, vlasnik, atmosfera... i na izgradnji i održanju identiteta...



Poštujte autoritete

Nikola Stojaković, srpski kuvar svetskog glasa, kuvarsku karijeru započeo je još u domaćoj  kuhinji. U njegovoj porodici, kaže, kult hrane bio je oduvek veoma važan. Uživa u pravljenju sosova, a sa 27 godina može da se pohvali dugogodišnjim radom...