Home  //  Lokali  //  Kafići  //  Plato
2.8571428571429 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.86 (7 Votes)

Posle dužeg vremena, ponovo radi Plato! Smešten na Platou ispred Filozofskog fakulteta, raspolaže sa 120 sedećih mesta u prizemlju i na dve galerije, od kojih je jedna predviđena za nepušače, i 120 sedećih u bašti. Enterijer potpisuje arhitekta Aleksandar Vidić. Prvo što primetite kada uđete u Plato jeste okruglo ogledalo iznad šanka oko koga je, kako kaže menadžer Nenad Belinčević, mahovina u stanju hibernacije. „Redovnim zalivanjem, ta mahovina opstaje na zidu oko pet godina.“ U prostoru preovlađuje drvo, a sam stil u enterijeru predstavlja kombinaciju inudstrijskog i modernog dizajna. Specifično u ovom lokalu jeste ponuda Mocktaila, bezalkoholnih koktela napravljenih od svežih sastojaka. Za njihovu pripremu, kao i za pripremu alkoholnih koktela, zadužen je glavni bartender Milan Pavlović. Na koktel listi, kaže Milan, nema klasika, ali on može da ih napravi na zahtev gosta. Kuhinja je internacionalna, s nekoliko domaćih jela pripremljenih na moderan način. Na meniju su burgeri, sendviči i tortilje, pice, paste i rižota. Iz ponude se izdvajaju dimljene kobasice, crni rižoto s vrganjima, lignjama, belim lukom, prazilukom i sipinim mastilom i suve šljive punjene bri sirom i orasima. Doručak se služi do 13 časova, a gostima se nude razne vrste omleta, uštipci, kajmak sa Potočare... Vino kuće je Lastar, a osim vina iz Srbije, u vinskoj karti zastupljene su i etikete iz Francuske, Italije, Španije.  


Plato  - INFO


tip lokala: 

radno vreme: 8–24, pet. i sub. 8–1, ned. 10–24

telefon: 

mobilni: 

adresa: Čika Ljubina 18–20

grad: Beograd

sajt: 

tip usluge, kuhinja: 


 

Share

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

Najnovije vesti


Rustique

Senjački restoran Rustique u Beogradu je poznat po svojim odličnim picama. U enterijeru dominiraju zemljane boje, a osećaju topline doprinosi i veliki kamin izrađen od kamena. Gosti iz sale mogu da posmatraju i pripremu pice jer se uz bar nalazi...



Reportaža: Vijetnam

Piše: Ivan Marković, kulinarski entuzijasta

Otkud baš u Vijetnam? Šta ćeš tamo pored toliko lepših destinacija? – nizala su se pitanja bliskih i manje bliskih ljudi koji i dalje odbijaju da prihvate činjenicu da je moj najveći nagon ka...



Zakon zakucava vrata

Kako dva nova zakona utiču na ugostitelje...

Radi smanjenja sive ekonomije država je odlučila da ugostitelje udari po džepu. Izmene Zakona o poreskom postupku koje su sredinom aprila stupile na snagu predviđaju da u slučaju prekršaja poput...



Standardi moraju da se poštuju

Piše: Deana Dimitrijević

Osnovna svrha dobrovoljne kategorizacije kojom se rukovodio Hores jeste unapređenje kvaliteta restoraterske ponude, kao i potreba da se restorani, kao reprezentativna vrsta ugostiteljskih objekata iz sektora hrane i pića,...



Mišlenov kuvar u Beogradu

Mladi kuvar Gijom Iskandar prvi put je došao u Beograd pre mesec dana kako bi se s vlasnicima restorana Langouste dogovorio o saradnji. Beograd mu se veoma dopao, pa se ubrzo preselio u naš glavni grad i postao chef...