Home  //  Lokali  //  Kafići  //  Dobro vino
3.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.50 (2 Votes)

Wine bar i wine shop Dobro vinoWine bar i wine shop Dobro vino enterijerom i konceptom podseća na stare beogradske bakalnice gde sve što se kupuje može i da se proba. Enterijerom dominira rustična cigla iz Austrougarske stara 138 godina sudeći prema pečatima koji se na njoj nalaze, a dovezena iz jednog sela pored Subotice. Vinoteka je izrađena od stare hrastove građe i kovanog gvožđa. Tu su i vitraži kao imitacija starih beogradskih verandi.  

U vinoteci je moguće probati i odneti kući domaća i strana vina, hleb iz pekare Šarlo, pršutu, masline i sir. Ideja je da se ovde prodaju autentični srpski poljoprivredni proizvodi poput džemova, ajvara i drugih đakonija. Bogdan Vujičić, vlasnik vinskog bara, kaže da je akcenat na domaćim proizvodima, pa će uskoro biti u ponudi i domaće kobasice, divljač, sirevi iz ulja. Kao specijalitet kuće on preporučuje pršutu staru pet godina sa obronaka Avale, pripremljenu po recepturi iz Dalmacije koja podrazumeva sušenje na „belom dimu”, odnosno na vazduhu. Od sireva izdvaja kozji sir, sir iz ulja, sve u kombinaciji s određenim vinima. 

Vinoteka ima 800 etiketa, a tu je ponuda spirita, prirodnih sokova i odabranih mineralnih voda. Akcenat je na domaćim vinima. Gosti sami mogu da kombinuju svoj tanjir za meze.

U ovom vinskom baru biće organizovan i prvi vinski kabare, u saradnji s Ateljeom 212, bez ozvučenja i razglasa. Biće tu skečeva, glume, plesa i pesme.

 

www.dobrovino.rs

 


 Kafić Dobro vino - INFO


tip lokala: Kafić

radno vreme:

telefon: 011/276-2381

mobilni: 

adresa: Sterijina 15

grad: Beograd

tip usluge, kuhinja:  

Share

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži