Home  //  Lokali  //  Kafići  //  Bašta
3.4 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.40 (10 Votes)

Bašta Male stepeniceBašta Male stepeniceU Karađorđevoj 43 nalazi se zgrada čija je izgradnja počela davne 1870. godine i uz čiji zid se krio prostor koji se uz malo truda pretvorio u mesto za opuštanje pod imenom Bašta. Ulaz u ovaj objekat  se nalazi na vrhu stepenica koje vode sa Brankovog mosta na reku. Interesantan enterijer sa puno detalja su osmislili zaposleni i prijatelji Bašte. 

Bašta je već postala poznata po svom  specijalno osmišljenom koktelu Vino-zova i hladnim čajevima. Osim ovog, iz ponude su se izdvojili kokteli  Slowmotion, Passion Fizz, Coffee martini, Sombrero i tradicionlni kokteli sa kreativnim imenima - Leptir, Francuski poljubac i Medeni poljubac.

U Bašti služe i meze - kozji kačkavalj, kozji sir, pršut, masline…, sve u kombinaciji sa brusketima, čorbu od belog luka u hlebu i deserte - kolač od bundeve sa cimetom, đumbirom, kremom od vanile i kore sa orasima i francuska krempita sa francuskim kremom prožetim ukusnim sosom od amarene.

Svakog dana od 17h u Bašti startuje posebno osmišljen koncept koji u osnovi čine jedan muzički pravac i piće koje je tog dana na promociji.

Od četrtka do nedelje se ovde održavaju  i živi nastupi jazz bendova, kao što su Hot Club of Belgrade (gipsy jazz & swing music), Petra MPL quartet (classic jazz), Jazzelicious band (jazz standards, latin jazz & jazz funk), Blue Family blues (jump blues).

 U toku leta prostor se može iskoristiti za private sastanke, kao i za sve private proslave.

 


 Kafić Bašta - INFO


tip lokala: Kafić

radno vreme:

telefon: 

mobilni: 062/ 87-11-475

adresa: Male stepenice 1a

grad: Beograd

tip usluge, kuhinja: živi nastupi jazz bendova, kokteli  Slowmotion, Passion Fizz, Coffee martini, Sombrero i tradicionlni kokteli sa kreativnim imenima - Leptir, Francuski poljubac i Medeni poljubac, meze - kozji kačkavalj, kozji sir, pršut, masline...



 

Share

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

Najnovije vesti


Miris hrane Ili miris duvana - 2

U prošlom broju pokrenuli smo akciju da se uspostavi balans u ugostiteljskim objektima tako da i pušači i nepušači imaju prostor u kome će uživati



Tabor

 

Restoran Tabor je za 33 godine, koliko postoji, ugostio mnoge goste, od najviših državnih zvaničnika do čuvenih gradskih boema. Zahvaljujući dobroj hrani, predanom osoblju i pravoj kafanskoj muzici, uz posvećene kafedžije, porodicu Mrđenović, i...



Retki su ugostitelji koji plaćaju na vreme

Distributeri časopisa Cafebar network Spirit&Food

Kada smo prvi put pre nekoliko godina posetili distributere našeg časopisa, distributersku kuću Spirit&Food, kancelarije i magacin nalazili su se u Zemunu. U međuvremenu su se zbog proširenja...



Ugostitelji nisu koncertna agencija

PROVOD NA UGOVOR (2)

Iako je davno prošlo vreme kada su muzičari mesecima nastupali u jednom lokalu, novi kolektivni ugovor o izvođačkom radu ugostitelje stavlja u poziciju poslodavaca muzičarima, što im, kažu, nikako ne odgovara! 



Austrijanac najbolji na svetu

Mario Hofferer, IBA Bartender of the Year 2017

Svetsko prvenstvo u pravljenju koktela, IBA World Cocktail Championships, ove godine održano je u Kopenhagenu, u Danskoj. Takmičari su odmeravali snage u najvećoj gradskoj hali Oksnehallen, a prvi...