Home  //  Lokali  //  Kafići  //  Šoljica
3.65 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.65 (10 Votes)

ŠoljicaŠoljicaKada je Amerikanac Pete Licata nastupio na ovogodišnjem Svetskom prvenstvu barista, s kafom Lucas Vera micro-lot iz Ekvadora, možda nije ni slutio da će pobediti. Isto tako, ni Nenad Gojović, vlasnik novootvorenog kafea Šoljica, nije slutio da će se kafa iz Ekvadora koju je baš nekoliko meseci pre toga naručio direktno s plantaže Lucas Vera, naći na pobedničkom postolju tog šampionata. 

I sada, upravo tu kafu možete probati u Šoljici na Trgu Nikole Pašića. A osim nje, u ovom specialty coffee and tea baru možete degustirati i kafu Daterra Sweet Collection iz Brazila ili Los Congos iz Nikaragve, ali i vrste iz drugih zemalja Južne i Centralne Amerike. Vlasnici Šoljice uvoze ih direktno s plantaža, a zatim ih u svojoj proizvodnji u Beogradu obrađuju, peku, melju, pakuju i distribuiraju do lokala. A u lokalu, najfinija espreso kafa za goste se priprema u ručno napravljenom aparatu La Marzocco, koji se smatra najboljim na svetu. Moguće je ovde probati i kapućino s cimetom i medom ili espreso s crnom i belom čokoladom, karamelom ili jafom.

Tu je i veliki izbor specialty crnog, zelenog i belog čaja. Za ljubitelje toplog napitka, u ponudi su beli čaj Mao Feng, crni čaj Ceylon op Pettiagalla, zeleni Pure Green Sencha, Casablanca Mint, Goji&Acai, kao i Kenya Tinderet Aronia u kombinaciji s tropskom trešnjom i mnogi drugi. 

Od ostalih napitaka, u Šoljici ćete moći da popijete i sveže ceđene sokove, a kao poseban kuriozitet ističe se škotsko pivo Brew Dog. Vlasnici Šoljice su ekskluzivni uvoznici tog piva specifičnog ukusa i ovo je jedino mesto u gradu gde ga možete probati, a u ponudi su svetli i tamni točeni Brew Dog.

Šoljica, kao što joj i ime kaže, nije mnogo velika i taman je po meri gostiju koji žele da na miru uživaju u svakom gutljaju omiljenog napitka. Za izgled njenog enterijera pobrinuo se arhitekta Ivan Jevtić.

 

www.soljica.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 Kafić Šoljica - INFO


tip lokala: Kafić

radno vreme:

telefon: 

mobilni: 

adresa: Trg Nikole Pašića 5

grad: Beograd

tip usluge, kuhinja: kafa Daterra Sweet Collection iz Brazila ili Los Congos iz Nikaragve, beli čaj Mao Feng, crni čaj Ceylon op Pettiagalla, zeleni Pure Green Sencha, Casablanca Mint, Goji&Acai, kao i Kenya Tinderet Aronia u kombinaciji s tropskom trešnjom i mnogi drugi, škotsko pivo Brew Dog... 

Share

Komentari  

 
0 #3 profile 31-10-2018 08:50
Need cheap hosting? Try webhosting1st, just $10 for an year.

Citat
 
 
0 #2 Jelena J. 06-02-2017 20:32
Kafa u Šoljici je vrhunska, ali, nažalost, ne i osoblje - nepristojni i neljubazni. Šteta!
Citat
 
 
0 #1 BB 01-10-2013 21:01
...u Beogradu obrađuju, peku, melju, pakuju i distribuiraju do lokala
Citat
 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži