Home  //  Lokali  //  Kafići  //  Čipka&Šipka
3.8333333333333 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.83 (3 Votes)

Maštovit i inspirativan koncept glavni je adut lokala Čipka&Šipka, ali iako se na sredini zaista nalazi šipka, ne dozvolite da vas njegovo zavodljivo ime zavara. Ovo mesto je centar kulture, umetnosti i druženja, mesto razmene dobrih ideja. Lokal je otvoren u prostoru producentske kuće Filmme Fatale, čiji su osnivači producentkinja Mirjana Tomić i rediteljka Maja Uzelac. Upravo je Mirjana Tomić i jedan od suvlasnika Čipke&Šipke, uz reditelja Petra Pašića i inženjera šumarstva Igora Ćosića. Ova pretežno filmska ekipa osmislila je i zanimljiv filmski program, koji se svakodnevno emituje u mini bioskopu u sklopu lokala. A dobrodošao je i svako ko sa svojim društvom želi da pogleda film po svom izboru. Isto tako, dobrodošao je i svako ko želi da organizuje svoj događaj ili izložbu. Vlasnicima, za sada, ne manjka inspiracije i već pregršt njihovih ideja u fazi je realizacije. Tako će ovde uskoro zaživeti model live streaming-a i on-line produkcije, kada će istovremeno nastupati muzičari na bini u lokalu i sa bilo kog kraja sveta, svirajući istu stvar i kreirajući originalan muzički zapis, stvoren zajednički, on-line produkcijom. Četvrtkom, petkom i subotom ovde se organizuju matine večeri poznatih DJ-eva, muzičara, umetnika, kada svako od njih imati priliku da kreira veče po svom ukusu i bude zadužen za stvaranje dobre atmosfere. U ovom lokalu biće održan i Ignite festival, na kom svako od učesnika ima pet minuta da predstavi svoje ideje, planove ili ciljeve, a sve to uz 20 slajdova, koji se smenjuju na svakih 15 sekundi. 

Upravo je jedno ovakvo mesto nedostajalo Beogradu, smatraju vlasnici. Originalnost, kreativnost, jedinstvenost reči su koje ga najbolje opisuju, a kada je reč o enterijeru, već na prvi pogled asocijacija je – udobnost. Utisak dnevne sobe bio je ideja vodilja dizajnerke Milice Mešterović, koja je osmislila izgled unutrašnjosti. Dominiraju udobni dvosedi, trosedi i fotelje, razmešteni tako da gosti imaju osećaj prisnosti, ali i svoju privatnost. 

Osim veoma originalnog, upečatljivog imena, originalna je i karta pića, pa je tako ovo jedno od retkih mesta u gradu u kom možete popiti Schneider Weisse, nemačko svetlo pšenično pivo. A sve zanimljive predloge za ime lokala koji su činili uži izbor, naći ćete ispisane na jednom od zidova. 

 


 Kafić Čipka&Šipka - INFO


tip lokala: Kafić

radno vreme: 10-24h, vikendom 10-01h    

telefon: 

mobilni: 062/824-8800

adresa: Čarlija Čaplina 14

grad: Beograd

tip usluge, kuhinja: 

Share

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži