Home  //  Lokali  //  Klubovi  //  La Bottiglia
4.25 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.25 (6 Votes)

La BottigliaLa BottigliaVinski bar i vinoteka La Bottiglia, nedavno otvoren na Bežanijskoj kosi, nudi oko 50 probranih etiketa domaćih, hercegovačkih, crnogorskih i italijanskih vina. Kao vino kuće izdvajaju se crveno vino Castelo di Buttrio Mon Rouge, sačinjeno od sorti merlo (65 odsto), refosko (20 odsto) i kaberne (15 odsto), i belo Castello di Buttrio Mon Blanc, specifična mešavina sorti tokajac (50 odsto), ribolija đala (35 odsto) i malvazija (15 odsto). Ta dva vina vlasnici uvoze direktno od proizvođača iz italijanske regije Frijuli i trenutno je ovo jedino mesto u gradu gde se ona mogu probati. U planu je uvoz još nekoliko italijanskih, španskih i izraelskih vina. 

Uz vino, tu su i hladne zakuske poput dimljenog lososa ili slane ribe, pršute, kulena, mortadele, sušenog paradajza, maslina i nekoliko vrsta sireva, među kojima su i parmezan, gorgonzola, paladin s plavom plesni, ementaler i kozji sir. Kartu pića čine i kafa, sokovi i žestoka alkoholna pića, kao i čajevi, koji su u ponudi u saradnji s Kućom čaja.

La Botigglia radi od 14 do 22 časa, a svakog petka od 19 sati organizuju se Kino&Vino večeri, kada gosti uz vina uživaju i u filmskim klasicima na velikom platnu. Budući da u lokalu poseduju projektor i platno, ovaj prostor pogodan je i za organizaciju različitih prezentacija. La Bottiglia organizuje i prodajnu izložbu slika autora Brace Đurkovića, čija dela trenutno krase zidove ovog vinskog bara.

 


 Klub La Bottiglia - INFO


tip lokala: Klub

radno vreme:

telefon: 011/2288-048 

mobilni: 

adresa: Nede Spasojević 7

grad: Beograd

tip usluge, kuhinja: 

Share

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži