Home  //  Lokali  //  Hoteli  //  Square Nine
3.9166666666667 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.92 (6 Votes)

Square NineBeograd je dobio prvi luksuzni gradski hotel sa pet zvezdica. Hotel raspolaže sa 45 prostranih soba i apartmana, salom za sastanke, velnes i spa centrom u okviru kojeg se nalazi i bazen, kao i svim pratećim servisima koje hotel te kategorije mora da ima. Vlasnici kažu da su otvaranjem hotela, za čiji je dizajn bio zadužen brazilski arhitekta Isay Weinfeld, želeli da doprinesu obnovi Beograda. Gostima, ali i svima drugima, na raspolaganju je i restoran, u kojem je zastupljen fine dining koncept. Na meniju, koji se ažurira dva puta godišnje, nalaze se jela moderne evropske kuhinje, koja prati selekcija internacionalnih vina. Posebno su zanimljivi Light lunch menu, Bar menu i Tasting menu, koji se sastoji iz sedam gangova, a može da se služi s vinom ili bez njega, od čega zavisi i cena. U hotelu kažu da se trude da za snabdevanje restorana maksimalno iskoriste domaće kapcitete: organske proizvode nabavljaju s beogradskih pijaca i od domaćih kompanija. Naravno, neke stvari nemoguće je nabaviti od domaćih proizvođača, poput čajeva iz Singapura koji se služe u najboljim svetskim hotelima, japanskog piva... U hotelu je zaposleno oko 80 ljudi. Svi su s dugogodišnjim radnim iskustvom u inostranstvu, u hotel su dolazili isključivo preko preporuke, ali morali su da prođu šestomesečni trening kako bi zadovoljili visoke standarde koje hotel ima.
Kompletan nameštaj u lobiju je antikvitetan i nabavljan na aukcijama. Drvo za fasadu dopremljeno je iz Brazila, dok je u sobama korišćeno drvo iz Čilea. Za opremanje soba i restorana korišćeni su proizvodi renomiranih proizvođača, pa je tako, na primer, posteljina poznate italijanske firme izrađena od četvoroslojnog egipatskog organskog pamuka, dok su porcelan i pribor za jelo kupovani u Nemačkoj.

 

 


 Hotel Square Nine - INFO


tip lokala: Hotel

radno vreme: non-stop, restoran 6–23

telefon: 011/3333-500

mobilni: 

adresa: Studentski trg 9

grad: Beograd

tip usluge, kuhinja: 



 

Share

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

Najnovije vesti


Srbija zabranjuje roštilj na ćumur?

U junu je u Skupštinu Srbije stigla građanska inicijativa kojom je zatraženo da se zakonom zabrani upotreba roštilja na ćumur...



Food Waste program u Courtyard Belgrade City Center hotelu

Dana 22. jula sastali smo se u hotelu Courtyard Belgrade City Center kako bi predstavili rezultate projekta HotelKitchen koji se bavi borbom sa otpadom od ostataka hrane tzv. food wastom



Novi hit letnje sezone - Barcaffè Cold Brew

Novi hit letnje sezone - Barcaffè Cold Brew hladno pripremljena kafa... Najnoviji trend u ispijanju kafe, Cold Brew, stiže u Srbiju - hladno pripremljena i hladno služena kafa, koja će ovog leta oduševiti posetioce kafića, pravi je izbor za sve...



Jagnjetina u Mrzencima

Jovan Mrđenović

Rešio sam i ovog leta da posetim Mrzence, kao što činim i niz prethodnih godina. Čovek koji ima sreću da nađe smeštaj u hotelu Nar u Mrzencima, gde se soba traži preko veze, treba da se istušira, odmori i uveče pravac kafana...



Oni od kafe prave savršenstvo

Profesija bariste u Srbiji je relativno mlada, ali se brzo razvija i izaziva veliko interesovanje, pogotovo sa pojavom posebno zanimljivih i kreativnih delova ovog posla poput latte art-a. Kako svi uživamo u lepim slikama, koje dodatno ulepšavaju...