Home  //  Hrana i Piće

Manifestacija je svečano otvorena 20. oktobra tradicionalnim otvaranjem prvog pivskog bureta

 

Hotel Mercure Belgrade Excelsior, koji je deo AccorHotels grupe, sinoć je zvanično otvoren u Beogradu.

 

U Beogradu će se u narednom periodu otvoriti restoran za beskućnike.

 

Danas je austrijska kompanija HETA, zajedno sa kompanijama HETA Beteiligungen GmbH i ISTRIAN HOTELS, članicom MK Group, potpisala ugovor o prodaji 100% učešća u svim kompanijama Skiper grupe.

 

Destilerija Glenfiddich nedavno je lansirala novi viski, Winter Storm. 

 

Zemlja gost je bila Francuska, pa su posetioci osim sireva sa Balkana bili u prilici da probaju i sireve iz Francuske

 

Nakon izvršene kontrole poslovanja u lokalima u Pančevu, Rumi, Novom Sadu, Kuli, Sremskoj Mitrovici, Negotinu, Prokuplju, Žitorađi, Ražnju, Pirotu i Vlasotincu, naloženo je zatvaranje više od 50 odsto lokala.

 

U Nišu je posle pet godina gradnje, otvoren hotel Ideo Lux.

 

Predviđeno je da bar radi deset dana i gostima nudi pića koja najčešće preko Amazona naručuju stanovnici Tokija

 

Šesti Balkan Cheese festival održava se ovog vikenda u Domu omladine u Beogradu.

 

Gudački kvartet Habanera nastao je pre 12 godina, kao zajednička ideja četiri prijateljice koje su rešile da svoje snove pretoče u realnost.

 

Kompanija WineArt postala je ekskluzivni uvoznik i zastupnik francuske kompanije Louis Roederer, kuće šampanjca Cristal.

 

Takmičenje učenika, studenata i profesionalnih kuvara pod nazivom Gastro izazov Dunavskog regiona održano je u Novom Sadu od 5. do 7. oktobra 2017.

 

Restoran će gostima služiti domaću pileću supu i supu od sočiva.

 

U Londonu će ove nedelje biti lansirano prvo plavo vino napravljeno od francuskog šardonea.

 

Italijanski koktel majstor Giulio Pentenè,  kreirao je originalne koktele sa pivima ReAle, Duchessa,  Cortigiana i  My Antonia.   

 

U slavu piva, pereca, kobasica, dobre zabave i muzike u Novom Sadu se krajem oktobra održava Novosadski Oktoberfest.

 

Vina Tikveš ostvarila su nove uspehe na dva svetska takmičenja.

 

BEGEF je beogradski food&wine festival. Reč je o gastro-enološkom festivalu koji se održava prvi put u Srbiji.

 

U čast zatvaranja “najtrendseterskije” prodavnice u Parizu - Colette, francuski lanac burger barova-Blend lansirao je burger u zaštitnoj boji brenda Colette.

 

Zdrava i organik hrana je sve dostupnija, što olakšava njenu svakodnevnu konzumaciju bez obzira na trku sa vremenom.

 

Konkurs traje do 30. oktobra, a žiri će, nakon završetka konkursa, odabrati 3 najlepše pesme.

 

U Metro distributivnom centru na Vidikovcu, povodom “Dana sopstvenog poslovanja” koje kompanija proslavlja 10. oktobra, biće organizovan svojevrstan kulinarski šou.

 

Na prestižnoj dodeli nagrada World Travel Awards održanoj 30. septembra u Sankt Petersburgu, hotel Radisson Blu Old Mill osvojio je priznanje Svetske turističke industrij