Home  //  Hrana i Piće

Pred leto ugostitelji su promovisali nove menije i kao po pravilu glavna zvezda bio je ječam. Sada se umesto pirinča i doskoro omiljene kinoe služi to super zdravo zrnevlje.

 

Putovao je po celom svetu i otkrivao dugo čuvane gastronomske tajne. Bio je temperamentan i bez dlake na jeziku. Obožavao je Japan i Vijetnam, a svojim kulinarskim umećem pomerio je granice svetske gastronomije.

 

Na jednom od najznačajnijih specijalizovanih vinskih takmičenja u Evropi, crveno vino Barovo 2015 osvojilo je najvišu nagradu – platinastu medalju i 97 poena.

 

Leto je jedna od prvih asocijacija na brojne muzičke festivale i odličan provod koji očekuje ljubitelje različitih muzičkih žanrova.

 

Po ugledu na najveće pekarske nacije, od ovog juna i građani Srbije će znati u kojim to pekarama rade majstori svog zanata – najbolji pekari Srbije.

 

Metro Srbija i Privredna komora Srbije, potpisali su danas Sporazum koji će preduzetnicima iz ugostiteljskog sektora, širom Srbije, omogućiti besplatne radionice na temu savremene gastronomije. Projekat će trajati do kraja godine, a do sada su u njemu učestvovali privrednici iz Požarevca i okoline. 

 

U saradnji sa Društvom za zaštitu i proučavanje ptica Srbije, kompanija Pernod Ricard organizovala je akciju „Spasimo beogradske vrapce“.

 

Senica se nalazi u krugu vinarije Mačkov podrum. Domaćinska, opuštena atmosfera i karirani stolnjaci su lajt-motiv ovog objekta

 

Restoran Miamiam je jedno malo porodično mesto

 

Od sada je i duplo popularniji jer je na radost svojih stalnih gostiju, proširio ponudu piva.

 

I dok Vučić obećava 10 miliona našim fudbalerima za pobedu na Mundijalu, a Nikola Rokvić ih pesmom ispraća u Rusiju, ugostitelji, i pre početka Svetskog prvenstva u fudbalu, zadovoljno trljaju ruke.

 

Ovog vikenda je Hrvatska gospodorska komora (HGK) u konobi Tata Mata u Beogradu predstavila svoja vina.

 

Život je suviše kratak da bi se preskakala dobra klopa, dobro vino i dobar provod, zar ne?

 

očetkom juna je Beogradski sajam, nosilac sajamske industrije u ovom delu Evrope, obeležio Svetski dan sajamske industrije (Global Exhibition Day).

 

Godine 2014, Zvonko Bogdan poželeo je da jedno njegovo vino posveti ljudima koji su kako kaže „ceo život proveli na bini, pola metra iza njega.”

 

Poznati kuvar Entoni Bordejn pronađen je mrtav u 61. godini života u hotelskoj sobi u Francuskoj.

 

Vina Vinarije Tikveš i butik vinarije Domaine Lepovo osvojila su dva nova zlata i šest srebrnih medalja na svetski poznatim takmičenjima u Belgiji i Francuskoj.

 

Skoro svaki Srbin bi da bude gazda restorana. Ali, pre nego što se odvaži na takav korak i postane vlasnik nekog ugostiteljskog objekta, svoje maštarije pre svega bi trebalo da pretvori u realnost.

 

Izbirljiviji su nego što mislite! Verujte! 

 

Svetozar Janevski, predsednik Upravnog odbora vinarije Tikveš proglašen je u Parizu za Personality 2018 Paris.

 

Jerry Thomas Speakeasy je bar u Rimu o kome se priča.

 

Prvi Starbucks lokal biće otvoren u toku ove godine u Beogradu.

 

Oficijelni slatkiš Fudbalskog saveza Srbije je M&M's, čokoladni brend broj jedan u svetu.

 

Predsednik MK Grupe Miodrag Kostić izjavio je da investicija otvaranja hotela Sheraton ima potencijal da promeni trendove kongresnog turizma u našoj zemlji i regionu, ali i mogućnost da doprinese bržem razvoju Novog Sada kao centra kongresnog turizma.