U organizaciji Centra vinske kulture u hotelu Life Design u Beogradu održano je tematsko veče pod nazivom Vinska kultura – Ka vrhuncu stila
Kao rezultat spoja porodične tradicije i inovativnosti novih generacija, na tržištu se pojavila nova vrsta rakije pod nazivom La Buba.
U La Piazza restoranu u Beogradu, održana je promocija proizvoda italijanske regije Friuli, i na taj način započeta saradnja između ovog restorana i proizvođača Friuli proizvoda.
U mestu Zasavica u Srbiji pravi se najskuplji sir na svetu, cena – 1000 evra za kilogram.
Sir se proizvodi na farmi za uzgoj magaraca, a proizvodi se od magarećeg mleka. Ova visoka cena pravda se količinom mleka potrebnim za proizvođenje jednog kilograma sira.
Kompanija Coca-Cola HBC odlučila je da zatvori postrojenje u Gotalovcu u Hrvatskoj u kojem se puni voda marke Bistra.
Johnnie Walker je, nakon velikog uspeha u Šangaju, otvorio Johnnie Walker House i u Pekingu.
Pristojnost za stolom treba da nam predstavlja prirodnu stvar. Kada smo sami, svi manje-više jedemo kršeći pravila lepog ponašanja i bontona. Neke prakse mogu vam pomoći da u društvu izbegnete nepristojno ponašanje za stolom.
Kulturna organizacija Mikser 22. decembra po treći put organizuje sajam dizajnirane hrane – Mikser Design Food. Tema sajma su predstojeći praznici, pa će posetioci imati priliku da uživaju u dizajniranoj hrani, piću i delikatesima, ali i dizajnerskim komadima za serviranje i degustaciju inspirisanim prazničnom atmosferom.
Negotinska krajina, plodno vinogorje sa bogatom tradicijom koje se nalazi na samoj tromeđi Rumunije, Bugarske i Srbije, iznedrila je još jednog vrsnog vinara. Reč je o Saši Dajiću, vlasniku Podruma Dajić, koji je smešten u Mihajlovcu, selu nadomak Negotina.
Za Gorana Jelenkovića vinska priča počinje posle diplomiranja na Poljoprivrednom fakultetu 1985. godine, kada nastavlja porodičnu tradiciju i zapošljava se kao tehnolog u Krajina vinu. Od 2002. potpuno se posvećuje sopstvenoj proizvodnji vina i danas podrum porodice Jelenković godišnje prerađuje više od 70.000 kilograma grožđa i proizvodi oko 40.000 litara vina.
Od kvalitetnih vinskih sorti za crvena i bela vina Ivanović uzgaja game, burgundac, začinak, bagrinu i semijon. Vinarija Ivanović najviše proizvodi crveno vino Bahus, dobijeno kupažom crvenih sorti grožđa: gamea, začinka i, u manjoj meri, crnog burgundca, vranca i merloa. To vino odležava u hrastovoj buradi najmanje osamnaest meseci pre flaširanja.