Home  //  Hrana i Piće

Novi Sad je domaćin velike međunarodne vinske manifestacije na koju, uz stručnjake i vinare iz celig sveta, dolazi i Rod Smit Master of Wine. Osamdeset izlagača iz Srbije, Italije, Francuske, Turske, Crne Gore, Makedonije, Hrvatske...

 

Na ovogodišnjoj listi Top 12 beogradskih restorana nalazi se i jedan vegetarijanski restoran.

 

Restoran Madera nalazi se na listi Top 12 beogradskih restorana za 2018. godinu!

 

Posvećeni vlasnici Vlastimir Puhalo i Filip Ćirić svakog dana čine sve što je potrebno da u svakom trenutku budu ispunjeni svi aspekti za dobro i uspešno ugostiteljstvo. 

 

U tu cenu, kako sam kaže, ulazi sve od opreme potrebno za funkcionisanje jednog objekta te vrste.

 

Udruženje Žene i vino izdalo je ovaj dnevnik kako bi olakšali vinarima i amaterima da svoje beleške o vinu “drže pod kontrolom”, na jednom mestu.

 

Do dolaska Green Velvet-a, legende svetske elektro scene ostalo je još tri dana, a ulaznice za Heineken Lovefest Fire su gotovo rasprodate! 

 

U dobroj atmosferi, nazdravilo se poslovnim uspesima i rezultatima GI Group-e.

 

Od otvaranja do danas ugostio je više od 65 hiljada gostiju iz svih delova sveta. 

 

Diageo i Delta DMD sarađuju još od 2006. godine.

 

Zakazan je za 20. april 2018. sa početkomu u 21 čas.

 

Ovo je prvi put da je jedna kampanja sa ovog područja ušla u finale ovog prestižnog festivala.

 

Na meniju će biti tuna, puževi, pačeći file, biftek, a za kraj, Menta kolač, i sve to upareno sa vinima

 

Ovaj brend proizvodi 4,5 miliona konzervi bezalkoholnih pića dnevno u svojoj fabrici u mestu Sikso u Mađarskoj.

 

Tokom humanitarne večeri i turnira Forward the Ball and Help prikupljeno je 1.644 evra.

 

Svi oni koji vole ukuse Mediterana uživaće u delicijama koje je chef restorana Credo Nenad Jovanovic kreirao uz pomoć svojih prijatelja iz svetski poznatih restorana Bistrot 900 i Selene Restaurant.

 

Franš je institucija. Franš se podrazumeva. Franš, pa 10 mesta prazno... Samo su neki od komentara koje su nam ugostitelji i gosti po restoranima govorili kada smo ih pitali koji restoran preporučuju.

 

Restoran Credo koji se nalazi u beogradskom Marriott hotelu našao se na listi Top 12 beogradskih restorana za 2018. godinu.

 

Juče smo bili “Kod Nika”, razgovarali sa vlasnikom Nikolom i uručili mu priznanje za Top 12 beogradskih restorana.

 

Kako bi jedan od najslađih zanata ostao u rukama mladih i perspektivnih ljudi, kompanija Dijamant iz Zrenjanina pokrenula je prošle godine projekat Mladi poslastičar.

 

Kulinarski superstar Džejmi Oliver za samo godinu dana zatvorio je 20 od 49 restorana u Velikoj Britaniji.

 

Pršuta, domaće kobasice, slasni I krckavi čvarci, domaće pivo, sladoled od sira, kačamak sa srpskom mocarelom samo su deo ponude Prolećnog ukus Festa. 

 

ProWein nastavlja u rastućem trendu i potvrđuje svoju vodeću poziciju: 2018 postavila nove rekorde i standarde. Među 6.870 izlagača iz 64 zemlje bila je i Srbija sa 12 vinarija i jednom destilerijom.

 

Juče je bio Svetski dan poezije i vodeća bečka kompanija za preradu kafe Julius Meinl, organizovala je svoju tradicionalnu akciju na kojoj su ljubitelji kafe dobili priliku da umesto novcem račun plate stihovima.