Home  //  Hrana i Piće  //  Sve o...  //  Vinski kritičar preporučuje Asirtiko i Santorini za letnji ugođaj

Tokom poslednjih 20 godina mnogo evropskih i svetskih regiona obogatilo je globalnu proizvodnju vina kvalitetnim napicima. Jedan od najpoznatijih svakako je grčko ostrvo Santorini odakle je vino Asirtiko.

Asirtiko se proizvodi od autohtonih sorti grožđa koje se u uslovima na tom ostrvu prilagođavalo tokom nekoliko vekova. Snažni vetrovi i jako letnje sunce učinili su da ta sorta grožđa podari vino za koje su, interesantno, ljudi van Grčke u značajnijoj meri saznali tek u poslednjih nekoliko decenija.

Vinski kritičar Erik Asimov, u svom blogu objavljenom na sajtu „Njujork tajmsa“, navodi da je Asirtiko u poslednjih 15 godina izašao iz menija lokalnih grčkih restorana i da je sada nezaobilazan i na kartama najpoznatijih svetskih ugostiteljskih lanaca.

Asimov je svim ljubiteljima vina preporučio tri marke Asirtika koje nikako ne bi trebalo propustiti tokom ovog leta - Argyros Santorini Assyrtiko 2014, Hatzidakis Santorini 2014 i Gai’a Santorini Assyrtiko Wild Ferment 2014. 

Share

Najnovije vesti


Srbin među 10 najboljih na svetu

Aleksandar Josipović,direktor marketinga White Label Grupe u Dubaiju ostvario je još jedan veliki uspeh na međunarodnoj sceni zajedno sa Cavalli Club Restaurant & Lounge-om u Dubaiju.



Dan za limuNADU!

Svratište za decu i Centar za integraciju mladih 14. jula 2018. organizuju akciju pod nazivom Dan za limuNADU.



Novi predsednik Udruženja pivara Srbije

Vladimir Vava, generalni direktor Carlsberg Srbija je od 25. juna ove godine preuzeo funkciju predsednika Udruženja pivara Srbije sa mandatom od dve godine.



Tri razloga zbog kojih morate mudro odabrati ozvučenje za vaš lokal

Zato je važno da se ugostitelji, koji žele uspešan restoran pun zadovoljnih gostiju, zapitaju koliko pažnje zaista pridaju muzici.



Bubble Jam početkom jula

Festival penušavih vina “Bubble Jam” održava se ove godine po četvrti put. Ovaj događaj zakazan je za 7. jul 2018. u Hotelu Radisson Blu Old Mill u Beogradu, tačnije na platou ispred hotela.