Home  //  Hrana i Piće  //  Kultura Vina  //  Poseta Vinariji Bačina

Vinarija BačinaNedaleko od Kruševca, u selu Bačina, Aleksandar Milutinović nastavlja porodičnu tradiciju gajenja vinove loze u Temničkom vinogradu.

Vina ove vinarije zovu se Dolina Barik i Dolina Roze. Pravljena su od kvalitetnog grožđa i to 60 odsto Cabernet Sauvignon, 30 odsto Merlot, i 10 odsto Cabernet Franc. U procesu pravljenja vina koriste se savremenim tehnologijama a pre pakovanja u ambalažu vino odstoji godinu dana u hrastovim buradima. Na imanju od 5 hektara, postoji pet parcela koje po principu jedan čokot, jedna boca daju 25.000 do 30.000 boca vina godišnje.

- Naša vina su po sastavu identična crvenim vinima iz Bordoa, ističu se elegancijom i punoćom ukusa, za šta su zaslužna barik hrastova burad u kojima naše vino odlažemo. Moramo voditi računa o kvalitetu, jer to je ono sto prodaje vino - naglašava za Cafebar Network vlasnik vinarije Aleksandar Milutinović.

Prvi put vino je izveženo u Švedsku 2010. godine, a kod nas se može naći u marketima Dis, Roda, Mercator. 

- Sradnja sa Švedskom počinje 2004. godine i tamo odlazi 75% proizvedenog vina a zahvaljujući njihovim investicijama, vinariju smo rekonstruisali i dostigli kvalitet vina dobar za inostrano tržište – navodi Milutinović, dodajući da se od ove godine planira izvoz i u Finsku.

Share

Najnovije vesti


Zlatna medalja za „Vase de Pierre 2017"

Zlatna medalja za crveno vino „Vase de Pierre 2017" na prestižnom takmičenju vina „MUNDUS VINI“ u NemačkojBeograđani i turisti uživali uz muziku, hranu, vino i feštu na reci

Uspešno završen prvi Belgrade Waterfront good food & wine festivalTOURISM INNOVATION DAY

Prva regionalna konferencija o inovacijama u preduzetništvu u turizmu, „Tourism innovation day“, održaće se 25. septambra 2019. godine u Naučno-tehnološkom parku Beograd. Projekat je podržao kabinet ministra za inovacije i tehnološki razvoj Vlade...Visoke ocene za devet premium vina ,,Tikveš Châteaux & Domaines”

Čak devet vina brend platforme ,,Tikveš” ,,Tikveš Châteaux & Domaines” dobila su visoke ocene od poznatog vinskog kritičara Jeb Dunnuck koji je deo  tima ,,Wine Advocate” čuvenog vinskog eksperta Roberta Parkera.Više od 250.000 ljudi prevezeno kroz akciju „Društvo, ko vozi kući“ za 7 godina

Više od 250.000 posetilaca letnjih festivala u Srbiji koristilo je besplatan i bezbedan prevoz u proteklih sedam godina, u okviru akcije „Društvo, ko vozi kući?“. To znači da je kroz ovu društveno odgovornu kampanju, kompanija HEINEKEN Srbija...