Home  //  Hrana i Piće  //  Kultura Vina  //  Amerikanci najveće vinopije

Prema izveštaju Vinexpoa, SAD je zemlja u kojoj se najviše konzumira vino. Broj onih koji piju vino nekoliko puta nedeljno u poslednjih 15 godina se gotovo udvostručio. Sa 7,6 odsto u 2000. na 13 osto u 2015. godini, a za ovaj rast zaslužna je populacija između 21. i 38. godina. Oni su sada najveće vinopije i popiju 42 odsto vina u SAD-u. Istraživanje Wine Market Council (WMC) pokazalo je da oni tokom jedne nedelje popiju nešto više od tri čaše vina. Interesantno je da su SAD po potrošnji vina ispred Francuske, koja je upravo poznata po ovom piću. Od 216 milijardi koje se godišnje potroše na alkoholna pića, 104 milijarde ode na pivo, oko 80 milijardi na jaka alkoholna pića i 32 milijarde na vino. U poslednje četiri godine prosečna cena boce vina porasla je za 1,5 američkih dolara i sad iznosi 7,81 dolar.

Share

Najnovije vesti


Decanter ocenio Tikveš vino sa 97 bodova

Na jednom od najznačajnijih specijalizovanih vinskih takmičenja u Evropi, crveno vino Barovo 2015 osvojilo je najvišu nagradu – platinastu medalju i 97 poena.T(HE) majica je superkul!

Leto je jedna od prvih asocijacija na brojne muzičke festivale i odličan provod koji očekuje ljubitelje različitih muzičkih žanrova.Znate li gde rade najbolji pekari?

Po ugledu na najveće pekarske nacije, od ovog juna i građani Srbije će znati u kojim to pekarama rade majstori svog zanata – najbolji pekari Srbije.Besplatna obuka za ugostitelje

Metro Srbija i Privredna komora Srbije, potpisali su danas Sporazum koji će preduzetnicima iz ugostiteljskog sektora, širom Srbije, omogućiti besplatne radionice na temu savremene gastronomije. Projekat će trajati do kraja godine, a do sada su u...Pernod Ricard u akciji spasavanja vrabaca!

U saradnji sa Društvom za zaštitu i proučavanje ptica Srbije, kompanija Pernod Ricard organizovala je akciju „Spasimo beogradske vrapce“.