Home  //  Hrana i Piće  //  Kultura Vina  //  Dibonis vino u Staroj kapetaniji

- Posebno smo ponosni na naše vino shiraz. To je vino koje poreklo vodi iz Irana, sa planine Shira, a mi smo jedini koji ga u Srbiji proizvodimo. To je izuzetno jako crveno vino, moćno i teško. Tamno ljubičaste je boje i intenzivnog ukusa sa mirisnim notama lovorovog lista, bibera i suve šljive. Veoma je jako i potrebno je od 15 do 20 minuta dekantiranja pre nego što se posluži – objasnio je za CafeBar network Dragan Aćić, direktor prodaje u vinariji Dibonis.

Osim shiraza, među promovisanim vinima, prema rečima Aćića, ističe se i roze, jer je pomalo atipičan, proizveden kao mešavina sedam različitih sorti crnog grožđa.

- To je veoma lagano vino i idealno je da se pije u toplim letnjim mesecima. Odlično je kad se pije samo, ali i pomešano sa sodom vodom. Isto tako lagano i lepršavo vino, sa slatkim notama i mirisom vanile je i naš souvignon – istakao je Aćić.

U asortimanu vinarije Dibonis ukupno se nalazi 13 vina, a osim toga u ovoj vinariji proizvodi se i više vrsta voćnih rakija, podeljenih u specijal i premijum segmente.

 

 

Share

Najnovije vesti


Zbaralji Saverio za CafeBar network

Sbaragli Saverio, chef restorana Tosca, Ženeva

EKSKLUZIVNO ZA CAFÉBAR NETWORK

Svi restorani zaslužuju Mišlenovu zvezdicu!



U Homi ima mesta za sve

Kada smo krajem prošle godine pokrenuli inicijativu da se uspostavi balans u ugostiteljskim objektima tako da i pušači i nepušači imaju prostor u kome će uživati, našoj akciji među prvima se pridružio fine-dining restoran Homa



Chez Nik

Posle 17 godina u ugostiteljskom biznisu, od pekare, preko fast fooda i čuvene palačinkarnice Keops, ugostitelj Nikola Stupar, rešio je da, kako kaže, zaokruži svoju ugostiteljsku priču. Zato je na Novom Beogradu otvorio restoran Chez Nik. U...



Kako da izgradite identitet lokala

Dejan Veljković Džesi

vlasnik restorana Dukat, Pirot

U izgradnji identiteta lokala, restorana, bilo kog objekta, učestvuje veliki broj faktora, enterijer i spoljašnjost, koncept, osoblje, vlasnik, atmosfera... i na izgradnji i održanju identiteta...



Poštujte autoritete

Nikola Stojaković, srpski kuvar svetskog glasa, kuvarsku karijeru započeo je još u domaćoj  kuhinji. U njegovoj porodici, kaže, kult hrane bio je oduvek veoma važan. Uživa u pravljenju sosova, a sa 27 godina može da se pohvali dugogodišnjim radom...