Home  //  Hrana i Piće  //  Kultura Vina  //  Dibonis vino u Staroj kapetaniji

- Posebno smo ponosni na naše vino shiraz. To je vino koje poreklo vodi iz Irana, sa planine Shira, a mi smo jedini koji ga u Srbiji proizvodimo. To je izuzetno jako crveno vino, moćno i teško. Tamno ljubičaste je boje i intenzivnog ukusa sa mirisnim notama lovorovog lista, bibera i suve šljive. Veoma je jako i potrebno je od 15 do 20 minuta dekantiranja pre nego što se posluži – objasnio je za CafeBar network Dragan Aćić, direktor prodaje u vinariji Dibonis.

Osim shiraza, među promovisanim vinima, prema rečima Aćića, ističe se i roze, jer je pomalo atipičan, proizveden kao mešavina sedam različitih sorti crnog grožđa.

- To je veoma lagano vino i idealno je da se pije u toplim letnjim mesecima. Odlično je kad se pije samo, ali i pomešano sa sodom vodom. Isto tako lagano i lepršavo vino, sa slatkim notama i mirisom vanile je i naš souvignon – istakao je Aćić.

U asortimanu vinarije Dibonis ukupno se nalazi 13 vina, a osim toga u ovoj vinariji proizvodi se i više vrsta voćnih rakija, podeljenih u specijal i premijum segmente.

 

 

Share

Najnovije vesti


Rustique

Senjački restoran Rustique u Beogradu je poznat po svojim odličnim picama. U enterijeru dominiraju zemljane boje, a osećaju topline doprinosi i veliki kamin izrađen od kamena. Gosti iz sale mogu da posmatraju i pripremu pice jer se uz bar nalazi...



Reportaža: Vijetnam

Piše: Ivan Marković, kulinarski entuzijasta

Otkud baš u Vijetnam? Šta ćeš tamo pored toliko lepših destinacija? – nizala su se pitanja bliskih i manje bliskih ljudi koji i dalje odbijaju da prihvate činjenicu da je moj najveći nagon ka...



Zakon zakucava vrata

Kako dva nova zakona utiču na ugostitelje...

Radi smanjenja sive ekonomije država je odlučila da ugostitelje udari po džepu. Izmene Zakona o poreskom postupku koje su sredinom aprila stupile na snagu predviđaju da u slučaju prekršaja poput...



Standardi moraju da se poštuju

Piše: Deana Dimitrijević

Osnovna svrha dobrovoljne kategorizacije kojom se rukovodio Hores jeste unapređenje kvaliteta restoraterske ponude, kao i potreba da se restorani, kao reprezentativna vrsta ugostiteljskih objekata iz sektora hrane i pića,...



Mišlenov kuvar u Beogradu

Mladi kuvar Gijom Iskandar prvi put je došao u Beograd pre mesec dana kako bi se s vlasnicima restorana Langouste dogovorio o saradnji. Beograd mu se veoma dopao, pa se ubrzo preselio u naš glavni grad i postao chef...