Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti

Specijalno izdanje BIP piva sa likovima prvotimaca Fudbalskog kluba Crvena zvezda pojaviće se u trgovinama i ugostiteljskim objektima širom Srbije. Kuriozitet je da će se na bocama BIP piva pojaviti likovi čak 24 fudbalera Crvene zvezde, u okviru kampanje koja predstavlja omaž fudbalerima, navijačima i klubu Crvena zvezda.

 

Pod sloganom „Prestonica“, jedan od najvažnijih festivala umetničke igre u svetu, u okviru svog petnaestog izdanja od 15. marta - 4. aprila, predstavlja publici izuzetan program.

 

Peti put za redom, Beogradski festival igre, Jugoslovenska kinoteka i Vip mobile priređuju reviju filmova pod nazivom "Dani igre".  Od 24-28. januara 2018., publika će moći da prati premijerne projekcije višestruko nagrađivanih dokumentarnih i umetničkih filmova.

 

Gosti su uživali u odličnom izboru vina i izvrsnoj hrani koju su za ovu priliku pripremali kuvari iz Evrope i regiona i kuvari restorana Tikveš u Kavadarcima.

 

Tu su i kuvano vino, rakija, punč i topla čokolada sa cimetom.

 

I mada su izmene Zakona o akcizama stupile na snagu u januaru ove godine,primena odredbe o naplati akcize počeće da se primenjuje od Nove godine.

 

Guy Savoy je ovenčan sa četiri Mišlenove zvezdice. Gostima nudi fine dining zalogaje poput supe od artičoka s crnim tartufom i brioša punjenog tartufima.

 

Na najvećem međunarodnom takmičenju sira World Cheese Awards u Velikoj Britaniji, proizvođač kozjeg sira mlekara "Gorski" iz Jaska u Sremu

 

Pobednik prvog Old Fashion Club Masters takmičenja u pripremi koktela u Old Fashioned  maniru je Nikola Šarić iz Novog Sada sa koktelom „Let it snow“.

 

Gostma nudi sveže ceđene sokove od voća i povrća, zdrave salate, tradicionalno pripremljenu tursku kafu i odabrane koktele koji se prave direktno ispred gosta

 

Hleb sa sušenim insektima uskoro bi mogao da se nađe u ugostiteljskim objektima širom Finske.

 

Beograd će uskoro dobiti još jedan novi hotel.

 

Budweiser se očigledno nije šalio kada je svoju strategiju usmerio na lansiranje prvog piva u svemir.

 

Privredna komora Srbije (PKS) i Grupacija proizvođača slada i piva podnele su inicijativu Vladi Srbije i Ministarstvu finansija da se akciza malim zanatskim pivarama smanji za polovinu. Dimitrije Ivanović iz PKS naglašava

 

Gosti ovog restorana, u periodu od 1. do 3. decembra 2017. biće u prilici da se upozanaju sa tajnama života, kuhinje i vina monaha na Svetoj gori.

 

Gostima je dobrodošlicu poželeo Milorad Radojević, član Gradskog veća za privredu

 

Naftna kompanija Shell u saradnji sa kompanijom Bio-Bean proizvela je bio-gorivo iz otpada koji nastaje prilikom pripreme kafe.

 

Kako bi jedan od najslađih zanata ostao u rukama mladih i perspektivnih ljudi, kompanija Dijamant u saradnji sa poslastičarem Zdravkom Gavrilovićem, pokreće projekat Mladi poslastičar.

 

Na lokalitetu Zasad polje u Trebinju uskoro će početi sa radom nova destilerija i uljara u Bosni i Hercegovini.

 

Na društvenim mrežama već nekoliko dana aktuelna je rasprava oko Gordona Remzija i “njegovog” koreanskog piva Cass.

 

Uz zvuke trube orkestra Dejana Petrovića ljubitellji vina uživali su u degustaciji mladog vina.

 

U Trebinju je u nekadašnjoj upravnoj zgradi Industrije Alata Trebinje otvoren hotel.

 

Svečano otvaranje prvih buradi s mladim vinom, već čitavu deceniju praktikuje se u Novom Sadu. Na Danu mladog portugizera, koji se ove godine slavio 16. novembra, u centru grada besplatno se točilo mlado vino.

 

Najnovije vesti


Zbaralji Saverio za CafeBar network

Sbaragli Saverio, chef restorana Tosca, Ženeva

EKSKLUZIVNO ZA CAFÉBAR NETWORK

Svi restorani zaslužuju Mišlenovu zvezdicu!



U Homi ima mesta za sve

Kada smo krajem prošle godine pokrenuli inicijativu da se uspostavi balans u ugostiteljskim objektima tako da i pušači i nepušači imaju prostor u kome će uživati, našoj akciji među prvima se pridružio fine-dining restoran Homa



Chez Nik

Posle 17 godina u ugostiteljskom biznisu, od pekare, preko fast fooda i čuvene palačinkarnice Keops, ugostitelj Nikola Stupar, rešio je da, kako kaže, zaokruži svoju ugostiteljsku priču. Zato je na Novom Beogradu otvorio restoran Chez Nik. U...



Kako da izgradite identitet lokala

Dejan Veljković Džesi

vlasnik restorana Dukat, Pirot

U izgradnji identiteta lokala, restorana, bilo kog objekta, učestvuje veliki broj faktora, enterijer i spoljašnjost, koncept, osoblje, vlasnik, atmosfera... i na izgradnji i održanju identiteta...



Poštujte autoritete

Nikola Stojaković, srpski kuvar svetskog glasa, kuvarsku karijeru započeo je još u domaćoj  kuhinji. U njegovoj porodici, kaže, kult hrane bio je oduvek veoma važan. Uživa u pravljenju sosova, a sa 27 godina može da se pohvali dugogodišnjim radom...