Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti

Ugovor o saradnji, koji su potpisali Siniša Daničić, generalni direktor Strauss Adriatic i Božidar Maljković, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije, podrazumeva podršku Doncafé olimpijcima u pripremama za najvažnija takmičenja na putu ka Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine.

 

Reč je o lageru koji, kako kažu iz pivare, ima isti ukus kao „obično“ alkoholno pivo.

 

Bocuse je dugo godina bolovao od Parkinsonove bolesti, a bitku života izgubio je u blizini svog restorana u Lionu.

 

Jednu potpuno šašavu, ali ipak veoma uspešnu ugostiteljsku priču, možete videti u pešačkoj zoni Ho Chi Minh City-ja, najnaseljenijeg grada u Vijetnamu.

 

Reč je o ugovoru  kojim bi se određeni asortiman proizvođača piva prodavao u poslovnim objektima i prostorima na Štrandu, poznatom novosadskom kupalištu.

 

Hotel Slavija Garni nedavno je prodat vlasniku Industrije mesa Matijević, Petru Matijeviću.

 

Da li vam se dogodilo da vam sobarica uđe u sobu u hotelu iako ste na vrata okačili natpis “Ne uznemiravaj”?

 

Trag fondacija, uz podršku Evropske unije, Fondacije Č.S. Mot i Fondacije braće Rokfeler (RBF), raspisuje konkurs za Virtus nagradu za filantropiju uz podršku.

 

Najviši hotel na svetu trenutno je hotel JW Marriott Marquis.

 

Vredan preko milijardu američkih dolara, jedan je od najuspešnijih brendova kompanije Coca-Cola

 

Izgleda da je Lovefest ove godine odlučio da ne prestaje sa iznenađenjima sve do avgusta i dvanaestog izdanja čuvenog festivala iz Vrnjačke Banje.

 

Krajem decembra, među ugostiteljima u Beogradu, pored dočeka Nove godine, glavna tema bila je “posao u beogradskom Hiltonu”.

 

Novi indeks pod nazivom EU Cappuccino rangira države članice Evropske unije na osnovu toga koliko građane košta kafa s mlekom.

 

Od početka 2018. godine do dočeka Srpske nove godine, Skadarliju je posetio rekordan broj stranih i domaćih turista.

 

Peti put za redom, Beogradski festival igre, Jugoslovenska kinoteka i Vip mobile priređuju reviju filmova pod nazivom "Dani igre".  Od 24-28. januara 2018., publika će moći da prati premijerne projekcije višestruko nagrađivanih dokumentarnih i umetničkih filmova.

 

Za malo više od tri meseca, fanovi serije Game of Trones biće u prilici da praktično žive u svojoj omiljenoj seriji.

 

Sva jela sa menija potpisuje čuveni šef Masimo Botura.

 

U Londonskom kafiću The Tea Terrace gosti osim standardnog kapućina, odnedavno mogu da popiju i selfićino.

 

Share Square je prvi kafić u Srbiji u kome gosti ne plaćaju račun za piće koje su popili, već plaćaju vreme provedeno unutar kafića.

 

Doček Nove godine i sva usputna praznična slavlja manje-više su prošla. Ostalo nam je još da sačekamo Srpsku novu godinu, pa da se ozbiljno „bacimo“ na posao.

 

Za dobru atmosferu pobrinuće se gradski DJ-ovi sa Goranom Starčević na čelu.

 

Na tradicionalnom, sedmom po redu događaju Pivo služi Evropi koju organizuje evropsko udruženje pivara, potvrđeno je da se pozitivan trend pivarske industrije nastavlja.

 

Nakon svečanog otvaranja zimske sezone na Staroj planini, svečano je i otvoren hotel Babin zub.

 

Čuveni zemunski restoran Venecija je u ponovljenoj aukciji prodat investitoru iz Švajcarske, Johanu Peteru Cigeru.

 

Najnovije vesti


Zbaralji Saverio za CafeBar network

Sbaragli Saverio, chef restorana Tosca, Ženeva

EKSKLUZIVNO ZA CAFÉBAR NETWORK

Svi restorani zaslužuju Mišlenovu zvezdicu!



U Homi ima mesta za sve

Kada smo krajem prošle godine pokrenuli inicijativu da se uspostavi balans u ugostiteljskim objektima tako da i pušači i nepušači imaju prostor u kome će uživati, našoj akciji među prvima se pridružio fine-dining restoran Homa



Chez Nik

Posle 17 godina u ugostiteljskom biznisu, od pekare, preko fast fooda i čuvene palačinkarnice Keops, ugostitelj Nikola Stupar, rešio je da, kako kaže, zaokruži svoju ugostiteljsku priču. Zato je na Novom Beogradu otvorio restoran Chez Nik. U...



Kako da izgradite identitet lokala

Dejan Veljković Džesi

vlasnik restorana Dukat, Pirot

U izgradnji identiteta lokala, restorana, bilo kog objekta, učestvuje veliki broj faktora, enterijer i spoljašnjost, koncept, osoblje, vlasnik, atmosfera... i na izgradnji i održanju identiteta...



Poštujte autoritete

Nikola Stojaković, srpski kuvar svetskog glasa, kuvarsku karijeru započeo je još u domaćoj  kuhinji. U njegovoj porodici, kaže, kult hrane bio je oduvek veoma važan. Uživa u pravljenju sosova, a sa 27 godina može da se pohvali dugogodišnjim radom...