Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti

Na beogradskom Ušću danas počinje 16. Belgrade Beer Fest i trajaće do 19. avgusta. Organizatori su najavili rekordnu posetu, svetske i domaće izvodjače i ponudu velikog broja vrsti piva.

 

Meksiko je ušao u Ginisovu knjigu rekorda jer su tamošnji kuvari napravili najduži hot-dog na svetu, 1.417 metara poznatog sendviča s kobasicom. Ta zemlja je oborila prethodni rekord koji je držao Japan s hot-dogom dužine 325,56 metara.

 

Kompanija PepsiCo je predstavila 10 preduzetnika koji će biti deo druge generacije Nutrition Greenhouse inkubatorskog programa, kreiranog sa ciljem da neguje rast i razvoj brendova u nastajanju, a koji su usresređeni na zdravu ishranu i način života.

 

Na Adi Huji nešto posle četiri časa u potpunosti je izgoreo restoran Carska ohota. Srećom povređenih nije bilo.

 

Žoel Robušon, slavni francuski chef, koji se u jednom trenutku imao više od 30 Mišlenovih zvezdica sa svojih dvadesetak restorana na tri kontinenta, umro je juče u svom domu u Ženevi u 73. godini. 

 

Startap kompanija, Happy Honey, nedavno je predstavila svoje zdrave proizvode na letnjem Fancy Food sajmu hrane u Njujorku održanog od 30. juna do 2. jula i doživela veliki uspeh.

 

Nezavisni trgovci vina u Velikoj Britaniji izboru uvrstili su Tikveš vino Kratošija iz berbe 2017. godine među 100 najboljih vina na britanskom tržištu u 2018. godini.

 

Za sve ljubitelje kafe iz aparata, kompanija Nestlé je na tržište lansirala nova tri NESCAFÉ Dolce Gusto proizvoda: Honduras, Colombia i Peru. Ova premium kolekcija odlikuje se 100% Arabica kafom organskog porekla

 

Udruženje pivara Srbije je proglasilo dobitnike nagrada konkursa Vodimo te na Oktoberfest.

 

Lovefest Court, potpuno novi koncept i muzičko iskustvo o kojem ove godine priča ceo svet, održan je juče u kraljevskoj rezidenciji.

 

Aleksandar Josipović,direktor marketinga White Label Grupe u Dubaiju ostvario je još jedan veliki uspeh na međunarodnoj sceni zajedno sa Cavalli Club Restaurant & Lounge-om u Dubaiju.

 

Svratište za decu i Centar za integraciju mladih 14. jula 2018. organizuju akciju pod nazivom Dan za limuNADU.

 

Vladimir Vava, generalni direktor Carlsberg Srbija je od 25. juna ove godine preuzeo funkciju predsednika Udruženja pivara Srbije sa mandatom od dve godine.

 

Zato je važno da se ugostitelji, koji žele uspešan restoran pun zadovoljnih gostiju, zapitaju koliko pažnje zaista pridaju muzici.

 

Festival penušavih vina “Bubble Jam” održava se ove godine po četvrti put. Ovaj događaj zakazan je za 7. jul 2018. u Hotelu Radisson Blu Old Mill u Beogradu, tačnije na platou ispred hotela.

 

CV i podatke možete poslati na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

 

Tačno mesec dana pre velikog spektakla, koji od 2. do 5. avgusta po 12. put čeka Vrnjačku Banju, ulaznice za Heineken Lovefest prodaju se vrtoglavom brzinom, a prema najavama organizatora festival ljubavi je skoro rasprodat. 

 

Članovi Srpske asocijacije menadžera su prošle nedelje proveli specijalan SAM dan u vinariji Temet.

 

Hotelska grupacija Falkensteiner, jedna od vodećih turističkih kompanija, prisutna u šest evropskih zemalja sa čak 32 hotela i rezidencije, od 23. juna upravlja hotelom Queen of Montenegro.

 

Na prestižnom izboru World's 50 Best Restaurants održanom u Bilbau, Masimo Botura proglašen je za najboljeg kuvara na svetu.

 

U bašti hotela Radisson Blue Old Mill komora italijansko-srpskih privrednika organizovala je letnje druženje članova i prijatelja Komore, i u neformalnoj atmosferi predstavila italijanske brendove, specijalitete, vina, muziku, kulturu i sve ono što Italiju čini tako prepoznatljivom i jedinstvenom.

 

Uz Mama Shelter hotel u Beogradu, na ovoj prestižnoj listi našli su se i hoteli: QT Melburn, HGU Njujork, The Silo Kejptaun, Aria Hotel Budimpešta, San Francisko Proper Hotel, The Winery Hotel Švedska, The Setai Tel Aviv, Andaz Singapur i Dream Holivud.

 

Pred leto ugostitelji su promovisali nove menije i kao po pravilu glavna zvezda bio je ječam. Sada se umesto pirinča i doskoro omiljene kinoe služi to super zdravo zrnevlje.

 

Putovao je po celom svetu i otkrivao dugo čuvane gastronomske tajne. Bio je temperamentan i bez dlake na jeziku. Obožavao je Japan i Vijetnam, a svojim kulinarskim umećem pomerio je granice svetske gastronomije.

 

Najnovije vesti


Da li je to baš tako?

Jovan Mrđenović
ugostitelj

Ne prođe dan da neko od ljudi u poznijim godinama ne zacvili za dobrim starim vremenima i boemskim kafanama kojih više nema



Dobro se dobrim vraća

 Predstavljamo Udruženje Dobro delo... Stefan Nikolić iz Vršca govori nam o misiji, projektima i planovima udruženja čiji je osnivač. Pomisao na to koliko je malo potrebno da se učini dobro delo kada nam se za to ukaže prilika, pokrenula je 2012....



Ujedinjeni u regulisanju bakšiša

Piše: Deana Dimitrijević

Praksa davanja napojnica stara je koliko i ugostiteljstvo, a nastala je spontano. Nisu je nametnuli ni ugostitelji ni gosti, već jednostavno postoji oduvek. Međutim, nijedan pozitivan pravni propis Republike Srbije ne...



Ostajemo bez kultnih kafana

Dragi naši gosti, pošto je vaša omiljena kafana Tašmajdan restitucijom vraćena vlasnicima, koji ne žele s nama da nastave poslovanje, mi vam najsrdačnije zahvaljujemo što smo imali vas kao drage goste i prijatelje – stoji na natpisu koji je...



Rustique

Senjački restoran Rustique u Beogradu je poznat po svojim odličnim picama. U enterijeru dominiraju zemljane boje, a osećaju topline doprinosi i veliki kamin izrađen od kamena. Gosti iz sale mogu da posmatraju i pripremu pice jer se uz bar nalazi...