Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti

Najbolji robni i korporativni brendovi posebno se vrednuju u 14 kategorija, a glasanje za najbolje u kategorijama brendova traje do srede 28. februara 2018.

 

I CafeBar network deo je ovog vinskog događaja koji okuplja najznačajnije regionalne i domaće proizvođače vina.

 

Na svečanoj ceromoniji okupili su se predstavnici I stručnjaci hotelske industrije Srednje i Istočne Evrope.

 

Predstavnicima medija predstavljen je kompletan proizvodni program koji je dostupan na domaćem tržištu

 

U čast Svetog Trifuna zaštitnika vinogradara i vinara danas su se orezavali vinogradi vinarije Tikveš. Gosti i domaćini poželeli su kvalitetan rod i dobru vinsku godinu.

 

Mostarski "ambasadori sevdaha",  čiji se muzički stil gotovo u celosti sastoji od sevdalinki i romske muzike u modernim aranžmanima napravili su jedinstven doživljaj.

 

I dok “savremeni svet” slavi Svetog Valentina, pravoslavci istog dana slave Svetog Trifuna.

 

Povodom obeležavanja godine Privatne robne marke kompanija Metro organizovala je gastro izazov i druženje sa predstavnicima medija u svom HoReCa Centru.

 

Dve najveće kompanije u industriji pića, Diageo i Pernod Ricard odlučile su da ukinu  plastične slamčice iz upotrebe.

 

Beogradski restoran Credo krajem februara ugostiće čuveni ženevski restoran Tosca, ovenčan Mišlenovom zvezdom i prirediti svojim gostima nezaboravno gastronomsko iskustvo.

 

Zaječarsko pivo pokreće nacionalnu kampanju "Otvorimo zajedno Narodni muzej" u okviru koje će potrošači širom Srbije kupovinom specijalnog izdanja limenki doprineti prikupljanju sredstava potrebnih za završetak radova na renoviranju Narodnog muzeja u Beogradu.

 

Restoran Enso predstavio je novi meni!

 

Beogradski festival igre i kompanija Vip mobile organizuju besplatan majstorski kurs za mlade baletske igrače uzrasta od 14 do 18 godina u periodu od 19. do 23. februara u salama Nacionalne fondacije za umetničku igru. 

 

Ćufte od mesa biće zamenjene ćuftama od povrća, uz pivo, tu su tofish&chips...

 

Mišljenje organizatora da je publika Lovefesta ostala “gladna” nastupa Loco Dice-a ispostavila se više nego tačna budući da je večerašnji događaj rasprodat i pre početka.

 

Za izradu ovog lokala bilo je potrebno milion lego kockica

 

Morske trave, riblje oči, morski krastavci i jela pripremljena od sperme bakalara i još mnogo toga naći će se na meniju nove Nome.   

 

Evo bez čega još nećemo moći u ovoj godini!

 

Predstavnici 31 kompanije sa Juga Italije na skupu u Beogradu posvećenom saradnji u oblasti proizvodnje hrane i pića, koji će biti održan 27. februara, u hotelu Hyatt, srešće se sa privrednicima Srbije i regiona. 

 

Svi znamo da je Gordon Remzi bez dlake na jeziku, naročito kada komentariše hranu. 

 

Slavni i poznati često svoj “holivudski novac” investiraju u kafiće, restorane i  noćne klubove.

 

U bečkom hotelu Caitgasit umesto portira na vratima goste dočekuje izvesni Gustaffo.

 

Da li se nekad zapitate o posledicama globalnog zagrevanja planete? A, o polarnim medvedima?

 

Kao vlasnik restorana verovatno još uvek niste sreli gosta koji insistira da plati račun bitkoinom.

 

Najnovije vesti


U dijalogu sa životom

Jovan Mrđenović

Kada je daleke 1968. golobradi dečak krenuo put Beograda iz užičkog sela Ravni tapkajući prašnjavim drumom, bio je opsednut silnim mislima i velikim uzbuđenjem. Napuštao je selo za koje ga vezuju sva saznanja i uspomene. Rođen u...



Izabran pobednik regionalnog takmičenja Barcaffé Barista Cup

Finalno takmičenje Barcaffé Barista Cup završeno je 19. septembra u Ljubljani u Barcaffè Barista Trening centru, a prestižnu nagradu osvojio je Sanin Kandić.



Magija uniforme

Piše: Ashok Murty modni konsultant

Generalno, uniforma ima dva primarna zadatka: prvo, da onome koji je nosi omogući da što lakše i efikasnije obavlja svoju delatnost i drugo, da dâ vizuelnu prepoznatljivost i logično uklapanje u neku grupu....



Hoćemo li uvoziti konobare

Problem nedostatka radnika u ugostiteljstvu već dugo muči vlasnike lokala u Srbiji. Tokom leta jedva je moguće organizovati posao jer je veliki broj ljudi napustio matične lokale i otišao da radi na moru, po brodovima ili u drugim mestima koja,...



Restoran Amici

Restoran Amici otvoren je 15. septembra 2007. godine, tako da baš u vreme kada ga predstavljamo u časopisu proslavlja svoj dvanaesti rođendan. Iako bi se po godinama reklo da tek ulazi u pubertet, ovaj restoran davno je dokazao svoju zrelost u...