Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti

Restoran Omas Kueche na nemačkom turističkom ostrvu Rigenu u Baltičkom moru zabranio je dolazak deci u večernjim satima. Gosti ispod 14 godina posle 17 sati više neće moći u restoran

 

  Prodaja vina u limenci u SAD-u povećana je za čak 43 odsto. Poznavaoci kažu da je razlog tome što je ovaj način pakovanja vina praktičniji za upotrebu, pa ne čudi što je rekord u prodaji zabeležen tokom letnjih meseci

 

Tridesetjednogodišnja Elena Gnut, iz Kalinjingrada u Rusiji, pravi torte već dve godine. Od kada je započela biznis njene torte ne prestaju da fasciniraju gotovo sve kupce. Ona pravi takozvane "dizajnerske torte". 

 

 Najveće i najprestižnije takmičenje vina i alkoholnih pića koje se održava u Kini China Wine & Spirits Awards  ove godine je nagradilo šest etiketa vinarije Tikveš. Zlatne medalje dobila su vina: Vranec Special Selection, Tga za Jug, Alexandria Cuvee crveno sva iz berbe 2016. godine i Barovo crveno iz 2015.godine.

 

  Pivo Thalheim iz konglomerata kompanije Red Bull naći će se na tržištu 2019. godine. Prema pisanju lista Standard, na Moto GP trkama sredinom avgusta gostima u Gornjoj Štajerskoj nuđeni su pivo i radler Thalheim u bocama od 0,33 litra.

 

 Coca-Cola je dogovorila preuzimanje drugog najvećeg svetskog lanca kafe Costa Coffee za 3,9 milijardi funti što je oko 5,1 milijarda dolara. Coca-Cola će kupiti Costa Coffee  od britanskog Whitbread, otvarajući novi front delovanja koji se sve više udaljava od tradicionalne sode i gaziranih pića.

 

 Hiljade ljudi gađale su se tonama paradajza tokom tradicionalnog festivala Tomatina u istočnom španskom gradu Bunjol.

 

 U okviru tradicionalnog festivala „Dani piva“ u Zrenjaninu gospodin Mladen Šarčević, ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i gradonačelnik  Čedomir Janjić otvorili Drugi Naučno-stručni simpozijum

 

Veliko odmaralište koje se prostire duž gotovo pet kilometara Baltičkog mora, Prora, izgrađeno u sklopu nacističkog programa odmora nemačkih vojnika i fabričkih radnika, i službeno postaje luksuzan turistički hotelski kompleks.

 

U poslednje vreme pojavilo se nekoliko članaka čiji autori tvrde da ćemo do 2050. godine ostati bez čokolade, piše New Zealand Herald. Globalno tržište čokolade neprestano raste, do 2025. će biti duplo veće nego 2015. godine

 

 U periodu od 27-30. avgusta 2018. godine u Zrenjaninu, u okviru tradicionalne  manifesta cije „Dani piva“, održaće se Drugi Naučno-stručni simpozijum „Pivo, pivarske sirovine i oprema“, jedini pivski skup ove vrste u regionu.

 

Tek završeni, tradicionalni 16. Bir fest, posetilo je prema procenama organizatora više od 520.000 ljudi po čemu je festival još jednom potvrdio da je najposećeniji u ovom delu Evrope.

 

Američki PepsiCo Inc. najavio je akviziciju izraelskog proizvođača kućnih aparata za gaziranje vode SodaStream, za što će platiti 3,2 milijarde dolara u gotovini, a zaključivanje posla očekuje se početkom 2019.

 

 Kompanija Constellation Brands, koja je vlasnik piva Corona, uložiće četiri milijarde dolara u kanadskog proizvodjača marihuane Canopy Growth.

 

 Finlandia votka predstavila je novu, ledom inspirisanu bocu koja naglašava vrhunske sastojke, poreklo i čuveni kvalitet. Prepoznatljiv oblik boce, inspirisan ledom u pokretu, naglašava njen svež, oštar i pitak ukus.

 

Od 15. jula, 2018. novi Generalni direktor Puratosa Srbija je Ljubomir Milošević. Milošević se na ovoj poziciji našao zahvaljujući dugogodišnjoj uspešnoj karijeri razvijanoj na različitim rukovodećim pozicijama internacinalnih FMCG kompanija kao što su Procter & Gamble, Kraft Foods, Unilever i Mondelēz International.

 

 U Beogradu poreska inspekcija zatvorila je 10 lokala na ekskluzivnim lokacijama u centru grada, uključujući i restoran Savanova, koji se nalazi u okviru projekta Beograd na vodi.

 

Na beogradskom Ušću danas počinje 16. Belgrade Beer Fest i trajaće do 19. avgusta. Organizatori su najavili rekordnu posetu, svetske i domaće izvodjače i ponudu velikog broja vrsti piva.

 

Na beogradskom Ušću danas počinje 16. Belgrade Beer Fest i trajaće do 19. avgusta. Organizatori su najavili rekordnu posetu, svetske i domaće izvodjače i ponudu velikog broja vrsti piva.

 

Meksiko je ušao u Ginisovu knjigu rekorda jer su tamošnji kuvari napravili najduži hot-dog na svetu, 1.417 metara poznatog sendviča s kobasicom. Ta zemlja je oborila prethodni rekord koji je držao Japan s hot-dogom dužine 325,56 metara.

 

Kompanija PepsiCo je predstavila 10 preduzetnika koji će biti deo druge generacije Nutrition Greenhouse inkubatorskog programa, kreiranog sa ciljem da neguje rast i razvoj brendova u nastajanju, a koji su usresređeni na zdravu ishranu i način života.

 

Na Adi Huji nešto posle četiri časa u potpunosti je izgoreo restoran Carska ohota. Srećom povređenih nije bilo.

 

Žoel Robušon, slavni francuski chef, koji se u jednom trenutku imao više od 30 Mišlenovih zvezdica sa svojih dvadesetak restorana na tri kontinenta, umro je juče u svom domu u Ženevi u 73. godini. 

 

Startap kompanija, Happy Honey, nedavno je predstavila svoje zdrave proizvode na letnjem Fancy Food sajmu hrane u Njujorku održanog od 30. juna do 2. jula i doživela veliki uspeh.

 

Najnovije vesti


Rustique

Senjački restoran Rustique u Beogradu je poznat po svojim odličnim picama. U enterijeru dominiraju zemljane boje, a osećaju topline doprinosi i veliki kamin izrađen od kamena. Gosti iz sale mogu da posmatraju i pripremu pice jer se uz bar nalazi...



Reportaža: Vijetnam

Piše: Ivan Marković, kulinarski entuzijasta

Otkud baš u Vijetnam? Šta ćeš tamo pored toliko lepših destinacija? – nizala su se pitanja bliskih i manje bliskih ljudi koji i dalje odbijaju da prihvate činjenicu da je moj najveći nagon ka...



Zakon zakucava vrata

Kako dva nova zakona utiču na ugostitelje...

Radi smanjenja sive ekonomije država je odlučila da ugostitelje udari po džepu. Izmene Zakona o poreskom postupku koje su sredinom aprila stupile na snagu predviđaju da u slučaju prekršaja poput...



Standardi moraju da se poštuju

Piše: Deana Dimitrijević

Osnovna svrha dobrovoljne kategorizacije kojom se rukovodio Hores jeste unapređenje kvaliteta restoraterske ponude, kao i potreba da se restorani, kao reprezentativna vrsta ugostiteljskih objekata iz sektora hrane i pića,...



Mišlenov kuvar u Beogradu

Mladi kuvar Gijom Iskandar prvi put je došao u Beograd pre mesec dana kako bi se s vlasnicima restorana Langouste dogovorio o saradnji. Beograd mu se veoma dopao, pa se ubrzo preselio u naš glavni grad i postao chef...