Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti

Pravo iznenađenje za naciju poznatu po kulturi i tradiciji pijenja čaja jeste činjenica da se sve više Kineza između 20 i 40 godina radije odlučuje za šoljicu kafe pre odlaska na posao ili kad izlazi s prijateljima

 

Pirotska peglana kobasica je specijalitet proizveden od najkvalitetnijeg mesa, umešanog sa začinima. Peglana kobasica se popularno naziva “pirotska vijagra” pošto predstavlja energetsku bombu, ima pun ukus, balansiranu ljutinu, a kaloričnost daje snagu onome ko je konzumira. 

 

Nekada je 7$ u Njujorku koštao ručak, danas u Starbuck's restoranima toliko košta kafa. Vredi li dati 7$ za šolju kafe?

 

Čokolada koja se ne topi na letnjim temperaturama je proizvedena od strane britanskog konditora Cadbury's, ali se ona neće prodavati u Britaniji zato što leto u ovoj zemlji nije dovoljno toplo.

 

Restoran Dukat iz Pirota proslavio je svoj dvadeseti rođendan, predstavljajući novine u samom restoranu.

 

"Festival kafe i čaja" bice održan od 26 i 27. novembra u organizaciji Pero Art Centra i Delta Cityja od 10-22h u glavnom holu. 

 

Upravo završen III Mediteraneo festival vina, gastronimije i vinskog turizma, održan 24. i 25. novembra u beogradskom hotelu Metropol Palace, uspešno je okupio proizvođače, poznavaoce i ljubitelje vina i dobrog zalogaja.

 

Na Prvom internacionalnom gastronomskom festivalu Bosanski dukat, održanom od 7. do 10. novembra u Sarajevu, kuvari iz Srbije Dalibor Pljevaljčić, Aleksandar Mladenovski, Dejan Vujičić i Bojan Vasić ostvarili su zapažen uspeh na takmičenju kuvara.

 

Staklene povratne flašice Coca-Cola od 0,2 l, uskoro će biti povučene s tržišta

 

Najskuplji koktel na svetu košta 8.800 dolara i napravio ga je Salvatore Kalabreze, vlasnik bara Plezboz u Londonu

 

Promocija novog brenda na našem tržištu, Ciroc votke, održana je na splavu River na ekskluzivnoj žurki, u prisustvu brojnih poznatih ličnosti

 

Minja Petrović najbolji je somelijer u Srbiji, kako je ocenio međunardni žiri sastavljen od vinskih stručnjaka iz Rusije, Slovačke, Makedonije i sa Kipra, na nedavno održanom nacionalnom Aqua Viva takmičenju za najboljeg somelijera Srbije

 

Grand kafa je svojim vernim potrošačima pripremila novo iznenađenje – Kuvar za sva vremena, specijalnu zbirku neprolaznih, tradicionalnih i modernih kulinarskih recepata

 

Bivši predsednik Kulinarske asocijacije Srbije Petar Gajić objavljuje vest o četvrtom mestu osvojenom na Kulinarskoj olimpijadi u Erfurtu u Nemačkoj. Novi predsednik Kulinarske federacije Srbije Dragan Lukić kontaktirao je s našom redakcijom i ukazao nam na to da je ova informacija netačna

 

Na vanrednoj Skupštini Kulinarske asocijacije Srbije, ovlašćeni delegati razrešili su dužnosti predsednika Petra Gajića i za tu odgovornu funkciju izabrali Stambola Geštamova

 

Najpoznatiji kapetan među rumovima, čuveni Captain Morgan rum, stigao je i u našu zemlju

 

Najnovije vesti


Riblji restoran s poreklom

Bogato i jedinstveno kulinarsko nasleđe od Gibraltara do Indijskog okeana opet je u gastronomskoj oazi mediteranske kuhinje restorana Porto Malteze. 



Domaće pivo od sladovine proizvedene od 100% ječma sa srpskih njiva

Udruženje pivara Srbije organizovalo je posetu sladari u Bačkoj Palanci, članici Soufflet grupe, koja za domaće, ali i izvozna tržišta, proizvodi slad za potrebe pivarske industrije.



Moj muž u nemogućoj misiji

Dok mi se slobodna subota nekada podrazumevala kao dan stvoren za uživanje, vremenom je postala presedan. Nemoguća misija. Sve dok moj muž nije odlučio to da promeni.



Top 12 beogradskih restorana za 2019

Godinu dana istraživali smo i obilazili restorane u Beogradu da bismo vam predstavili Top 12 beogradskih restorana za 2019.



15 nagrada za Barovo

Osvojeno 15 nagrada i ponovo zlatna medalja za vrhunsko crveno vino "Barovo" na najvećem svetskom vinskom takmičenju "Decanter"