Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti

Beogradski sajam je ugostio sedmi put proizvođače etno hrane i pića pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije. Pomoćnik u organizaciji i okupljanju proizvođača bila je Privredna komora Srbije u saradnji sa lokalnim samoupravama

 

Prvi iz serije, Johnnie Walker The Spice Road, biće pušten u prodaju u duty-free prodavnicama u decembru u Evropi, Australiji i zemljama Bliskog Istoka.

 

Krajem oktobra u Kanu je predstavljen novi viski iz porodice Jack Daniels pod nazivom Sinatra Select. U pitanju je luksuzno, ograničeno izdanje koje slavi višedecenijsku vezu između popularnog pevača i jednog od najpoznatijih proizvođača viskija na svetu. 

 

Pravo iznenađenje za naciju poznatu po kulturi i tradiciji pijenja čaja jeste činjenica da se sve više Kineza između 20 i 40 godina radije odlučuje za šoljicu kafe pre odlaska na posao ili kad izlazi s prijateljima

 

Pirotska peglana kobasica je specijalitet proizveden od najkvalitetnijeg mesa, umešanog sa začinima. Peglana kobasica se popularno naziva “pirotska vijagra” pošto predstavlja energetsku bombu, ima pun ukus, balansiranu ljutinu, a kaloričnost daje snagu onome ko je konzumira. 

 

Nekada je 7$ u Njujorku koštao ručak, danas u Starbuck's restoranima toliko košta kafa. Vredi li dati 7$ za šolju kafe?

 

Čokolada koja se ne topi na letnjim temperaturama je proizvedena od strane britanskog konditora Cadbury's, ali se ona neće prodavati u Britaniji zato što leto u ovoj zemlji nije dovoljno toplo.

 

Restoran Dukat iz Pirota proslavio je svoj dvadeseti rođendan, predstavljajući novine u samom restoranu.

 

"Festival kafe i čaja" bice održan od 26 i 27. novembra u organizaciji Pero Art Centra i Delta Cityja od 10-22h u glavnom holu. 

 

Upravo završen III Mediteraneo festival vina, gastronimije i vinskog turizma, održan 24. i 25. novembra u beogradskom hotelu Metropol Palace, uspešno je okupio proizvođače, poznavaoce i ljubitelje vina i dobrog zalogaja.

 

Na Prvom internacionalnom gastronomskom festivalu Bosanski dukat, održanom od 7. do 10. novembra u Sarajevu, kuvari iz Srbije Dalibor Pljevaljčić, Aleksandar Mladenovski, Dejan Vujičić i Bojan Vasić ostvarili su zapažen uspeh na takmičenju kuvara.

 

Staklene povratne flašice Coca-Cola od 0,2 l, uskoro će biti povučene s tržišta

 

Najskuplji koktel na svetu košta 8.800 dolara i napravio ga je Salvatore Kalabreze, vlasnik bara Plezboz u Londonu

 

Promocija novog brenda na našem tržištu, Ciroc votke, održana je na splavu River na ekskluzivnoj žurki, u prisustvu brojnih poznatih ličnosti

 

Minja Petrović najbolji je somelijer u Srbiji, kako je ocenio međunardni žiri sastavljen od vinskih stručnjaka iz Rusije, Slovačke, Makedonije i sa Kipra, na nedavno održanom nacionalnom Aqua Viva takmičenju za najboljeg somelijera Srbije

 

Grand kafa je svojim vernim potrošačima pripremila novo iznenađenje – Kuvar za sva vremena, specijalnu zbirku neprolaznih, tradicionalnih i modernih kulinarskih recepata

 

Bivši predsednik Kulinarske asocijacije Srbije Petar Gajić objavljuje vest o četvrtom mestu osvojenom na Kulinarskoj olimpijadi u Erfurtu u Nemačkoj. Novi predsednik Kulinarske federacije Srbije Dragan Lukić kontaktirao je s našom redakcijom i ukazao nam na to da je ova informacija netačna

 

Na vanrednoj Skupštini Kulinarske asocijacije Srbije, ovlašćeni delegati razrešili su dužnosti predsednika Petra Gajića i za tu odgovornu funkciju izabrali Stambola Geštamova

 

Najpoznatiji kapetan među rumovima, čuveni Captain Morgan rum, stigao je i u našu zemlju

 

Najnovije vesti


Svako u srcu nosi svoju kafanu

Jovan Mrđenović

ugostitelj

Beograd 1867. slavi povratak kneza Mihaila Obrenovića iz Carigrada, gde mu je turski sultan uručio ferman o predaji srpskih gradova. U kafani Srpska kruna priređeno je veliko slavlje. Tim povodom došao je Jaša Ignjatović...



Danuška Kumara

Danuška Kumara

Glavni kuvar hotela Hyatt Regency Beograd 



Iris New Balkan Cuisine

Iris New Balkan Cuisine, fine dining restoran, Beogradu je pre nešto više od dve godine, kada je otvoren, doneo novi koncept ugostiteljstva. Malo ko je verovao u njegov opstanak, ali zahvaljujući ogromnom entuzijazmu zaposlenih i ljubavi prema...



Tajna uspeha je u radu, posvećenosti i viziji

Mihailo Janković

direktor kompanije Nectar, govori za CaféBar network povodom obeležavanja jubileja, 20 godina uspešnog poslovanja kompanije Nectar



Coca-Cola inspirisala sve da budu Deda Mraz i usreće decu iz SOS sela Srbije

Ove Nove godine 170 dece iz SOS dečijih sela u Kraljevu i Sremskoj Kamenici iskusiće radost praznika i provesti nezaboravno zimovanje zahvaljujući građanima Srbije i kompaniji Coca-Cola.