Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti

Prvi iz serije, Johnnie Walker The Spice Road, biće pušten u prodaju u duty-free prodavnicama u decembru u Evropi, Australiji i zemljama Bliskog Istoka.

 

Krajem oktobra u Kanu je predstavljen novi viski iz porodice Jack Daniels pod nazivom Sinatra Select. U pitanju je luksuzno, ograničeno izdanje koje slavi višedecenijsku vezu između popularnog pevača i jednog od najpoznatijih proizvođača viskija na svetu. 

 

Pravo iznenađenje za naciju poznatu po kulturi i tradiciji pijenja čaja jeste činjenica da se sve više Kineza između 20 i 40 godina radije odlučuje za šoljicu kafe pre odlaska na posao ili kad izlazi s prijateljima

 

Pirotska peglana kobasica je specijalitet proizveden od najkvalitetnijeg mesa, umešanog sa začinima. Peglana kobasica se popularno naziva “pirotska vijagra” pošto predstavlja energetsku bombu, ima pun ukus, balansiranu ljutinu, a kaloričnost daje snagu onome ko je konzumira. 

 

Nekada je 7$ u Njujorku koštao ručak, danas u Starbuck's restoranima toliko košta kafa. Vredi li dati 7$ za šolju kafe?

 

Čokolada koja se ne topi na letnjim temperaturama je proizvedena od strane britanskog konditora Cadbury's, ali se ona neće prodavati u Britaniji zato što leto u ovoj zemlji nije dovoljno toplo.

 

Restoran Dukat iz Pirota proslavio je svoj dvadeseti rođendan, predstavljajući novine u samom restoranu.

 

"Festival kafe i čaja" bice održan od 26 i 27. novembra u organizaciji Pero Art Centra i Delta Cityja od 10-22h u glavnom holu. 

 

Upravo završen III Mediteraneo festival vina, gastronimije i vinskog turizma, održan 24. i 25. novembra u beogradskom hotelu Metropol Palace, uspešno je okupio proizvođače, poznavaoce i ljubitelje vina i dobrog zalogaja.

 

Na Prvom internacionalnom gastronomskom festivalu Bosanski dukat, održanom od 7. do 10. novembra u Sarajevu, kuvari iz Srbije Dalibor Pljevaljčić, Aleksandar Mladenovski, Dejan Vujičić i Bojan Vasić ostvarili su zapažen uspeh na takmičenju kuvara.

 

Staklene povratne flašice Coca-Cola od 0,2 l, uskoro će biti povučene s tržišta

 

Najskuplji koktel na svetu košta 8.800 dolara i napravio ga je Salvatore Kalabreze, vlasnik bara Plezboz u Londonu

 

Promocija novog brenda na našem tržištu, Ciroc votke, održana je na splavu River na ekskluzivnoj žurki, u prisustvu brojnih poznatih ličnosti

 

Minja Petrović najbolji je somelijer u Srbiji, kako je ocenio međunardni žiri sastavljen od vinskih stručnjaka iz Rusije, Slovačke, Makedonije i sa Kipra, na nedavno održanom nacionalnom Aqua Viva takmičenju za najboljeg somelijera Srbije

 

Grand kafa je svojim vernim potrošačima pripremila novo iznenađenje – Kuvar za sva vremena, specijalnu zbirku neprolaznih, tradicionalnih i modernih kulinarskih recepata

 

Bivši predsednik Kulinarske asocijacije Srbije Petar Gajić objavljuje vest o četvrtom mestu osvojenom na Kulinarskoj olimpijadi u Erfurtu u Nemačkoj. Novi predsednik Kulinarske federacije Srbije Dragan Lukić kontaktirao je s našom redakcijom i ukazao nam na to da je ova informacija netačna

 

Na vanrednoj Skupštini Kulinarske asocijacije Srbije, ovlašćeni delegati razrešili su dužnosti predsednika Petra Gajića i za tu odgovornu funkciju izabrali Stambola Geštamova

 

Najpoznatiji kapetan među rumovima, čuveni Captain Morgan rum, stigao je i u našu zemlju

 

Najnovije vesti


Da li je to baš tako?

Jovan Mrđenović
ugostitelj

Ne prođe dan da neko od ljudi u poznijim godinama ne zacvili za dobrim starim vremenima i boemskim kafanama kojih više nema



Dobro se dobrim vraća

 Predstavljamo Udruženje Dobro delo... Stefan Nikolić iz Vršca govori nam o misiji, projektima i planovima udruženja čiji je osnivač. Pomisao na to koliko je malo potrebno da se učini dobro delo kada nam se za to ukaže prilika, pokrenula je 2012....



Ujedinjeni u regulisanju bakšiša

Piše: Deana Dimitrijević

Praksa davanja napojnica stara je koliko i ugostiteljstvo, a nastala je spontano. Nisu je nametnuli ni ugostitelji ni gosti, već jednostavno postoji oduvek. Međutim, nijedan pozitivan pravni propis Republike Srbije ne...



Ostajemo bez kultnih kafana

Dragi naši gosti, pošto je vaša omiljena kafana Tašmajdan restitucijom vraćena vlasnicima, koji ne žele s nama da nastave poslovanje, mi vam najsrdačnije zahvaljujemo što smo imali vas kao drage goste i prijatelje – stoji na natpisu koji je...



Rustique

Senjački restoran Rustique u Beogradu je poznat po svojim odličnim picama. U enterijeru dominiraju zemljane boje, a osećaju topline doprinosi i veliki kamin izrađen od kamena. Gosti iz sale mogu da posmatraju i pripremu pice jer se uz bar nalazi...