Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti

Na Međunarodnom sajmu potrošačke elektronike u Las Vegasu predstavljena je Hapifork, pametna viljuška, koja meri idealno vreme između dva zalogaja.

 

Bacardi je objavio planove da internacionalizuje piće na bazi cveta zove pod nazivom St-Germain, nakon kupovine brenda od Cooper Spirits International. 

 

Victoria Azarenka, trenutno najbolja svetska teniserka, potpisala je ugovor o promociji za energetsko piće Red Bull.

 

Carlsberg i Premijer liga potpisali su trogodišnji ugovor kojim Carlsberg postaje zvanični pivski partner ovog fudbalskog takmičenja. Ugovor stupa na snagu sa sezonom 2013/14 i važiće do 2015/16.

 

U klubu Planters, u Beču, poslužen je najskuplji koktel na svetu u toku novogodišnje noći. Koktel Plantersov dragulj za elitu pravi, se od šampanjca i vodke a košta 555 evra.

 

Najnoviji dodatak timu Mančester Sitija nije fudbaler. U pitanju je svetski poznati kuvar Džejmi Oliver.

 

Prodaja šampanjca u Francuskoj, koja čini 52 odsto svetskog tržišta za ovo piće, pala je za 5,2 odsto u periodu od januara do novembra 2012. godine.

 

Diageo je najavio da će se Tanqueray Malacca ponovo naći na tržištu u februaru tekuće godine. 

 

Hamburgeri u papirnom jestivom omotu promovisani su u reklamnoj kampanji brazilskog lanca brze hrane Bob's. Ova akcija bila je promotivnog, jednokratnog karaktera i naišla je na veliko interesovanje kupaca. 

 

Meni cafe-restorana Veliki u Novom Sadu, koji se nalazi u sklopu istoimenog hotela u Pašićevoj ulici, proširen je sa nekoliko specijaliteta. 

 

Flaša belog vina Château d’Yquem iz 1811. godine iz južnog dela regije Bordo u Francuskoj prodata je po ceni od 75.000 funti, što ju je učinilo do sada najskuplje prodatom flašom vina na svetu. 

 

Beogradski Brankow bar, po prvi put u Srbiji, ugostio je jednu od najpoznatijih i najglamuroznijih svetskih disko žurki pod nazivom Hed Kandi.

 

Vinarija Tikveš je u ovoj godini na tržištu Srbije ostvarila rast od 20 odsto, dok je prodaja vrhunskih vina porasla više od 40 odsto u odnosu na prethodnu, kako je istakao Aleksandar Kokir, generalni direktor vinarije Tikveš za Srbiju.

 

Još niste sigurni čime da nazdravite sa prijateljima i dragim osobama kada sat otkuca ponoć i obeleži početak Nove godine. Čašom šampanjca? Ili nekim zanimljivim koktelom? Preporučujemo oba u isto vreme. 

 

Pete Vels, gastronomski kritičar iz SAD, napravio je top listu 12 novootvorenih restorana u Njujorku koji su na njega ostavili najjači utisak u 2012. godini, koju je objavio The New York Times. Prenosimo vam njegova zapažanja.

 

Jednom od najistaknutijih enologa na Balkanu, Goranu Milanovu iz Makedonije, uručena je u petak Počasna povelja Centra vinske kulture u restoranu Mala fabrika ukusa. 

 

U Temerinu će se od 11. do 13. januara 2013. godine održati Setveni sajam i sajam turizma i gastronomje. Na sajmu će biti predstavljeni proizvodi firmi koje se bave proizvodnjom semena, đubriva, sredstvima za zaštitu biljaka... 

 

U organizaciji Centra vinske kulture u hotelu Life Design u Beogradu održano je tematsko veče pod nazivom Vinska kultura – Ka vrhuncu stila

 

Pernod Ricard je predstavio prvu votku cvetnog ukusa pod nazivom Absolut Hibiskus

 

Johnnie Walker Blue Label je objavio da će novo zaštitno lice ovog brenda biti jedan od najtraženijih muških supermodela u svetu, Britanac David Gandi.

 

Atomski hamburger (Atomic Fallout burger) je toliko začinjen da morate potpisati izjavu  kojom se odričete prava da tužite restoran u slučaju zdravstvenih tegoba nakon njegovog konzumirajna, piše Daily Mail. 

 

Pod pokroviteljstvom Vinarije Tikveš, u poznatom beogradskom restoranu Đorđe, sutra počinju Dani makedonske kuhinje koji će trajati do nedelje, 16. decembra. 

 

Smirnoff, jedan od najpoznatijih svetskih proizvođača votke, započeo je novu promotivnu kampanju pod nazivom Smirnoff Midnight Circus. Reč je o nizu žurki u 25 zemalja sveta koje imaju za cilj da slave noćni život uz pomoć novih i neobičnih sadržaja. 

 

U okviru manifestacije Ski Opening, na Kopaoniku je napravljen najveći shot na svetu, i to od leda. Reč je o ledenoj Jägermeister “čašici” visokoj 2 metra i teškoj 1,8 tona, većoj od standardne čak 30 puta.