Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti

U Temerinu će se od 11. do 13. januara 2013. godine održati Setveni sajam i sajam turizma i gastronomje. Na sajmu će biti predstavljeni proizvodi firmi koje se bave proizvodnjom semena, đubriva, sredstvima za zaštitu biljaka... 

 

U organizaciji Centra vinske kulture u hotelu Life Design u Beogradu održano je tematsko veče pod nazivom Vinska kultura – Ka vrhuncu stila

 

Pernod Ricard je predstavio prvu votku cvetnog ukusa pod nazivom Absolut Hibiskus

 

Johnnie Walker Blue Label je objavio da će novo zaštitno lice ovog brenda biti jedan od najtraženijih muških supermodela u svetu, Britanac David Gandi.

 

Atomski hamburger (Atomic Fallout burger) je toliko začinjen da morate potpisati izjavu  kojom se odričete prava da tužite restoran u slučaju zdravstvenih tegoba nakon njegovog konzumirajna, piše Daily Mail. 

 

Pod pokroviteljstvom Vinarije Tikveš, u poznatom beogradskom restoranu Đorđe, sutra počinju Dani makedonske kuhinje koji će trajati do nedelje, 16. decembra. 

 

Smirnoff, jedan od najpoznatijih svetskih proizvođača votke, započeo je novu promotivnu kampanju pod nazivom Smirnoff Midnight Circus. Reč je o nizu žurki u 25 zemalja sveta koje imaju za cilj da slave noćni život uz pomoć novih i neobičnih sadržaja. 

 

U okviru manifestacije Ski Opening, na Kopaoniku je napravljen najveći shot na svetu, i to od leda. Reč je o ledenoj Jägermeister “čašici” visokoj 2 metra i teškoj 1,8 tona, većoj od standardne čak 30 puta.

 

Ekskluzivni tekila brend Casa Dragones ovog decembra u prodaju će pustiti ograničeno izdanje od 400 flaša sa specijalnim dizajnom za koji je zadužen poznati meksički umetnik Gabriel Orozco. 

 

Kao rezultat spoja porodične tradicije i inovativnosti novih generacija, na tržištu se pojavila nova vrsta rakije pod nazivom La Buba.

 

Nakon intervencije Odeljenja za zaštitu divljih životinja Metropolitan policije, londonski bar Nightjar je povukao iz prodaje koktel sa kožom kita i uputio javno izvinjenje.

 

U La Piazza restoranu u Beogradu, održana je promocija proizvoda italijanske regije Friuli, i na taj način započeta saradnja između ovog restorana i proizvođača Friuli proizvoda.

 

U mestu Zasavica u Srbiji pravi se najskuplji sir na svetu, cena – 1000 evra za kilogram.
Sir se proizvodi na farmi za uzgoj magaraca, a proizvodi se od magarećeg mleka. Ova visoka cena pravda se količinom mleka potrebnim za proizvođenje jednog kilograma sira. 

 

Kompanija Coca-Cola HBC odlučila je da zatvori postrojenje u Gotalovcu u Hrvatskoj u kojem se puni voda marke Bistra.

 

Johnnie Walker je, nakon velikog uspeha u Šangaju, otvorio Johnnie Walker House i u Pekingu.

 

Pristojnost za stolom treba da nam predstavlja prirodnu stvar. Kada smo sami, svi manje-više jedemo kršeći pravila lepog ponašanja i bontona. Neke prakse mogu vam pomoći da u društvu izbegnete nepristojno ponašanje za stolom.

 

U prodavnici vina poznate londonske robne kuće Harrods izložen je najstariji poznati konjak renomiranog francuskog proizvođača Courvoisier&Curlier. Flaša iz 1789. godine otkrivena je u zbirci starih pića holandskog kolekcionara, Bej van der Bunta.

 

Kulturna organizacija Mikser 22. decembra po treći put organizuje sajam dizajnirane hrane – Mikser Design Food. Tema sajma su predstojeći praznici, pa će posetioci imati priliku da uživaju u dizajniranoj hrani, piću i delikatesima, ali i dizajnerskim komadima za serviranje i degustaciju inspirisanim prazničnom atmosferom. 

 

Ovo alkoholno piće ne bi trebalo da ima nikakav ukus, kao voda. Ljubitelji vodke spremni da izdvoje koliko god para je potrebno za kupovinu flaše. 

 

Rakija Fest šesti put će biti održan u Beogradu, ovaj međunarodni Sajam rakije i najjačih ukusa Srbije postaje već tradicionalan. Datum održavanja je 15. i 16. decembar u Belexpocentru na Novom Beogradu.

 

Pernod Ricard je i ove godine izbacio sezonski Ballantines viski pod nazivom Christmas Reserve. Distribucija je ove godine proširena na 15 novih zemalja među kojima su i susedne Hrvatska i Bugarska. 

 

Moët & Chandon je objavio da će novo zaštitno lice i brend ambasador biti Rodžer Federer. Jedan od najboljih svetskih tenisera zauzeće centralno mesto u novoj marketinškoj kampanji ovog renomiranog proizvođača šampanjca koja kreće od marta 2013. godine. 

 

Ruska Beluga votka je objavila kako će biti jedan od sponzora na ovogodišnjoj dodeli Nobelovih nagrada, 10. decembra u Štokholmu.

 

Tako pokazuju rezultati opsežne studije francuskog Ministarstva poljoprivrede koja se organizuje svakih 5 godina, a koja potvrđuje kako se građani Francuske uz obroke sve više odlučuju za gazirana pića ili voćne sokove. 

 

Najnovije vesti


Radost - fina kuhinjica

Radost fina kuhinjica je restoran u kome je Martin Gor iz Depeche Moda probao skoro sve s menija. U njemu se zdrava hrana priprema svakodnevno, a radni dan počinje rano ujutro, kada vlasnica Saška Maček odlazi na pijacu po sveže namirnice. Zatim...



Još strože kazne

Za neizdavanje računa zatvaranje restorana na godinu dana...

Pred letnju sezonu ugostitelje je dočekala loša vest. Naime, država je odlučila da pooštri kazne za prekršaje poput neprijavljivanja zaposlenih ili neizdavanja fiskalnog računa, pa ako...



Zaštita podataka gostiju (GDPR)

Hotelijeri u svetu već odavno su spremni, dok se domaći, kao što to obično biva u našoj zemlji, pripremaju u minut do 12. Podaci jesu resurs, ali s novom regulativom (GDPR) ujedno predstavljaju i veliku odgovornost i zahtevaju čitav niz mera koje...



Pušenje ili ne, odlučite sami!

GORAN JOVIĆ

vlasnik kafića Knez, Valjevo

Smatram da samo fizičkim pregradama kao što su zid ili staklo, u stvari, dobijate pravi prostor, dok podela na rejone bez pregrade znači isto kao kada bi u jednom malom delu bazena bilo dozvoljeno...



U kuhinji mora da bude zabavno

EYCK ZIMMER

Culinary director hotela Square Nine

Sa novim šefom kuhinje hotela Square Nine Eyckom Zimmerom razgovarali smo o kuvanju, novom letnjem meniju, Mišlenovim zvezdicama i životu u Beogradu. 

Koliko je ovaj duhoviti Nemac neobičan...