Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti

Restoran će gostima služiti domaću pileću supu i supu od sočiva.

 

U Londonu će ove nedelje biti lansirano prvo plavo vino napravljeno od francuskog šardonea.

 

Italijanski koktel majstor Giulio Pentenè,  kreirao je originalne koktele sa pivima ReAle, Duchessa,  Cortigiana i  My Antonia.   

 

U slavu piva, pereca, kobasica, dobre zabave i muzike u Novom Sadu se krajem oktobra održava Novosadski Oktoberfest.

 

Vina Tikveš ostvarila su nove uspehe na dva svetska takmičenja.

 

BEGEF je beogradski food&wine festival. Reč je o gastro-enološkom festivalu koji se održava prvi put u Srbiji.

 

U čast zatvaranja “najtrendseterskije” prodavnice u Parizu - Colette, francuski lanac burger barova-Blend lansirao je burger u zaštitnoj boji brenda Colette.

 

Zdrava i organik hrana je sve dostupnija, što olakšava njenu svakodnevnu konzumaciju bez obzira na trku sa vremenom.

 

Konkurs traje do 30. oktobra, a žiri će, nakon završetka konkursa, odabrati 3 najlepše pesme.

 

U Metro distributivnom centru na Vidikovcu, povodom “Dana sopstvenog poslovanja” koje kompanija proslavlja 10. oktobra, biće organizovan svojevrstan kulinarski šou.

 

Na prestižnoj dodeli nagrada World Travel Awards održanoj 30. septembra u Sankt Petersburgu, hotel Radisson Blu Old Mill osvojio je priznanje Svetske turističke industrij

 

U restoranu se posebna pažnja posvećuje izboru namirnica

 

Za Bordejna, ulje od tartufa, jestivo je koliko i lubrikant

 

Delta DMD dobitnik je Diageo nagrade za najbolju Festivalsku aktivaciju u Evropi za brend Smirnoff. Kategorija “Excellence in Premium Core” predstavlja najprestižniju kategoriju nagrada gde Diageo partneri i distributeri, nominuju svoje najuspešnije kampanje

 

U 2016. godini je bilo 4.216 saobraćajnih nesreća uzrokovanih upotrebom alkohola, u kojima je poginulo 128 ljudi, dok je među vozačima koji su učestvovali u saobraćajnim nesrećama najviše osamaestogodišnjaka; simpotimi depresije javljaju se kod 40% osoba koje učestalo konzumiraju alkohola

 

House of Devary predstavio je ograničeno Magnum izdanje Cuvee Carbon šampanjca. Cena šampanjca je 2900 dolara za 1,5 lita

 

Nakon što je u Velikoj Britaniji lansiran Gordon's Pink džin, iz kompanije Diageo poručuju da će u budućnosti Gordon's Pink “razbiti” i u ostatku sveta

 

Četrdesetšestogodišnji Sebastijan Bras, vlasnik francuskog restorana Le Suquet na svom facebook profilu zatražio je da više ne bude u Mišlenovom vodiču.

 

Nakon velikog uspeha prve Pekarijade, kompanija Lesaffre Srbija, uz podršku Unije pekara Srbije ove godine organizovaće drugo po redu nacionalno takmičenje za najboljeg profesionalnog i mladog pekara.

 

Inspirisana je dugočekivanim sci-fi blockbusterom “Blade Runner 2049” čija je svetska premijera zakazana za sledeći mesec.

 

Kompanija Frikom prezentovala je meni koji se može pripremiti od raznovrsnog asortimana smrznutog programa, dok su kuvari za predstavnike medija i kolege kuvare pripremali kompletan ručak i deserte, idealne za ponudu u restoranima i hotelima.

 

U želji da se dodatno podstakne preduzetnički duh i istakne značaj nezavisnog biznisa za celokupnu zajednicu, METRO Srbija 10. oktobra obeležava „Dan sopstvenog poslovanja“.

 

Tokom tri dana manifestacije, trčaće se dve trke kroz vinograde: Vinska (21,1 km) i Trka uživanja (6 km).

 

Festival traje do 1. oktobra i na njemu posetiocu mogu da uživaju u ukusima rinflajša, perkleta, paprikaša, gulaša...