Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti

Nekada je 7$ u Njujorku koštao ručak, danas u Starbuck's restoranima toliko košta kafa. Vredi li dati 7$ za šolju kafe?

 

Čokolada koja se ne topi na letnjim temperaturama je proizvedena od strane britanskog konditora Cadbury's, ali se ona neće prodavati u Britaniji zato što leto u ovoj zemlji nije dovoljno toplo.

 

Restoran Dukat iz Pirota proslavio je svoj dvadeseti rođendan, predstavljajući novine u samom restoranu.

 

"Festival kafe i čaja" bice održan od 26 i 27. novembra u organizaciji Pero Art Centra i Delta Cityja od 10-22h u glavnom holu. 

 

Upravo završen III Mediteraneo festival vina, gastronimije i vinskog turizma, održan 24. i 25. novembra u beogradskom hotelu Metropol Palace, uspešno je okupio proizvođače, poznavaoce i ljubitelje vina i dobrog zalogaja.

 

Na Prvom internacionalnom gastronomskom festivalu Bosanski dukat, održanom od 7. do 10. novembra u Sarajevu, kuvari iz Srbije Dalibor Pljevaljčić, Aleksandar Mladenovski, Dejan Vujičić i Bojan Vasić ostvarili su zapažen uspeh na takmičenju kuvara.

 

Staklene povratne flašice Coca-Cola od 0,2 l, uskoro će biti povučene s tržišta

 

Najskuplji koktel na svetu košta 8.800 dolara i napravio ga je Salvatore Kalabreze, vlasnik bara Plezboz u Londonu

 

Promocija novog brenda na našem tržištu, Ciroc votke, održana je na splavu River na ekskluzivnoj žurki, u prisustvu brojnih poznatih ličnosti

 

Minja Petrović najbolji je somelijer u Srbiji, kako je ocenio međunardni žiri sastavljen od vinskih stručnjaka iz Rusije, Slovačke, Makedonije i sa Kipra, na nedavno održanom nacionalnom Aqua Viva takmičenju za najboljeg somelijera Srbije

 

Grand kafa je svojim vernim potrošačima pripremila novo iznenađenje – Kuvar za sva vremena, specijalnu zbirku neprolaznih, tradicionalnih i modernih kulinarskih recepata

 

Bivši predsednik Kulinarske asocijacije Srbije Petar Gajić objavljuje vest o četvrtom mestu osvojenom na Kulinarskoj olimpijadi u Erfurtu u Nemačkoj. Novi predsednik Kulinarske federacije Srbije Dragan Lukić kontaktirao je s našom redakcijom i ukazao nam na to da je ova informacija netačna

 

Na vanrednoj Skupštini Kulinarske asocijacije Srbije, ovlašćeni delegati razrešili su dužnosti predsednika Petra Gajića i za tu odgovornu funkciju izabrali Stambola Geštamova

 

Najpoznatiji kapetan među rumovima, čuveni Captain Morgan rum, stigao je i u našu zemlju

 

Najnovije vesti


Zbogom plastičnim slamčicama!

Dve najveće kompanije u industriji pića, Diageo i Pernod Ricard odlučile su da ukinu  plastične slamčice iz upotrebe.



Gastro umetnost Švajcarske i Srbije

Beogradski restoran Credo krajem februara ugostiće čuveni ženevski restoran Tosca, ovenčan Mišlenovom zvezdom i prirediti svojim gostima nezaboravno gastronomsko iskustvo.



Kad pivo otvara muzej

Zaječarsko pivo pokreće nacionalnu kampanju "Otvorimo zajedno Narodni muzej" u okviru koje će potrošači širom Srbije kupovinom specijalnog izdanja limenki doprineti prikupljanju sredstava potrebnih za završetak radova na renoviranju Narodnog...



Šta je zvezda novog menija?

Restoran Enso predstavio je novi meni!



100 % veganski restoran

Ćufte od mesa biće zamenjene ćuftama od povrća, uz pivo, tu su tofish&chips...