Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti

Povodom nedavnog uvođenja zabrane reklamiranja alkohola u Rusiji, došlo je do rušenja spomenika u obliku flaše vodke od 3 metra u gradu Glazov, 1.000 km istočno od Moskve.

 

Izložba Vino i ljubav, otvoriće se u Etnografskom muzeju 14. februara, u čast dva sveca Svetog Trifuna, zaštitnika vinograda i Svetog Valentina. 

 

Na ekskluzivnom koktelu upriličenom u čast lansiranja novih super deluks viskija iz porodice Johnnie Walker, Johnnie Walker® Gold Label Reserve™ i Johnnie Walker® Platinum Label™, odžanom 7. februara u u BMW salonu u Beogradu, brojne zvanice imale su priliku da uživaju u bogatim ukusima novih viskija.

 

Flin Mek Gari, talentovani kuvar ima samo 14 godina i njegova jela se služe u restoranu BeirBeisl na Beverli Hilsu, a nedavno je na poziv kuvara Džona Sedlara iz restorana Playa, specijalitete pripremao i za njihovih 120 gostiju.

 

Skyy Vodka, u vlasništvu kompanije Campari, predstavila je novi dodatak svojoj infusion liniji – Wild Strawberry vodku – baš na vreme za Dan zaljubljenih.

 

U čast čuvene belgijske čokolade, stručnjaci iz Belgije, Švajsarske, Nemačke i Holandije napravili su poštansku marku sa ukusom čokolade. 

 

Restoran Ho Hung Kee u Hongkongu je najjeftiniji restoran koji nosi prestižnu Mišlenovu zvezdu, po presudi ovog čuvenog francuskog vodiča za gastronome.

 

Vino Grenache Blanc Special Selection vinarije Tikveš dobitnik je zlatne medalje na međunarodnom takmičenju vina sorte grenache, Grenaches de Monde, u Francuskoj.

 

Kompanija Imlek predstavila je jedinstveni asortiman domaćih proizvoda od ogranskog mleka, u koji spadaju proizvodi kao što je Bello organsko mleko, Bello jogurt od organskog mleka, dugotrajno Bello organsko mleko, Bello kisela pavlaka i Bello sir od organskog mleka. 

 

Prošle godine prodaja piva proizvedenog u Nemačkoj je pala na najniži nivo zapamćen do sada. Prodato je 96,5 miliona hektolitara, odnosno 1,8 odsto manje nego 2011. godine, objavila je Državna agencija za statistiku Destatis.

 

Na Sajmu pirotske peglane kobasice u hali Kej, u Pirotu, bilo je više od 3.000 posetilaca, od kojih čak oko 1.000 njih iz Bugarske. 

 

Francuski restoran u Tokiju, Ne Quittez Pas, proširio je svoju ponudu za jedan neobičan obrok. U pitanju je obrok koji se sastoji od supe, glavnog jela i dezerta koji su napravljeni od zemlje, a sve to po ceni od 110 dolara

 

I Burger King je priznao da su neki hamburgeri koji su se našli u prodaji u Velikoj Britaniji i Irskoj zapravo sadržali tragove konjskog mesa. Ova vest je samo poslednje poglavlje u skandalu koji trenutno potresa ove dve zemlje.

 

Sara Pitigri je napravila jedan nesvakidašnji obrok.

 

Tajvan će uskoro možda postati glavna turistička destinacija za devojčice širom sveta jer je nedavno u  Tajpeju, glavnom gradu ovog ostrva, otvoren zvanični Barbie restoran

 

Dunkin' Donuts, američki lanac koji se specijalizovao najviše za prodaju krofni i kafe, najavio je otvaranje prvog objekta u Vijetnamu, i to u Ho Ši Minu.

 

Lanac restorana Cheba Hut iz Arizone, koji se specijalizovao za sendviče sa temom marihuane, saopštio je da će se proširiti na severo-istok SAD.

 

Kompanija Proximo Spirits pokrenula je promotivnu kampanju za Three Olives vodku u kojoj će glavno lice biti poznati britanski glumac Clive Owen.

 

Ove godine od 4. do 9. jula, 50 najboljih svetskih barmena okupiće se na luksuznom brodu Azamara Journey na petodnevnom krstarenju duž Francuske rivijere, do Ibice i Barselone.

 

Glenfiddich je u okviru svoje Age of Discovery linije predstavio treći po redu viski pod nazivom Age of Discovery Red Wine Cask Finish.

 

Povodom desetogodišnjice postojanja, firma Sam Adams Utopia proizvela je pivo koje sadrži 27 odsto alkohola a boca zapremine 0,7 litara koštaće 190 američkih dolara. 

 

U njujorškom restoranu Bice, biće serviran najskuplji tanjir testenine na svetu i koštaće 2.013. dolara. Ovu testeninu osmislili si kuvari ovog restorana povodom 25. godišnjice postojanja. 

 

Poznata robna kuća iz Velike Britanije, Harrods, počela je nedavno da prodaje najskuplju kafu na svetu. 

 

Naučnik Greg Džardin iz Brizbejna patentirao je grupu sastojaka stvorenih tokom proizvodnje vina za koje tvrdi da deluju protivupalno. Australijski biohemičar veruje da je stvorio vino toliko bogato antioksidansima da će lečiti mnoge bolesti.

 

Najnovije vesti


Zbaralji Saverio za CafeBar network

Sbaragli Saverio, chef restorana Tosca, Ženeva

EKSKLUZIVNO ZA CAFÉBAR NETWORK

Svi restorani zaslužuju Mišlenovu zvezdicu!



U Homi ima mesta za sve

Kada smo krajem prošle godine pokrenuli inicijativu da se uspostavi balans u ugostiteljskim objektima tako da i pušači i nepušači imaju prostor u kome će uživati, našoj akciji među prvima se pridružio fine-dining restoran Homa



Chez Nik

Posle 17 godina u ugostiteljskom biznisu, od pekare, preko fast fooda i čuvene palačinkarnice Keops, ugostitelj Nikola Stupar, rešio je da, kako kaže, zaokruži svoju ugostiteljsku priču. Zato je na Novom Beogradu otvorio restoran Chez Nik. U...



Kako da izgradite identitet lokala

Dejan Veljković Džesi

vlasnik restorana Dukat, Pirot

U izgradnji identiteta lokala, restorana, bilo kog objekta, učestvuje veliki broj faktora, enterijer i spoljašnjost, koncept, osoblje, vlasnik, atmosfera... i na izgradnji i održanju identiteta...



Poštujte autoritete

Nikola Stojaković, srpski kuvar svetskog glasa, kuvarsku karijeru započeo je još u domaćoj  kuhinji. U njegovoj porodici, kaže, kult hrane bio je oduvek veoma važan. Uživa u pravljenju sosova, a sa 27 godina može da se pohvali dugogodišnjim radom...