Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti

U Kini je održan ,,China Wine & Spirits Awards,, najveće i najprestižnije takmičenje vina i alkoholnih pića u Kini. 

 

U 2018. godini biće završena rekonstrukcija hotela Ambasador i Park u Nišu, najavio je gradonačelnik Niša Darko Bulatović.

 

Novi model patika je otporan i na druge “festivalske tekućine”.

 

U susret jeseni i prepremi za berbu grožđa od koje će nastati najfinija vina, popularni glumci Dragana Mićalović, Tihomir Stanić i Tihomir Arsić, obreli su se u vojvođanskom selu Čoka

 

Nije tajna da ljudi žele da izbegavaju dodatne šećere, čak i kada su u pitanju omiljena gazirana pića.

 

Za turizam i privredu grada Novog Sada, a i cele Vojvodine, fruškogorski region je od velikog značaja, kako zbog svojih raznovrsnih sadržaja, tako i zbog velikog prirodnog i kulturnog blaga.

 

Yang's Braised Chicken Rice, kineski lanac restorana za nekoliko dana otvara svoj prvi lokal u Kaliforniji.

 

Kompanija McDonald’s u Srbiji će svoju ponudu obogatiti sa dva nova premium Maestro burgera.

 

Ovo moravsko selo je prestonica pečenja.

 

Domaći zvuk ovog puta predstaviće Tijana T, Marko Milosavljević, Lea Dobričić, Nikola Vemić, Stevie Whisper i Vlada Janjić.

 

Cilj ovog naučnog okupljanja je predstavljanje piva, pivarstva i hmelja, kao jedne sirovinske osnove za proizvodnju kvalitetnog piva.

 

Obeležavanje značajnog jubileja kompanija je započela serijom kratkih filmova snimljenih iz drona kojim su zabeležene najznačajnije znamenitosti Kopenhagena. 

 

Turistička organizacija Srbije i udruženje VAŽI iz Iriga organizovali su promo turu vinskog puta Fruške gore.

 

Ovaj događaj je organizovan u čast stare autohtone sorte, žilavke, koja je simbol vinarstva u Hercegovini.

 

Usain Bolt's Track&Records je jamajčanski lanac restorana iza koga stoji, razume se, Usain Bolt. 

 

Otvaranje je zakazano za novembar, a hotel će se prostirati na 8.500 kvadrata  

 

U poslednje vreme, društvene mreže „gore“. Svi koji su za odlazak na more ove godine izabrali Crnu Goru, i Beograđanima posebno drag Herceg Novi, na svojim Instagram i Facebook profilima svakodnevno kače fotografije sa #summerinfocus #prostorija #hercegnovi

 

Novi mobilni Jelen pub u Nišu ugostio je svoje prve posetioce. Postavljen je na keju na Nišavi, i za Nišlije i sve goste Niša tu je do 2. septembra.

 

Japanci zaista uvek idu korak napred od ostatka sveta. Ovog puta, smislili su kako da proizvedu sladoled koji se ne topi.

 

Najveća pivska i muzička manifestacija u Istočnoj Evropi sinoć je na Ušću počela sa slavljem 15. riđendana! 

 

Iz restorana Club Nautico stiglo je izvinjenje, a gradonačelnik će dobiti članstvo u ovom klubu.

 

Ljubiteljima trube posebno su bile zanimljive aktivacije sa „pijanim naočarima“ - Mega Wire koje testiraju strpljenje, stabilnost i koordinaciju ruke vozača...

 

Početna cena ovih čuvenih zemunskih restorana iznosi 128,8 miliona dinara.

 

Lepim igledom, dobrim ukusom i mirisom po sladu i hmelju, čuvajući vrednu tradiciju, a po savremenoj tehnologiji, BIP pivo se vraća svojim potrošačima i poziva nove da ga probaju i zavole.

 

Najnovije vesti


Zbaralji Saverio za CafeBar network

Sbaragli Saverio, chef restorana Tosca, Ženeva

EKSKLUZIVNO ZA CAFÉBAR NETWORK

Svi restorani zaslužuju Mišlenovu zvezdicu!



U Homi ima mesta za sve

Kada smo krajem prošle godine pokrenuli inicijativu da se uspostavi balans u ugostiteljskim objektima tako da i pušači i nepušači imaju prostor u kome će uživati, našoj akciji među prvima se pridružio fine-dining restoran Homa



Chez Nik

Posle 17 godina u ugostiteljskom biznisu, od pekare, preko fast fooda i čuvene palačinkarnice Keops, ugostitelj Nikola Stupar, rešio je da, kako kaže, zaokruži svoju ugostiteljsku priču. Zato je na Novom Beogradu otvorio restoran Chez Nik. U...



Kako da izgradite identitet lokala

Dejan Veljković Džesi

vlasnik restorana Dukat, Pirot

U izgradnji identiteta lokala, restorana, bilo kog objekta, učestvuje veliki broj faktora, enterijer i spoljašnjost, koncept, osoblje, vlasnik, atmosfera... i na izgradnji i održanju identiteta...



Poštujte autoritete

Nikola Stojaković, srpski kuvar svetskog glasa, kuvarsku karijeru započeo je još u domaćoj  kuhinji. U njegovoj porodici, kaže, kult hrane bio je oduvek veoma važan. Uživa u pravljenju sosova, a sa 27 godina može da se pohvali dugogodišnjim radom...