Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti

Mostarski "ambasadori sevdaha",  čiji se muzički stil gotovo u celosti sastoji od sevdalinki i romske muzike u modernim aranžmanima napravili su jedinstven doživljaj.

 

I dok “savremeni svet” slavi Svetog Valentina, pravoslavci istog dana slave Svetog Trifuna.

 

Povodom obeležavanja godine Privatne robne marke kompanija Metro organizovala je gastro izazov i druženje sa predstavnicima medija u svom HoReCa Centru.

 

Dve najveće kompanije u industriji pića, Diageo i Pernod Ricard odlučile su da ukinu  plastične slamčice iz upotrebe.

 

Beogradski restoran Credo krajem februara ugostiće čuveni ženevski restoran Tosca, ovenčan Mišlenovom zvezdom i prirediti svojim gostima nezaboravno gastronomsko iskustvo.

 

Zaječarsko pivo pokreće nacionalnu kampanju "Otvorimo zajedno Narodni muzej" u okviru koje će potrošači širom Srbije kupovinom specijalnog izdanja limenki doprineti prikupljanju sredstava potrebnih za završetak radova na renoviranju Narodnog muzeja u Beogradu.

 

Restoran Enso predstavio je novi meni!

 

Beogradski festival igre i kompanija Vip mobile organizuju besplatan majstorski kurs za mlade baletske igrače uzrasta od 14 do 18 godina u periodu od 19. do 23. februara u salama Nacionalne fondacije za umetničku igru. 

 

Ćufte od mesa biće zamenjene ćuftama od povrća, uz pivo, tu su tofish&chips...

 

Mišljenje organizatora da je publika Lovefesta ostala “gladna” nastupa Loco Dice-a ispostavila se više nego tačna budući da je večerašnji događaj rasprodat i pre početka.

 

Za izradu ovog lokala bilo je potrebno milion lego kockica

 

Morske trave, riblje oči, morski krastavci i jela pripremljena od sperme bakalara i još mnogo toga naći će se na meniju nove Nome.   

 

Evo bez čega još nećemo moći u ovoj godini!

 

Predstavnici 31 kompanije sa Juga Italije na skupu u Beogradu posvećenom saradnji u oblasti proizvodnje hrane i pića, koji će biti održan 27. februara, u hotelu Hyatt, srešće se sa privrednicima Srbije i regiona. 

 

Svi znamo da je Gordon Remzi bez dlake na jeziku, naročito kada komentariše hranu. 

 

Slavni i poznati često svoj “holivudski novac” investiraju u kafiće, restorane i  noćne klubove.

 

U bečkom hotelu Caitgasit umesto portira na vratima goste dočekuje izvesni Gustaffo.

 

Da li se nekad zapitate o posledicama globalnog zagrevanja planete? A, o polarnim medvedima?

 

Kao vlasnik restorana verovatno još uvek niste sreli gosta koji insistira da plati račun bitkoinom.

 

Zemlja partner biće Italija, a osim italijanskih sireva, posetioci će moći da probaju i kupe razne sireve iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Francuske

 

Vlasnici lanca picerija u Americi pod nazivom MOD Pizza, bračni par Skot i Ali Svenson, pravi su primer kako u ugostiteljstvu može da se uspe. Njihov biznis model jeste riskantan, ali, zar i nije rizik ključna reč za uspeh?

 

Bacardi je kupio ultra-premium tekilu Patron za 5, 1 milijaradu dolara.

 

Ugovor o saradnji, koji su potpisali Siniša Daničić, generalni direktor Strauss Adriatic i Božidar Maljković, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije, podrazumeva podršku Doncafé olimpijcima u pripremama za najvažnija takmičenja na putu ka Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine.

 

Reč je o lageru koji, kako kažu iz pivare, ima isti ukus kao „obično“ alkoholno pivo.

 

Najnovije vesti


Rustique

Senjački restoran Rustique u Beogradu je poznat po svojim odličnim picama. U enterijeru dominiraju zemljane boje, a osećaju topline doprinosi i veliki kamin izrađen od kamena. Gosti iz sale mogu da posmatraju i pripremu pice jer se uz bar nalazi...



Reportaža: Vijetnam

Piše: Ivan Marković, kulinarski entuzijasta

Otkud baš u Vijetnam? Šta ćeš tamo pored toliko lepših destinacija? – nizala su se pitanja bliskih i manje bliskih ljudi koji i dalje odbijaju da prihvate činjenicu da je moj najveći nagon ka...



Zakon zakucava vrata

Kako dva nova zakona utiču na ugostitelje...

Radi smanjenja sive ekonomije država je odlučila da ugostitelje udari po džepu. Izmene Zakona o poreskom postupku koje su sredinom aprila stupile na snagu predviđaju da u slučaju prekršaja poput...



Standardi moraju da se poštuju

Piše: Deana Dimitrijević

Osnovna svrha dobrovoljne kategorizacije kojom se rukovodio Hores jeste unapređenje kvaliteta restoraterske ponude, kao i potreba da se restorani, kao reprezentativna vrsta ugostiteljskih objekata iz sektora hrane i pića,...



Mišlenov kuvar u Beogradu

Mladi kuvar Gijom Iskandar prvi put je došao u Beograd pre mesec dana kako bi se s vlasnicima restorana Langouste dogovorio o saradnji. Beograd mu se veoma dopao, pa se ubrzo preselio u naš glavni grad i postao chef...