Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti

Mnogobrojni gosti, partneri, mediji, ugostitelji i prijatelji vinarije Aleksić, imali su priliku da u restoranu Savanova degustiraju novi penušavac Biser.

 

Pivski gigant AB InBev najavio je da će uskoro u Velikoj Britaniji lansirati bazalkoholno pivo Budweiser. Piće je nazvano Prohibition (zabrana)

 

Svetsko prvenstvo u pravljenju koktela, IBA World Cocktail Championships, ove godine odigralo se u Kopenhagenu, u Danskoj.

 

Jedan britanski lanac pabova koristi slamčice u 25 odsto pića, što je oko 13.000 dnevno.

 

Manifestacija je svečano otvorena 20. oktobra tradicionalnim otvaranjem prvog pivskog bureta

 

Hotel Mercure Belgrade Excelsior, koji je deo AccorHotels grupe, sinoć je zvanično otvoren u Beogradu.

 

U Beogradu će se u narednom periodu otvoriti restoran za beskućnike.

 

Danas je austrijska kompanija HETA, zajedno sa kompanijama HETA Beteiligungen GmbH i ISTRIAN HOTELS, članicom MK Group, potpisala ugovor o prodaji 100% učešća u svim kompanijama Skiper grupe.

 

Destilerija Glenfiddich nedavno je lansirala novi viski, Winter Storm. 

 

Zemlja gost je bila Francuska, pa su posetioci osim sireva sa Balkana bili u prilici da probaju i sireve iz Francuske

 

Nakon izvršene kontrole poslovanja u lokalima u Pančevu, Rumi, Novom Sadu, Kuli, Sremskoj Mitrovici, Negotinu, Prokuplju, Žitorađi, Ražnju, Pirotu i Vlasotincu, naloženo je zatvaranje više od 50 odsto lokala.

 

U Nišu je posle pet godina gradnje, otvoren hotel Ideo Lux.

 

Predviđeno je da bar radi deset dana i gostima nudi pića koja najčešće preko Amazona naručuju stanovnici Tokija

 

Šesti Balkan Cheese festival održava se ovog vikenda u Domu omladine u Beogradu.

 

Gudački kvartet Habanera nastao je pre 12 godina, kao zajednička ideja četiri prijateljice koje su rešile da svoje snove pretoče u realnost.

 

Kompanija WineArt postala je ekskluzivni uvoznik i zastupnik francuske kompanije Louis Roederer, kuće šampanjca Cristal.

 

Takmičenje učenika, studenata i profesionalnih kuvara pod nazivom Gastro izazov Dunavskog regiona održano je u Novom Sadu od 5. do 7. oktobra 2017.

 

Restoran će gostima služiti domaću pileću supu i supu od sočiva.

 

U Londonu će ove nedelje biti lansirano prvo plavo vino napravljeno od francuskog šardonea.

 

Italijanski koktel majstor Giulio Pentenè,  kreirao je originalne koktele sa pivima ReAle, Duchessa,  Cortigiana i  My Antonia.   

 

U slavu piva, pereca, kobasica, dobre zabave i muzike u Novom Sadu se krajem oktobra održava Novosadski Oktoberfest.

 

Vina Tikveš ostvarila su nove uspehe na dva svetska takmičenja.

 

BEGEF je beogradski food&wine festival. Reč je o gastro-enološkom festivalu koji se održava prvi put u Srbiji.

 

U čast zatvaranja “najtrendseterskije” prodavnice u Parizu - Colette, francuski lanac burger barova-Blend lansirao je burger u zaštitnoj boji brenda Colette.

 

Najnovije vesti


Zbaralji Saverio za CafeBar network

Sbaragli Saverio, chef restorana Tosca, Ženeva

EKSKLUZIVNO ZA CAFÉBAR NETWORK

Svi restorani zaslužuju Mišlenovu zvezdicu!



U Homi ima mesta za sve

Kada smo krajem prošle godine pokrenuli inicijativu da se uspostavi balans u ugostiteljskim objektima tako da i pušači i nepušači imaju prostor u kome će uživati, našoj akciji među prvima se pridružio fine-dining restoran Homa



Chez Nik

Posle 17 godina u ugostiteljskom biznisu, od pekare, preko fast fooda i čuvene palačinkarnice Keops, ugostitelj Nikola Stupar, rešio je da, kako kaže, zaokruži svoju ugostiteljsku priču. Zato je na Novom Beogradu otvorio restoran Chez Nik. U...



Kako da izgradite identitet lokala

Dejan Veljković Džesi

vlasnik restorana Dukat, Pirot

U izgradnji identiteta lokala, restorana, bilo kog objekta, učestvuje veliki broj faktora, enterijer i spoljašnjost, koncept, osoblje, vlasnik, atmosfera... i na izgradnji i održanju identiteta...



Poštujte autoritete

Nikola Stojaković, srpski kuvar svetskog glasa, kuvarsku karijeru započeo je još u domaćoj  kuhinji. U njegovoj porodici, kaže, kult hrane bio je oduvek veoma važan. Uživa u pravljenju sosova, a sa 27 godina može da se pohvali dugogodišnjim radom...