Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti

Juče smo bili “Kod Nika”, razgovarali sa vlasnikom Nikolom i uručili mu priznanje za Top 12 beogradskih restorana.

 

Kako bi jedan od najslađih zanata ostao u rukama mladih i perspektivnih ljudi, kompanija Dijamant iz Zrenjanina pokrenula je prošle godine projekat Mladi poslastičar.

 

Kulinarski superstar Džejmi Oliver za samo godinu dana zatvorio je 20 od 49 restorana u Velikoj Britaniji.

 

Pršuta, domaće kobasice, slasni I krckavi čvarci, domaće pivo, sladoled od sira, kačamak sa srpskom mocarelom samo su deo ponude Prolećnog ukus Festa. 

 

ProWein nastavlja u rastućem trendu i potvrđuje svoju vodeću poziciju: 2018 postavila nove rekorde i standarde. Među 6.870 izlagača iz 64 zemlje bila je i Srbija sa 12 vinarija i jednom destilerijom.

 

Juče je bio Svetski dan poezije i vodeća bečka kompanija za preradu kafe Julius Meinl, organizovala je svoju tradicionalnu akciju na kojoj su ljubitelji kafe dobili priliku da umesto novcem račun plate stihovima.

 

Kompanija HEINEKEN Srbija pokrenula je jednogodišnji plaćeni program - Trainee program „Igrajmo u istom timu“.

 

Pogledajte šta se sve zanimljivo otvorilo širom sveta u prva tri meseca 2018. 

 

Nedelju francuske kuhinje svečano su otvorili Maksim Reno, prvi sekretar ambasade Francuske u Srbiji i Dimitrije Stojanović, potpredsednik za operacije kompanije Delez Srbija.

 

U klubu SNAP u Beogradu, u subotu, 31. marta 2018. biće održan humanitarni ping pong meč pod nazivom Forward the Ball and Help.

 

Nagrade su dobijene u konkurenciji 679 vina iz 39 zemalja sveta. Ocenjivana su od strane 300 međunarodnih eksperata za ovu sortu, od kojih je polovina iz Francuske.

 

Ugostitelji će se tog dana odreći prihoda od kafe i zajedno sa kompanijom Juluius Meinl darivati ugroženoj deci u Srbiji.

 

Kada je još 2009. Noma dospela na treće mesto najboljih svetskih restorana, Rene Redžepi je stalno objašnjavao kako je stresno imati restoran, a još ako je među najboljima u svetu, onda je duplo stresnije.

 

Kada dobijem jelo na tanjiru sa “tufnama” od 4 sosa, pitam se da li to znači da treba viljuškom da dodirnem sva četiri sosa u isto vreme ili možda prstom da “zahvatim”, pa da poližem? 

 

Dostupan za rezervacije preko Airbnb-a i Bookinga. 

 

Ulaganje u on-line nastup je siguran način da ostvarite veći profit!

 

Budući da je turizam u zemljama regiona važan privredni činilac i faktor povezivanja, cilj ove konferencije je da okupi privatne kompanije i preduzetnike koji će se kroz panele, radionice i dvodnevno druženje upoznati sa savremenim trendovima u turističkoj industriji. 

 

Domaća jela, pice pripremljene u peći na drva, posuđe “kao kod mame”, sladoled pripremljen na tradicionalan način i sorbe govore koliko Mama voli svoje goste.

 

Srbija je peta zemlja u kojoj je uveden Natural Integrity koncept. Osim u Srbiji, uveden je i u Velikoj Britaniji, Holandiji, Španiji i Portugaliji.  

 

Večera od pet gangova uparena sa Temet vinima linija Ergo i Tri Morave počinje u 20 časova.

 

Hotel Sheraton u Novom Sadu zvanično je otvoren za prve goste. To je prvi internacionalni hotelski brend u Novom Sadu. Poseduje 150 superior soba, a od toga je devet apartmana i jedan predsednički. U sklopu hotela je i a la carte restoran.

 

Najpoznatija ulica Beograda, koja je ujedno i turistička meka, Knez Mihailova, dobija svoj novi hotel - Mama Shelter Beograd, koji se otvara 8. marta 2018. godine. 

 

Lansirao je specijalnu seriju Jane Walker Black Label viskija sa likom ženom na boci.

 

U tradicionalnoj akciji „Moj izbor", treću godinu za redom potrošači Srbije su Zaječarsko pivo proglasili omiljenim pivom u Srbiji

 

Najnovije vesti


Svako u srcu nosi svoju kafanu

Jovan Mrđenović

ugostitelj

Beograd 1867. slavi povratak kneza Mihaila Obrenovića iz Carigrada, gde mu je turski sultan uručio ferman o predaji srpskih gradova. U kafani Srpska kruna priređeno je veliko slavlje. Tim povodom došao je Jaša Ignjatović...



Danuška Kumara

Danuška Kumara

Glavni kuvar hotela Hyatt Regency Beograd 



Iris New Balkan Cuisine

Iris New Balkan Cuisine, fine dining restoran, Beogradu je pre nešto više od dve godine, kada je otvoren, doneo novi koncept ugostiteljstva. Malo ko je verovao u njegov opstanak, ali zahvaljujući ogromnom entuzijazmu zaposlenih i ljubavi prema...



Tajna uspeha je u radu, posvećenosti i viziji

Mihailo Janković

direktor kompanije Nectar, govori za CaféBar network povodom obeležavanja jubileja, 20 godina uspešnog poslovanja kompanije Nectar



Coca-Cola inspirisala sve da budu Deda Mraz i usreće decu iz SOS sela Srbije

Ove Nove godine 170 dece iz SOS dečijih sela u Kraljevu i Sremskoj Kamenici iskusiće radost praznika i provesti nezaboravno zimovanje zahvaljujući građanima Srbije i kompaniji Coca-Cola.