Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti

Jerry Thomas Speakeasy je bar u Rimu o kome se priča.

 

Prvi Starbucks lokal biće otvoren u toku ove godine u Beogradu.

 

Oficijelni slatkiš Fudbalskog saveza Srbije je M&M's, čokoladni brend broj jedan u svetu.

 

Predsednik MK Grupe Miodrag Kostić izjavio je da investicija otvaranja hotela Sheraton ima potencijal da promeni trendove kongresnog turizma u našoj zemlji i regionu, ali i mogućnost da doprinese bržem razvoju Novog Sada kao centra kongresnog turizma. 

 

Za dobru atmosferu pobrinula se DJ Aleksandra Duende, a organsku zakusku je pripremio poznati kuvar Filip Ćirić koristeći dmBio proizvode.

 

Krajem maja, bili smo u MujEn Lux apartmanima na Kopaoniku i uverili se da je ova planina i u proleće podjednako lepa kao i zimi.

 

Tikveš je ljubiteljima vina omogućio ekskluzivnu priliku da probaju nove ukuse premijum vina Barovo.

 

Kompanija Somboled organizovala je druženje sa predstavnicima medija povodom predstavljanja asortimana proizvoda Galbani, poznatog brenda italijanskih sireva u svetu.

 

U Café&Factory, poslužena je prva doza jedinstvene sorte kafe Esmeralda Special Geisha u Beogradu.

 

U Požarevcu je održana besplatna edukativna radionica namenjena preduzetnicima iz ugostiteljskog sektora. 

 

Za razliku od prvog, u ovom se služi i hrana. 

 

Ima pet soba, od kojih je jedna privatna i namenjena isključivo parovima.

 

Beogradska poslastičarnica Pelivan nedavno je proslavila 167 rođendan.

 

Interfest, Međunarodni festival vina ove godine se održava od 14. do 16. juna na Trgu slobode na Novom Sadu.

 

Vinarija Kovačević, u susret letu 2018. lansirala je dva nova penušavca: Fresco Bianco i Fresco Rose.

 

U susret letu, beogradski hotel Saint Ten počeo je sa organizovanjem Afterwork partija. Jer, ko još posle posla ide pravo kući? 

 

Ideja Nedelje Tamjanike je da se u ugostiteljskim objektima i mestima prodaje širom zemlje promovišu vina od ove sorte kao i da svako iz vinskog i sveta ugostiteljsva iskoristi ovo i za svoj posao na način za koji smatra da je napogodniji.

 

 U restoranu Iris New Balcan Cuisin, predstavljeno je čuveno italijansko Tognana posuđe. Prezentaciju noviteta za 2018. godinu održao je direktor HoReCa sektora u Tognana Porcellanes s.p.a. Marco Marocchi

 

Vinarija Tikveš ponovila je prošlogodišnji veliki uspeh i osvojila 15 novih priznanja za svoja vina na International Wine Challenge (IWC). Ocenjivanje je održano 35. put u Londonu u Velikoj Britaniji.

 

Koliko vam se često dešava da vas gosti pitaju da im pozajmite punjač za mobilni telefon? Da li se naljute na vas ako im na to pitanje odgovorite ne i da li zbog toga poput furije napuste vaš ugostiteljski objekat

 

U nedelju, 20. maja, na Sava Promenadi, u amfiteatru ispod Starog savskog mosta kod murala, biće organizovana manifestacija Dan otvorene kuhinje Savamale.

 

Više od 30.000 evra prikupljeno je za otvaranje Narodnog muzeja u Beogradu kroz kampanju Otvorimo zajedno Narodni muzej u okviru koje od svake prodate specijalno dizajnirane limenke Zaječarskog piva kompanija Heineken Srbija donira jedan dinar

 

I dok će za stare iskusne klabere ovo biti svojevrtan flash back i evociranje uspomena, za mlađe generacije to će biti odlična prilika da u jednoj noći prođu sve što su propustili i saznaju kako je elektronska muzika evoluirala u onu kakvom je danas znamo.

 

Pivare u Srbiji su 89% nabavki ili 119 miliona evra potrošile u Srbiji da bi proizvele pivo. Najvažniji poljoprivredni sastojak piva, ječmeni slad, se čak u iznosu od 98% nabavlja u Srbiji, 

 

Najnovije vesti


Davide Fornasijero održao masterclass našim barmenima

CAMPARI MASTERCLASS I NEZABORAVNA ŽURKA U SRCU BEOGRADA

Svetski poznati barmen Davide Fornasijero održao masterclass našim barmenima u okviru Campari Unlock the Unexpected žurke



Otvoren konkurs za nagrade #kaktus2019!

O tome ko će dobiti ovogodišnje KAKTUS nagrade odlučuje stručni žiri koji čine priznati i ugledni profesionalci iz kreativnih, PR, digitalnih agencija i produkcijskih kuća iz Srbije i regiona



Strauss Adriatic – Takmičenje „Master of coffee 2019“

Biti barista znači biti vrhunski poznavalac kafe, ali biti najbolji među onima kojima su kafa i napici od kafe i posao i strast predstavlja veliki uspeh



Prvi srpski zeleni hotel

Hotel Zlatibor Mona je prvi srpski hotelski brend koji je nagrađen međunarodnim eko-sertifikatom “Zeleni ključ”. Reč je o vodećem standardu izvrsnosti u oblasti ekološke odgovornosti i održivog poslovanja u turizmu.



Pane e vino

U Westu 65, na Novom Beogradu, smešten je mediteranski restoran Pane e vino. Poznat je po svom kvalitetu hrane i usluge i po tome što je jedan od retkih prestoničkih ugostiteljskih objekata u kojima može da se uživa u ukusu hrane bez duvanskog...