Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  VI Rakija Fest u Belexpocentru

Rakija FestRakija Fest šesti put će biti održan u Beogradu, ovaj međunarodni Sajam rakije i najjačih ukusa Srbije postaje već tradicionalan. Datum održavanja je 15. i 16. decembar u Belexpocentru na Novom Beogradu.

Kao i do sada, organizatori Sajma su Rakia Bar i Udruženje proizvođača prirodnih voćnih rakija Najjači ukusi Srbije. Rakija Fest ne samo da je najposećeniji, već i najstručniji Sajam posvećen rakiji u regionu, na kome izlažu najznačajniji proizvođači rakije iz Srbije i inostranstva, kao i izabrani proizvođači delikatesa. 

Na Rakija Festu organizovane će biti brojne radionice , predavanja stručnjaka, degustacije i takmičenja, što ovom Sajmu daje edukativni karakter. Predavanja će držati razni stručnjaci iz oblasti proizvodnje, promocije i plasmana žestokih alkoholnih pića. 

Očekuje se prisustvo preko 50 izlagača, među kojima će biti i inostranih predstavnika. Rakija Fest se održava pod pokroviteljstvom Privredne komore Srbije i uz podršku Turističke organizacije Beograda.

Posetioci Sajma imaće priliku da probaju sve izložene rakije, tradicionalne delikatese i druge zanimljive proizvode, tako da Rakija Fest pored ostalog predstavlja mesto okupljanja poznavalaca lokalne gastronomske ponude. 

Na Rakija Festu biće nagrađeni najbolji proizvođači ovog alkoholnog pića, a nagrade će biti dodeljivane u dve kateogrije: „Beogradski pobednik“ (uzorci direktno sa police) i „Najveće rakijsko dostignuće“ (rakije kojih nema u maloprodaji), a nagrade će dodeliti internacionalni žiri u okviru samog VI Rakija Festa. 

Radno vreme festivala:

Subota 15. decembar 2012. od 11.00 do 20.00 časova 

Nedelja 16. decembar 2012. od 11.00 do 20.00 časova 

Share