Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  VII sajam etno hrane i pića na beogradskom sajmu

Beogradski sajam je ugostio sedmi put proizvođače etno hrane i pića pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije. Pomoćnik u organizaciji i okupljanju proizvođača bila je Privredna komora Srbije u saradnji sa lokalnim samoupravama. 

Na sajmu svoje proizvode izložilo je preko 300 izlagača sa teritorije Srbije. U ponudi na štandovima moglo se videti, kupiti i probati mnogo proizvoda, med, džemovi, slatko, hleb, peciva, pite, ajvar, pršute, kobasice, suvomesnati proizvodi, rakije, vina, sokovi, čajevi. Predstavljeno je preko hiljadu tradicionalnih proizvoda, a sajam je posetio veliki broj ljudi. Među izlagačima izdvajamo, udruženje Futoški kupus, kompaniju Bivoda, poljoprivredna gazdinstva Petrović, Nedeljković, Jovanović, Cvetanović i Marković koja proizvode Leskovački ajvar, Homoljski med, udruženje žena Dolovke, Valjevska pivara, Mesoprodukt.

Sajam je namenjen prvenstveno poslovnim gostima, ugostiteljima koji dolaze kako bi se upoznali sa tradicionalnom kuhinjom, ostvarili saradnju, probali proizvode. 

Strateški cilj sajma je utemeljenje robne marke etno proizvoda, okupiti proizvođače u cilju zaštite geografskog porekla proizvoda. 

Sajam traje 27-30. novembra 2012. godine, radno vreme 10-17h. 

Share