Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  JÄGERMEISTER projekat #SAVETHENIGHT za pomoć klubskoj sceni

Klubska atmosfera, muzika, društvo i sve ono što nam donosi noćni život su nam nedostajali tokom globalne pandemije koju je izazvao COVID-19, kao i tokom vanrednih mera koje su se sprovodile na teritoriji naše zemlje. S druge strane, globalna pandemija uticala je i na živote onih koji su sama srž klubske scene i koji zbog ove krize nisu mogli da rade svoj posao (di-džejevi, tehničari, barmeni, čistačice, obezbeđenje i dr.)
Ovu situaciju prepoznao je brend Jägermeister koji je i pokrenuo globalnu inicijativu #SAVETHENIGHT za direktnu pomoć ugostiteljskoj i kreativnoj industriji. Finansijska pomoć omogućila je kreativcima koji strastveno rade svoj posao u klubovima, barovima i kreativnim industrijama vezanima za noćne izlaske da i dalje rade ono što vole, a milionima ljudi, koji su usled karantina bili željni noćnih izlazaka, da se zabave kroz online aktivnosti koje su besplatno mogle da se prate na stranicama Jägermeistera.

Kroz #SAVETHENIGHT Fond Jägermeister je osigurao donacije vredne više od milion dolara za direktnu pomoć klubovima i barmenima, tu je i paket vredan milion dolara za više od 300 umetnika koji čine Jägermeister globalnu mrežu, a u sklopu projekta podržana je i inicijativa #UnitedWeStream za očuvanje omiljenih mesta za izlaske koja je pokrenuta u Berlinu.

Prvi #SAVETHENIGHT Facebook stream u Srbiji organizovan je sa tehno katedralom Dragstore iz Beograda i Tijanom T. Facebook stream je trajao 12h, a Tijana T je puštala muziku u zatvorenom klubu tokom policijskog časa, od 17h do 5h. Ljubitelji ovog zvuka, dok su uživali u njenoj muzici, mogli su i da učestvuju u dobrotvornoj akciji, a sav novac je išao zaposlenima tog kluba.
Drugi i treći Live stream organizovan je u saradnji sa beogradskim klubovima Hype i Gajba. Poznati domaći I svetski di-džejevi Marko Nastić, Danijel Čehranov, Nexie, John Belk, Peppe i Vuk Smiljanić su se pobrinuli da ljudi koji su poštovali mere #ostanikodkuće barem na trenutak zaborave na pandemiju i totalni lockdown.
Četvrti stream je ponovo organizovan u saradnji sa nezavisnom industrijom Dragstor i klubom Dim, iz kojeg su muziku puštali Feloneezy, Kӣr i Komplex. A poslednji #SAVETHENIGHT stream emitovan je direktno iz Novog Sada, kluba PUBeraj, odakle je muziku puštao fenomen elektronske muzike - Wet Dreams u čijem sastavu su Fakir, Dachony i Aleksandar Zec.

#SAVETHENIGHT Srbija proglašen je za među dva najbolja projekta izvedenih u okviru Jägermeister globalne mreže.

Hvala što ste pomogli da se klubski život održi i tokom pandemije i ostanite Meisteri.

Share

Najnovije vesti


Kako da kreirate sopstvenu chill out zonu

Mnogima od nas prečesto je nedostajalo vreme koje ćemo posvetiti samo sebi. Sticajem okolnosti poslednjih dana i nedelja čini se da ćemo imati dovoljno vremena za sebe, svoje misli i stvari, te ga valja pametno iskoristiti. Kako biste ovo vreme...GLOVO nastavlja rad

U kompaniji Glovo naš glavni prioritet tokom ove epidemije uvek su bezbednost, zdravlje i dobrobit naših zaposlenih, korisnika, kurira i partnera.

Vlada Srbije pokrenula je vanredne mere ograničenja kretanja i zatvaranje granica radi daljeg...Plazma Stiksi: Nova Plazma sa najviše čokolade ikad!

Kompanija Bambi, lider na konditorskom tržištu, rešila je da obraduje sve ljubitelje Plazme novim ukusima u svom portfoliju. Nakon Plazma Kocke koja je naišla na jako pozitivne reakcije kod potrošača, sada je predstavljen novi proizvod. Kako bi...Jovan Mrđenović kolumna

GOSPODINU S LJUBAVLJU

Ovo je pravi naslov za priču o Slobodanu Dakiću Daki, čuvenom ugostitelju iz Zemuna koji je marta 1981. godine otvorio kultni restoran Daka u mirnom kraju Zemuna, u Hercegovačkoj ulici. Time je počelo novo doba za...Da li ste spremni za kremasto uživanje?

Grand kafa lansirala je Insta Grand, novi brend u kategoriji instant kafe. Za sve one koji biraju punu šolju potpunog užitka, Insta Grand dolazi u 11 različitih varijanti koje karakteriše pun kafeni ukus i kremasta tekstura, a sigurni smo da...