Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Trieste Coffee Experts 2019

Trieste Coffe Expert, 21–22. 9. 2019. godine 

Za zaposlene u italijanskom sektoru kafe već je postala tradicija da se svake druge godine sastaju u sedištu Bazzara Espresso na samitu Trieste Coffee Experts, koji organizuju braća Bazzara, idejni tvorci tog događaja, vlasnici italijanske kompanije koja se bavi proizvodnjom kafe visokog  kvaliteta i koja je jedna od vodećih agencija  za komunikaciju o kafi u Italiji, autori poznatih knjiga o kafi i osnivači Akademije Bazzara (trening centar SCA Premier smešten u Trstu, glavnom gradu espresso kafe).

Cilj događaja je da okupi zaposlene u sektoru kafe kako bi definisali i razmenili strategije. Svako postaje aktivni učesnik debate, iznosi ideje i pronalazi rešenja za suočavanje s tržišwnim promenama, zajedno s onim ljudima koji se u drugim prilikama doživljavaju kao kolege ili konkurenti. Umrežavanje je zapravo suština Trieste Coffee Expertsa.

U četvrtom izdanju, osim video-intervjua sa stručnjacima, koji su se pokazali kao efikasno sredstvo za širenje kulture kafe, ljubitelji tog napitka moći će da prate i ceo prenos uživo na veb-stranici www.bazzara.it i drugim portalima partnera koji podržavaju tu inicijativu.

Velika novost je kongres koji će se održati u prelepom ambijentu Savoia Excelsior Palace, prestižnoj monumentalnoj građevini s pogledom na Tršćanski zaliv. Treba imati na umu da su oba dana rezervisana samo za one koji su primili službeni poziv za učešće.

U subotu, 21. septembra, na temu Coffee Destiny (Sudbina kafe) govoriće Mauro Bazzara, Cosimo Libardo (Carimali), Sergio Barbarisi (Bwt) i Andrea Lattuada (9Bar). Oni će skrenuti pažnju publike na ono što se može definisati kao Četvrti talas (Fourth Wave) kafe. Giorgio Grasso (Arc), Luigi Odello (Iiac) i Max Fabian (Demus) vodiće nas u svet čula, a Andrej Godina (Umami Area), Francesco Sanapo (najbolji italijanski degustator kafe na poslednjem Sigepu), Michele Cannone (Lavazza) i Luigi Morello (Cimbali Group) dotaći će se posebno osetljivih i aktuelnih tema kao što su sve veća potreba za podelom strategija ne samo radi ekološke održivosti proizvoda nego i međuljudskih odnosa unutar kompanija.

Na kraju predavanja, u Akademiji Bazzara atmosfera će postati opuštena i neformalna, a kao i obično biće dodeljena nagrada za ličnost godine u oblasti kafe osobi koja se najviše istakla u širenju kulture kafe i akcijama koje mogu doprineti uspehu tog sektora.

U nedelju, 22. septembra, održaće se konferencija koju će voditi Franco Bazzara. Kafa 4.0 tema je s kojom će se, posle pozdravne poruke lokalnih i regionalnih vlasti, suočiti predstavnici udruženja Caffè Trieste i Gruppo Italiano Torrefattori Caffè. Slede Giuseppe Biffi (Siemens), Roberto Pedini (Ima Petroncini), Mauro Martinengo (Opem), Luigi Morello (Cimbali Group) i važan završni govor Michele Cannone (Lavazza).

Dakle, četvrti Trieste Coffee Experts okupiće istaknuta imena kako bi potvrdio da predstavlja važnu kariku u oblasti kafe i programima koji su u stanju da zadovolje očekivanja sve opreznije i svesnije klijentele. Umrežavanje je oduvek bilo jedan od primarnih ciljeva braće Bazzara, tako da sve kompanije imaju koristi od učešća na tom događaju.

Share