Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Riblji restoran s poreklom

Bogato i jedinstveno kulinarsko nasleđe od Gibraltara do Indijskog okeana opet je u gastronomskoj oazi mediteranske kuhinje restorana Porto Malteze. Na novoj adresi, Savski nasip 9 a, Novi Beograd, otvoren je čuveni i omiljeni riblji restoran Beograđana i njihovih gostiju. Tim povodom za predstavnike medija organizovano je druženje i degustacija ribljih specijalita po kojima je ovaj restoran poznat. Jelovnik je inspirisan ukusima i mirisima Sredozemlja i nudi najkvalitetniju morsku i rečnu ribu, kao i morske plodove. Slogan - riblji restoran s poreklom, najbolje oslikava ideju restorana Porto Malteze, podsećajući na dugogogodišnju tradiciju samog mesta i naglašavajući kvalitet riblje hrane koja je u ponudi.

„Prilikom osmišljavanja koncepta restorana i samog jelovnika, želja mi je bila da spojim ukuse različitih  kuhinja, od grčke, španske, portugalske, arapske, ali tako da osnova menija budu riba i morski plodovi. Zato je restoran Porto Maltese više „lična kreacija“, ne može se svrstati ni u jednu kuhinju ,posebno što je u vreme kada se prvi put pojavio, bio jedinstven. Restoran je nazvan po ostrvu Malta, jer su moje prve asocijacije na Maltu: more i riba – izjavio je Dušan Radović, vlasnik restorana i višedecenijski ekspert u oblasti  gastronomije i ugostiteljstva.

Restoran Porto Malteze osnovan je 1997. godine u Beogradu, u dnu Francuske ulice, i u međuvremenu je prodat franšizom u 30 restorana širom Evrope, najviše istočne (Rusija, Ukrajina i Bugarska) gde i danas postoji (Moskva, Sankt Peterburg, Kazanj, Kiev, Sofia). Restoran je sa svojom koncepcijom i izborom menija bio vodič za današnje beogradske riblje restorane. Nakon otvaranja restorana usledilo je otvaranje škole za kuvare i konobare u Beogradu radi podizanje kvaliteta usluge na najviši nivo. Kao takav Porto Malteze je bio je izuzetno popularan za Beograđane, omiljen među istinskim uživaocima u ukusima mora, prvi izbor za porodična uživanja. ali i poslovne ručkove. Nakon što je preseljen na brod "Sava", 2015. je zatvoren.

Od ovog leta opet imamo priliku da, kada god poželimo, prizovemo lepa mediteranska sećanja, ili po prvi put stvorimo neka nova, uz najlepše ukuse i mirise najkvalitetnije riblje hrane. Šarmantno osoblje, prepoznatljiv ambijent i konstantno vrhunski izbor ribljih specijaliteta će nas iznova i stalno vraćati u Porto Malteze.

 

Share

Najnovije vesti


Zlatna medalja za „Vase de Pierre 2017"

Zlatna medalja za crveno vino „Vase de Pierre 2017" na prestižnom takmičenju vina „MUNDUS VINI“ u NemačkojBeograđani i turisti uživali uz muziku, hranu, vino i feštu na reci

Uspešno završen prvi Belgrade Waterfront good food & wine festivalTOURISM INNOVATION DAY

Prva regionalna konferencija o inovacijama u preduzetništvu u turizmu, „Tourism innovation day“, održaće se 25. septambra 2019. godine u Naučno-tehnološkom parku Beograd. Projekat je podržao kabinet ministra za inovacije i tehnološki razvoj Vlade...Visoke ocene za devet premium vina ,,Tikveš Châteaux & Domaines”

Čak devet vina brend platforme ,,Tikveš” ,,Tikveš Châteaux & Domaines” dobila su visoke ocene od poznatog vinskog kritičara Jeb Dunnuck koji je deo  tima ,,Wine Advocate” čuvenog vinskog eksperta Roberta Parkera.Više od 250.000 ljudi prevezeno kroz akciju „Društvo, ko vozi kući“ za 7 godina

Više od 250.000 posetilaca letnjih festivala u Srbiji koristilo je besplatan i bezbedan prevoz u proteklih sedam godina, u okviru akcije „Društvo, ko vozi kući?“. To znači da je kroz ovu društveno odgovornu kampanju, kompanija HEINEKEN Srbija...