Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  15 nagrada za Barovo

Vina ,,Tikveš,, i teroar vina nove brend-platforme  „Tikves Chateaux & Domaines“  zabeležila su odličan uspeh na jednom on najvećih i najznačajnih svetskih vinskih takmičenja - ,,Decanter", koji se održava 16. put u Londonu. Vrhunsko crveno vino „Barovo" iz berbe 2016. godine i ove godine osvojilo je zlatnu medalju u konkurenciji više od 16.500 vina iz 57 zemalja što predstavlja potvrdu i oslikava veličinu ovog izuzetnog uspeha.

Crveno „Barovo", iz berbe 2015. godine pak, osvojilo je zlato na prošlogodišnjem "Decanter" takmičenju, što mu je omogućilo da uđe u specijalnu sesiju ocenjivanja, kod stručnog žirija takmičenja i dodeljena mu je platinasta medalja, čime je ovo vino izdvojeno od ostalih dobitnika najviših nagrada.

Ovogodišnji žiri ,,Decanter" takmičenja bio je sastavljen od 280 vinskih stručnjaka, koji je visoko ocenio kvalitet svih vina „Tikveš što pokazuje ukupan broj nagrađenih vina koji je dostigao broj 15. Naime, pored zlatne medalje za crveno vino "Barovo", na ovogodišnjem svetskom vinskom takmičenju "Decanter", srebrene medalje osvojila su četiri vrhunska vina: "Vranec Special Selection 2017", "Sauvignon Blanc Special Selection 2018", "Domaine Lepovo Pinot Noir 2016" i "Domaine Lepovo Grand Cuvee 2016", a još četiri vina dobila su bronzane medalje. Nagrađena su: crvena vina "Alekandria Cuvee 2017", "Alekandria 2017", belo "Muscat Ottonel Special Selection 2018" i roze vino "Domaine Lepovo Rose 2018". Na ovom takmičenju, šest vrhunskih vina "Tikveša" i „Tikves Chateaux & Domaines“ dobilo je posebne pohvale i to: „Viognier Special Selection 2018“, „Temjanika Special Selection 2018“, „Merlot Special Selection 2017“, kao i belo teroar vino „Barovo“ и „Bela voda“ iz berbe 2018-te.

Ovim nagradama, ukupan broj vina „Tikveš“ na najprestižnijim svetskim vinskim takmičenjima, koji se tradicionalno održavaju na evropskom kontinentu tokom proleća, porastao je na broj 37. Ovako impresivan broj osvojenih nagrada je novo veliko dostignuće koje nagoveštava da će ove godine vina "Tikveša" i nova brend platforma „Tikves Chateaux & Domaines“ potvrditi, a i možda premašiti sopstveni rekord prethodnih godina kada je osvojeno 60 visokih priznanja na najprestižnijim svetskim vinarskim takmičenjima koja se održavaju tokom cele godine.

 

Share