Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  22 nagrade za vina Tikveš

22 nagrade za vina Tikveš na takmičenjima u Francuskoj, Velikoj Britaniji i Švajcarskoj

Na ovogodišnjem International Wine Chalenge (IWC) koji se 36. put održao u Velikoj Britaniji u Londonu 17. Tikveš vina nagrađeno je medaljama. 

Zbog rigorozne metodologije ocenjivanja kvaliteta, ovo takmičenje poznavaoci vina svstavaju među najprestižnije u svetu. Ove godine učestvovala su vina iz 40 zemalja, uključujući i iz najpoznatijih svetskih vinskih regiona.

Ovogodišnji žiri vinskih sudija sastojao se od čak 400 međunarodnih eksperata. U tako žestokoj konkurenciji, sedam vina "Tikveš" dobilo je srebrne, a osam vina bronzane medalje, dok su dva vina posebno pohvaljena. Među dobitnicima su vina iz svih segmenata vinskog portfolija Tikveša, počevši od linije "Alexandrija", preko vina iz linije "Special selection", do vrhunskih "terroir" vina "Barovo", "Bela voda" i "Domaine Lepovo" koja se nalaze u novoj liniji" Tikveš Chateauk & Domaines ".

Na još jednom prestižnom međunarodnom vinskom takmičenju, koje je specijalizovano za rose vina, održano u Kanu u Francuskoj, vino Tikveš - Aleksandria Cuvee Rose iz 2018. godine bilo je jedino vino iz šire regije koje je osvojilo zlatnu medalju.

Na ovogodišnjem poznatom vinarskom takmičenju "Concours Mondial De Bruxelles" koje se održalo u Švajcarskoj, na kome je učestvovalo 9.150 vina iz 46 zemalja, četiri vina Tikveš osvojila su nagrade, među kojima je vino "Muscat Ottonel Special Selection 2018" koje je nagrađeno zlatnom medaljom.

Ovim nagradama, osvojenim na prestižnim svetskim vinskim takmičenjima, Tikveš je potvrdio reputaciju - najtrofejnije vinarije u ovom delu sveta i još jednom potvrdio visok kvalitet vina iz našeg regiona.

 

Share

Najnovije vesti


Zlatna medalja za „Vase de Pierre 2017"

Zlatna medalja za crveno vino „Vase de Pierre 2017" na prestižnom takmičenju vina „MUNDUS VINI“ u NemačkojBeograđani i turisti uživali uz muziku, hranu, vino i feštu na reci

Uspešno završen prvi Belgrade Waterfront good food & wine festivalTOURISM INNOVATION DAY

Prva regionalna konferencija o inovacijama u preduzetništvu u turizmu, „Tourism innovation day“, održaće se 25. septambra 2019. godine u Naučno-tehnološkom parku Beograd. Projekat je podržao kabinet ministra za inovacije i tehnološki razvoj Vlade...Visoke ocene za devet premium vina ,,Tikveš Châteaux & Domaines”

Čak devet vina brend platforme ,,Tikveš” ,,Tikveš Châteaux & Domaines” dobila su visoke ocene od poznatog vinskog kritičara Jeb Dunnuck koji je deo  tima ,,Wine Advocate” čuvenog vinskog eksperta Roberta Parkera.Više od 250.000 ljudi prevezeno kroz akciju „Društvo, ko vozi kući“ za 7 godina

Više od 250.000 posetilaca letnjih festivala u Srbiji koristilo je besplatan i bezbedan prevoz u proteklih sedam godina, u okviru akcije „Društvo, ko vozi kući?“. To znači da je kroz ovu društveno odgovornu kampanju, kompanija HEINEKEN Srbija...