Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Četiri nova ukusa kafe NESCAFÉ

Četiri nova ukusa kafe NESCAFÉ Dolce Gusto - Ristretto, Ristretto Napoli, Lungo Intenso, Essenza di Moka

NESCAFÉ Dolce Gusto prisutan je na srpskom tržištu već sedam godina i prave ljubitelje kafe rado obraduje sa novim vrhunskim ukusima. Široku paletu od dvanaest NESCAFÉ Dolce Gusto proizvoda kompanija Nestlé obogatila je sa četiri nova ukusa – Ristretto, Ristretto Napoli, Lungo Intenso i Essenza di Moka, koje odlikuje savršena gustina, intenzivan ukus i svilenkasta tekstura koja će sigurno probuditi i najzahtevnijia čula.

Kratka kafa NESCAFÉ Dolce Gusto Ristretto ima notu aromatičnog drveta i svilenkastu teksturu, punog okusa koji se dugo zadržava na nepcima. Intenzivno prženo zrno NESCAFÉ Dolce Gusto Ristretto Napoli kafe svojom bogatom kremom i punim ukusom naprosto očarava. NESCAFÉ Dolce Gusto Lungo Intenso  pržena je do tamne nijanse pa je idealna za one koji u kafu vole dodati malo mleka. NESCAFÉ Dolce Gusto Essenza di Moka najsličnija je aroma italijanskoj kafi iz moka aparata, vrhunske gustine s neodoljivom zlatnom penom.

U Srbiji je kafa je jedan od omiljenih napitaka. O njenoj popularnosti najbolje govori podatak da čak 85% Srba od petnaest godina pa nadalje pije kafu. U proseku popiju dvije do tri šoljice kafe dnevno, od čega je barem jedna ona u kojoj uživaju kod kuće. Što se ukusa tiče, prosečni konzument pije i do četiri različita tipa kafe, zbog toga su novi ukusi idealni za sve koji vole da kombinuju više tipova omiljenog napitka.*

Espresso je napitak koji se priprema uz kipuću vodenu paru. Sadrži manje kiseline od obične kafe, veoma je guste teksture i pije se iz malih šoljica (oko 40-60ml). Suprotno ustaljenom mišljenju, jedan espresso sadrži manje kofeina od “obične“ šoljice kafe. Ristretto je upola kraći od espressa (oko 20-30ml). Budući da se sve najfinije arome i ukusi izvlače iz kafe u prvih 30 sekundi rada mašine, Ristretto sadrži manje kofeina i više ukusa nego espresso. Lungo je nešto duži i slabijeg intenziteta od espressa (oko 80-120ml). Specifična aroma lunga svideće se onima koji vole nešto gorču kafu.

Ljubiteljima kafe jedino preostaje da odluče koji će novi ukus NESCAFÉ Dolce Gusto kave probati.

 Više informacija na: https://www.facebook.com/NescafeDolceGusto.rs/?ti=a

Share